• Informacje na temat:

    zapiekanka z pierogow

Artykuły na temat: zapiekanka z pierogow
  • ...✓Jako pyszne i sycące przekąski możesz podać cebularze, pieczone pierogi z wytrawnym farszem, paluszki z ciasta francuskiego zawijane z boczkiem i czarnuszką. ✓Gdy nagle wpadną goście, możesz ich poczęstować zapiekankami z chleba i sera żółtego, natartymi świeżym czosnkiem, podane z pomidorami i oliwkami. ✓Miej zawsze pod ręką przetwory ze słoika, takie jak papryka...

  • Zupy, pyszne i eleganckie przekąski, aromatyczne zapiekanki, kanapki, sałatki... A wszystko to możesz wyczarować z dodatkiem tych grzybów!

  • Jak wykorzystać ziemniaki z obiadu?

    Kolorowe piure Dodając do podgrzanych (np. w kuchence mikrofalowej) ziemniaków trochę ciepłego mleka i łyżeczkę masła, w mig otrzymasz pyszne piure. Będzie wybornie, gdy do części dodasz ugotowany zielony groszek, a do drugiej – marchewkę. W podobny sposób przygotujesz kolorowe serowo-ziemniaczane farsze do pierogów ruskich. Pożywna zapiekanka Ziemniaki pokrój w plastry. Na drugi dzień...

  • W sklepach jest coraz więcej jego rodzajów i są one coraz tańsze. Podpowiadamy, jak je serwować, i do jakich potraw najlepiej pasują.

  • Zapiekanka lub tarta Same kiełbaski na spodzie z ziemniaczanego purée lub kruchego ciasta... Pycha! Taką zapiekankę lub tartę zrobisz raz-dwa, a nasyci się nią wiele osób. Gotową posyp zieleniną, np. natką. Smakowita okrasa Z pokrojonej w drobną kostkę...

  • Soczewica. Co warto o niej wiedzieć?

    W soczewicy rozsmakują się zarówno wegetarianie, jak i osoby, które lubią mięso. Co prawda sama w sobie nie ma zbyt wyrazistego smaku, jedynie charakterystyczną, lekko orzechową nutę. Za to odpowiednio przyprawiona i połączona z innymi składnikami smakuje wyśmienicie. Soczewica łatwo wchłania smaki produktów, z którymi jest gotowana.

  • Jak wykorzystać ziemniaki z obiadu

    .... Pożywna zapiekanka Ziemniaki pokrój w plastry. Na drugi dzień będziesz mogła je podsmażyć na maśle albo... wykorzystać do zapiekanki, np. z kiełbasą. Jeśli ziemniaki masz już ubite, przełóż piure...

  • Do czego wykorzystać pieczarki

    Nie w każdym przepisie pieczarki mogą zastąpić leśne grzyby. Mają zupełnie inny smak – mniej intensywny i wyrazisty. Ale pieczarki też zasługują na uwagę. Mają trzy podstawowe zalety: są dostępne przez cały rok, tanie i bardzo „wszechstronne” kulinarnie.

  • W jakich daniach sprawdzi się ciecierzyca

    Ciecierzyca, cieciorka albo groch włoski – to określenia tej samej rośliny. Zwłaszcza ostatnia nazwa pasuje do niej najbardziej. Bo ciecierzyca kształtem...

  • Smaki spiżarni: Ciecierzyca

    Do obiadu, na kanapkę, jako przekąska i składnik wielu dań.