• Informacje na temat:

    wok rodzaje

Artykuły na temat: wok rodzaje
  • Patelnia do zadań specjalnych Grillowa. Do ryb, mięsa, warzyw, które przygotujesz bez tłuszczu. Wybieraj te z grubym dnem, które długo trzymają ciepło. n Wok Najlepsze są stalowe, żeliwne lub ceramiczne (nie teflonowe!). Wybierz ten z wywinietą do zewnątrz górną krawędzią i spłaszczonym dnem o średnicy ok. 10 cm. Głęboka. Świetna i przydatna dla wielbicieli gulaszu...

  • Tajskie zioła, chińskie wino, japońskie algi? Pasują nie tylko do dań azjatyckich. Do czego je dodać, by podkręcić smak? Podpowiada Filip Kosiń, szef kuchni warszawskiej restauracji Lokal 14.

  • Partnerstwo wschodnie

    A skoro tak, po popularnych orientalnych daniach dla początkujących przyszedł czas na propozycje dla zaawansowanych. Zapomnij na chwilę o sushi i sajgonkach. Wok w dłoń! Będziemy przyrządzać ryż(...). Rozgrzej wok na średnim ogniu. Wlej olej, wrzuć białe części dymki, czosnek. Smaż ok. 30 sekund, dodaj wieprzowinę i smaż 2 minuty, mieszając. Wlej przygotowany wcześniej sos, gotuj w woku ok. 5-10

  • Choroby genetyczne - jak im zapobiec?

    ...w twoich rękach! Raz w miesiącu sprawdzaj palcami piersi Twój lekarz pokaże ci, jak to robić. Instruktaż znajdziesz też np. na stronie: www.wok.su.krakow.pl (zakładka „Informacje dla pacjentek...

  • Smok już bardziej usmiechnięty Chiny - część II

    ...sosu, dokładnie wymieszać. W woku rozgrzać 2 łyżki oleju, i ciągle mieszając usmażyć mięso, aż zmieni kolor (udka ok. 2 min, piersi ok. 1 min). Przełożyć na talerz. Wok rozgrzać ponownie + 2 łyżki...