• Informacje na temat:

    szpinak ze smietana czosnkiem

Artykuły na temat: szpinak ze smietana czosnkiem
  • Ze szpinakiem i jajkiem

    ..., gotować ok. 5 minut, wyjąć. 2. Cebule i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na łyżce oleju z dokładnie umytym szpinakiem. Zabielić śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Osobno na reszcie oleju podsmażyć pomidorki z papryką, doprawić, wymieszać z natką. 3. Na dnie papryk rozłożyć podsmażony z cebulą szpinak, pomidory z papryką, delikatnie wbić po 1 jajku. Papryki przełożyć do naczynia żaroodpornego...

  • Pomidorowy gulasz ze szpinakiem

    ...i pieprzem, a następnie połóż je razem z czosnkiem na patelni. Podsmaż około 2-3 minuty. Kiedy czosnek zacznie pachnieć, dodaj cebulę. Podsmaż chwilę i gdy się zeszkli, dodaj koncentrat pomidorowy(...) minutach wyjmij je, ostudź i przełam na mniejsze części. Pokrój oczyszczone pomidory. Świeży szpinak umyj i dobrze osusz. 5. Pomidory zmieszane ze śmietaną dodaj 20 minut przed końcem gotowania...

  • Cannelloni ze szpinakiem

    Składniki na 4 porcje: 1 opakowanie makaronu cannelloni, 60 dag szpinak, 3 ząbki czosnku, 25 dag sera feta, 15 dag tartego sera żółtego, 1/2 litra mleka, 1 łyżka śmietany 18 proc., 3 łyżki masła, 2 łyżki mąki, 2 łyżki oliwy, sól, pieprz, gałka muszkatołowa. Szpinak przebrać, umyć, wrzucić do wrzątku na 5 minut, odcedzić, wystudzić, posiekać, wymieszać z czosnkiem przeciśniętym przez praskę...

  • Jajka w cieście ze szpinakiem

    ...1. Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na oleju. Dodać szpinak, przykryć, zmniejszyć ogień i dusić ok. 20 min do całkowitego rozmrożenia, odparować. Dodać orzeszki uprażone na suchej patelni oraz ser(...) ciasta rozwałkować, ułożyć na papierze. Na ciasto wyłożyć farsz szpinakowy, na to jajka jedno za drugim. Zwinąć ciasno w rulon, posmarować masłem. Piec 35 min w temp. 180°C. 3 Pomidory obrać ze skórki...

  • Makaron z tuńczykiem i szpinakiem

    Składniki: Makaron tagliatelle Szpinak Tuńczyk w oleju Oliwa z oliwek Czosnek Śmietana 10 % Podsmaż czosnek na oliwie, dodaj szpinak.  Duś 5 minut. Dodaj tuńczyka.  Dodaj śmietanę. Dopraw solą i pieprzem.  Dodaj ugotowany makaron, podgrzewaj jeszcze 5 minut.

  • Szpinakowe cuda

    Dorze przyprawiony szpinak to prawdziwy rarytas dla smakoszy.

  • Naleśnikowe różności

    Klasyczne z serem to łatwizna! Ale z brokułami, szpinakiem lub kaczką? Wspaniałe!

  • Na obiad i deser. Tarta na każdą okazję

    Pyszne, kruche ciasto z wytrawnym lub słodkim nadzieniem to pomysł na sycący posiłek. Tarta ze szpinakiem lub pieczoną papryką będzie doskonała na obiad czy kolację. Ta z pieczonymi jabłkami - na deser czy podwieczorek. Zatem do dzieła!

  • Cannelloni ze szpinakiem

    Makaron ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy, przelać zimną wodą i skropić 1 łyżką oliwy. Cebulę i czosnek posiekać, szpinak oczyścić, umyć, osuszyć...

  • W krainie szpinaku

    Szpinak jest niskokaloryczny - 100 g ma tylko 16 kcal! Możliwości wykorzystania go w kuchni są właściwie nieograniczone. Robi się z nim makarony, tortille, pizze, miksuje do zup-kremów, wykorzystuje do sałatek, tart, lasagne, pierogów czy znakomitych sosów. Można też z niego usmażyć pyszne chrupkie placuszki.