• Informacje na temat:

    suszenie jabłek

Artykuły na temat: suszenie jabłek
  • Zastąpią słodycze i chipsy, ugotujemy z nich kompot, będą nam bardzo potrzebne na święta. Można suszyć odmiany letnie i jesienne: championy czy słodko-kwaśne...

  • Jak się suszy owoce?

    Nawet jeśli nie mamy elektrycznej suszarki, w piekarniku możemy suszyć jabłka, gruszki, śliwki, morele czy winogrona z własnego ogrodu. Jabłka Owoce...

  • Dlaczego warto  jeść jabłka i gruszki

    ...właśnie w niej gromadzą się cenne antyoksydanty. Korzenny aromat Do jabłek pasują: goździki, mięta, cynamon, anyż, kardamon. Jeśli owoce te zamierzasz dodać do mięsa, sosu, barszczyku, zapiekanki...

  • Zioła do suszenia (natka pietruszki i selera, koperek, liście majeranku, bazylii, lubczyku) powinny być intensywnie zielone).

  • .... 3. Delikatna cielęcina nabierze ciekawego smaku, gdy będziesz ją dusić z kawałkami jabłek, w białym winie, z łyżką curry. Możesz ją też podawać z winogronami, w sosie śmietanowym, z duszonymi porami...

  • Włosy łamliwe i kruche. Jak o nie dbać?

    Ciągłe zmiany temperatur, promieniowanie UV, suszenie, prostowanie, modelowanie, farbowanie – to tylko niektóre czynniki, które mogą sprawić, że słowy będą łamliwe i przesuszone. Dlatego tak ważna jest codzienna, kompleksowa pielęgnacja, która nie tylko zregeneruje uszkodzenia, ale także wzmocni włosy i skórę głowy.

  • Słodki susz i już

    ...na ekologiczne bakalie i jesteśmy skazane na te przemysłowe, warto je przed spożyciem mocno wypłukać, by pozbyć się konserwantów. Suszenie sprzyja koncentracji smaku i zagęszczeniu wartości...

  • Każda z nas ma ich w domu przynajmniej kilka (po prezentach, zakupach). Zamiast się ich pozbywać, wykorzystaj je np. do nadania kształtu wypranym dzianinom. Przed praniem odrysuj kształt swetra na papierowej torbie, a podczas suszenia rozłóż go tak, by pasował do obrysu.

  • Marzą Ci się własne suszone pomidory albo jabłka? Możesz je łatwo zrobić, korzystając z suszarki do jedzenia. Przy zakupie zwróć uwagę na moc urządzenia...

  • Gruszki przygotowujmy w occie lub, w oryginalnej wersji, z rozmarynem. Pyszne są też z nich kompoty i marmolady. Z jabłek można zrobić dżemy, kompoty, musy do szarlotki, ale też pikantny chutney z cebulą i czosnkiem – doskonały dodatek do pasztetów i pieczeni. Z owoców leśnych: malin, jagód, jeżyn, borówek można zrobić pachnące...

Wideo na temat: suszenie jabłek
  • Zupy idealne na jesień

    Blogerka kulinarna Daria Ładocha przygotowała w kuchni "Dzień Dobry TVN" zupy na jesień. Na stole pojawiły się zupy takie jak: kalafiorowa z jabłkami, krupnik z pęczakiem i suszonymi grzybami, pomidorowa z cieciorką, chili i limonką oraz wege leczo z ogórkami. Co jest podstawą dobrej zupy?

  • Świąteczne desery

    Wielkimi krokami zbliża się Boże Narodzenie, dlatego Andrzej Polan przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" słodkości, które z powodzeniem można postawić na świątecznym stole. W jego słodkim menu znalazły się takie potrawy jak: mus chałwowy z suszonymi śliwkami, jabłka w karmelu zapiekane pod piernikowym koglem-moglem oraz klasyczne ciasto marchewkowe. (DDTVN/x-news)