• Informacje na temat:

    wątróbka

Artykuły na temat: wątróbka
  • Wątróbka z fasolką

    Przygotowanie: Na patelni z olejem podsmaż pokrojoną wątróbkę. Cebulę i czosnek pokrój w paski i zeszklij w garnku na rozgrzanym oleju. Wrzuć pokrojone...

  • Witamina D i... wątróbka

    ...), awokado, żółtka jaja, masło, śmietana i wątróbka - oto produkty, w których występuje. Nie zaspokoją one jednak pełnego zapotrzebowania na tę witaminę. Zimą, gdy brakuje słońca, konieczna jest...

  • Przysmak Ludwika: Drobiowa wątróbka z cebulką i jabłkiem

    ...  Boska rada: Podczas smażenia wątróbka bardzo mocno strzela. Uważajmy, żeby się nie poparzyć. Ewentualnie przykryjmy delikatnie patelnię pokrywką z dziurkami, a jeśli takiej nie mamy, użyjmy na przykład durszlaka. Nie smażymy wątróbki zbyt długo, ponieważ będzie sucha.   Wykonanie: Wątróbkę myjemy, oczyszczamy z żyłek i błon, a następnie zalewamy mlekiem i odstawiamy na około 15 minut...

  • Wątróbka z jabłkiem na obiad

    Dosłownie rozpływa się w ustach.

  • Sałatka z wątróbką

    Zaskocz pomysłem.

  • Indyk nadziewany drobiową wątróbką

    Delikatny i chrupiący z pysznym nadzieniem.

  • Marynowany śledź z wątróbką z dorsza

    Przepis Karola Okrasy.

  • Wątróbka z jabłkami

    Wątróbkę opłukać, obrać z błon, większe kawałki pokroić na połówki. Starannie osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso posypać pieprzem i mąką. Dobrze rozgrzać...

  • Wątróbka na trzy sposoby

    Spośród podrobów najczęściej na naszym stole gości wątróbka.

  • Smażona wątróbka traci mnóstwo wartości odżywczych, a także staje się bardziej kaloryczna. Najlepszym sposobem na jej przyrządzenie jest duszenie. Przyrządzając...

Zdjęcia na temat: wątróbka
Wideo na temat: wątróbka
  • Zmysłowe smaki: Wątróbka cielęca z jabłkami

    Wątróbka powinna znaleźć się w jadłospisie wszystkich osób, które mają skłonności do anemii. Zawiera ona łatwo przyswajalne żelazo, witaminę B12, a także cenny kwas foliowy. Jeśli dotąd nie mogliście przekonać się do wątróbki, koniecznie wypróbujcie nasz przepis - duszona z jabłkami i cebulką, z dodatkiem białego wytrawnego wina i czerwonego pieprzu, stanie się waszym ulubionym daniem

  • Zmysłowe smaki: Wątróbka cielęca z jabłkami

    Wątróbka powinna znaleźć się w jadłospisie wszystkich osób, które mają skłonności do anemii. Zawiera ona łatwo przyswajalne żelazo, witaminę B12, a także cenny kwas foliowy. Jeśli dotąd nie mogliście przekonać się do wątróbki, koniecznie wypróbujcie nasz przepis - duszona z jabłkami i cebulką, z dodatkiem białego wytrawnego wina i czerwonego pieprzu, stanie się waszym ulubionym daniem

  • Sałatka grecka, wątróbka z fondue i pita, czyli przez żołądek do serca teściowej

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" Mikołaj Rej przygotował pyszne dania z okazji Dnia Teściowej. Na stole programu pojawiły się takie dania, jak: elegancka sałatka grecka, pita z porem, fetą i jajkiem, wątróbka cielęca z fondue z szalotek oraz jogurt jak milion dolarów.

Dyskusje na temat: wątróbka
  • Re: Co zrobic zeby wlosy szybciej rosly ?

    Jeśli chcesz żeby Twoje włosy szybciej rosły powinnaś wzbogacić dietę o takie produkty, które spowodują szybszy porost włosów np. wątróbka, otręby pszenne, grzyby, ryby, grzyby, pomarańcze). Możesz też kupić w aptece specjalne suplementy na porost włosów.

  • Re: Wątróbka z fasolką

    Wątróbka z Kazadi.

  •  wątróbka

    jak smażyć wątróbke?

  • Re: Wątróbka z fasolką

    wątróbka tylko z czekoladą pycha

  • Re:  wątróbka

    jeżeli jest to wątróbka z kurczaka to najpierw na olej rzucam pokrajaną w pół talarki dwie cebule tak aby trochę podmiękła w tym czasie w mące obtaczam dokladnie wątróbki,gdy cebula zmieni kolor,zrobi się "szklista"odsuwam ją na bok patrlni i jak mało tłuszczu dodaję i po chwili kładę wątróbki gdy sie podsmażą z jednej stronyodwracam je na drugą stronę i wtedy rzucam na nie cebulkę i delikatnie

  • Re: Wątróbka z fasolką

    To fasolka wyszła. Została wątróbka z cebulką.

  •  Re:  wątróbka

    nie obtaczam jej w mace.normalnie ja smaze na smalcu lub oleju na duzym ogniu przez chwile a pozniej zmniejszam ogien i dusze pod przykryciem.dodaje cebule jak juz mi watrobka zmieknie a pozniej dodaje sol i na koniec pieprz.i nie zapominam oczywiscie dodac lyzke musztardy stolowej

  • Re: Wątróbka w panierce

    Jakie mieso? to podroby, watróbka

  •  Re:  wątróbka

    oprósz wątróbkę mąką i kładz na rozgrzany tłuszc najlepiej smalec posól po usażeniu bo inaczej stwardnieje

  • Re: Wątróbka z fasolką

    Pyszna wątróbka w sosie https://youtu.be/Fw0mHtliswU