• Informacje na temat:

    z czym jeść kuskus

Artykuły na temat: z czym jeść kuskus
  • Księga smaków: Kuskus

    ...parze. Tak przygotowany możesz jeść z owocami i białym serem z jogurtem lub na słono z mięsem, rybami i warzywami. Kuskus dobrze komponuje się też w sałatkach, nadaje się do nadziewania mięs i warzyw. Pyszne kotleciki Chrupiące z zewnątrz, mięciutkie w środku, a ich smak zależy od tego, co do nich dodasz i czym je przyprawisz. Kuskus zalej gorącym rosołem, poczekaj aż napęcznieje i lekko go...

  • Kuskus. Co warto o nim wiedzieć?

    Wystarczy zalać kuskus wrzątkiem lub ugotować na parze. Tak przygotowany możesz jeść z owocami i białym serem z jogurtem lub na słono z mięsem, rybami i warzywami. Kuskus dobrze komponuje się też w sałatkach, nadaje się do nadziewania mięs i warzyw. Pyszne kotleciki Chrupiące z zewnątrz, mięciutkie w środku, a ich smak zależy od tego, co do nich dodasz i czym je przyprawisz. Kuskus zalej...

  • ...świeżej kolendry. Takie masło można dodać do ryżu albo kuskusu.

  • Diety lecznicze: Modne, ale czy dobre dla każdego?

    ...jeśli i objawy wrócą, trzeba pozostać na bezglutenowej. Co wolno jeść? Skreślamy produkty z pszenicy, żyta, owsa i jęczmienia, bo zawierają gluten. Rezygnujemy więc m.in.: z mąki pszennej, kaszy manny, kaszki kuskus, pęczaku. Dozwolone są ryż, kukurydza, kasza jaglana, komosa ryżowa, kasza gryczana. Czytamy etykiety produktów przetworzonych, bo może być w nich glutenowa mąka albo skrobia...

  • Dieta bez glutenu - moda czy konieczność?

    ...zjeść coś z glutenem, np. jedną kromkę chleba. Potem znowu jemy bez glutenu i... czekamy na efekt – radzi Zuzanna Antecka. – Jeżeli po kilku dniach objawy choroby nie wystąpią, możemy zrobić jeszcze 1-2 próby. Brak reakcji będzie oznaczał, że możemy jeść gluten. W przeciwnym razie pozostajemy na diecie. Ten rodzaj nietolerancji też ma już swoją nazwę. Dwa lata temu został uznany za chorobę...

  • Kolorowo na talerzu, czyli dieta na lato

    Stawiamy na warzywa i owoce! Zielone pomagają schudnąć, czerwone chronią przed zmarszczkami, a żółte wzmacniają odporność. Podpowiadamy, jak je jeść, aby w pełni wykorzystać ich właściwości.

  • Pozytywnie na wiosnę, czyli przepisy na wiosenne przesilenie

    ...„W marcu jak w garncu” oraz „Kwiecień plecień bo przeplata” - te powiedzenia trafnie opisują pogodę pierwszych wiosennych dni. Zmiana pory roku to zawsze wyzwanie dla naszego organizmu. Jak sobie poradzić z przesileniem? Co jeść, aby cieszyć się wiosną i razem z przyrodą z nową siłą obudzić się do życia?

  • Chudnij bez wielkich wyrzeczeń

    Jeść i chudnąć? Niemożliwe? Nieprawda, trzeba tylko wiedzieć, co jeść, a głód podczas odchudzania nie będzie nam doskwierał.

  • Deserki z kaszką

    Smyk nie chce jeść zwyklej manny czy kleiku? Zrób z nich łakocie, a doceni je nawet niejadek.

  • Figura jabłko: Zasady diety

    ...(z wyjątkiem kuskusu). Nie jedz ich po godz. 17. Uważaj na cukier Odstaw wszelkie rodzaje cukru poza naturalnymi słodzikami: ksylitolem, cukrem ze stewii oraz erytrolem. Nie jedz produktów zawierających syrop glukozowy. Jabłko dozwolone Panie o sylwetce jabłka mogą jeść te owoce, jednak tylko niesłodkie. Przejrzałe jabłka zawierają zbyt dużo cukru. Ponadto spożywaj grejpfruty, kiwi, ananasy...