• Informacje na temat:

    zupa

Artykuły na temat: zupa
  • Zupa warzywna

    Zupa będzie znacznie smaczniejsza, jeśli dodasz trochę zasmażki.

  • Zupa cebulowa

    Jako dodatek do zupy zamiast bekonu można wziąć groszek ptysiowy lub grzanki. Nie warto rezygnować z pokrojonego w kostkę jabłka – przydaje zupie kwaskowości, co czyni ją smaczniejszą.

  • ​Zupa "nic"

    Pod tą nieco mylącą nazwą "zupa nic" kryje się cudownie delikatny i bardzo babski deser podawany na zimno, na który składa się aksamitny, waniliowy sos i pływające w nim lekkie jak chmurka pianki z parzonej na mleku bezy.

  • Zupa nad zupami

    ...dobrze. Zupa to szybkie danie, może stać w lodówce wiele dni, a kapuśniak, żurek czy barszcz czerwony smakują nawet lepiej na drugi dzień. Rozgrzewa nasz organizm w zimne dni, ale i chłodzi (nie zapominajmy o chłodnikach i zupach owocowych!) w upał. Może być potrawą jednogarnkową, jeśli są w niej węglowodany złożone - makaron pełnoziarnisty, kasza czy brązowy ryż, oraz białko - sztuka chudego...

  • Zupa ziemniaczana

    ...w zupie warzywa zmiksuj blenderem lub przetrzyj przez sitko, aby powstała zupa-krem. Teraz do zmiksowanej zupy dodaj odłożone wcześniej warzywa, pokrojoną w paseczki przesmażoną na rumiano szynkę...

  • Jesienna zupa

    Idealna na chłodne dni.

  • Zupa groszkowa

    Białe szparagi o lekko zdrewniałej skórce trzeba obrać (prócz główki) obieraczką do warzyw. Zielonym obcina się jedynie łuski na łodygach.

  • Zupa grzybowa

    Przygotowanie: Włoszczyznę i ziemniaki obrać, oczyścić, opłukać, pokroić na nieduże kawałki. Grzyby oczyścić, duże przekroić na połowę. Odłożyć kilka...

  • Zupa gulaszowa

    Idealna na mroźne dni.

  • Pożywna zupa

    Zupy? Warto je gotować. Rozgrzewają organizm i można je zabrać do pracy. Nasza propozycja smakuje wyśmienicie.

Zdjęcia na temat: zupa
Wideo na temat: zupa
Dyskusje na temat: zupa