• Informacje na temat:

    stoly do kuchni

Artykuły na temat: stoly do kuchni
  • Zaczarowane stoły

    ...bałagan i odwróci uwagę od stołu. Świąteczny pokój i kuchnia Zadbaj też o otoczenie. Może to być np. bukiet z jemioły, gałązki świerkowe włożone do wazonu, czy zawieszki zwisające z żyrandola (np...

  • Daria Ładocha, Nowoczesna kuchnia polska

    ...„Nowoczesna kuchnia polska“ to tradycyjne polskie dania w zupełnie nowej odsłonie. „Odchudzone“ przepisy są proste, lekkie i pełne smaku. Spróbuj bigosu z grzybami shiitake, schabowych z boczniaków(...) tradycyjnej polskiej kuchni!  W książce znajdziesz między innymi przepisy na: krupnik z pęczakiem, suszonymi grzybami i rozmarynem bigos z grzybami shiitake pasta jajeczna z awokado, ogórkiem małosolnym...

  • Zupa krem z dyni i gruszki

    Oryginalne połączenie smaków. Dynia od lat podbija nasze stoły. Jej szerokie zastosowania zaskakuje szefów kuchni na całym świecie. Robi się z niej kompot, idealnie pasuje do sałatek i surówek. Jednak tym razem proponujemy przepis na krem.

  • Uroki wsi

    ...​Dania wywodzące się z kuchni chłopskiej są wyjątkowo pożywne, a jednocześnie proste w przygotowaniu. Idealnie nadają się na jesienne stoły.

  • Wesele bez mięsa?

    ...problemem nawet dla lokali nie specjalizujących się w tego typu kuchni - wystarczy tylko starannie dobrane menu i konkretne wytyczne, które składniki są dopuszczalne. Wbrew pozorom koszty organizacji "tradycyjnego" i wegetariańskiego wesela nie różnią się, ale w tym drugim przypadku nie do przecenienia może okazać się dobry kontakt z szefem kuchni. Jak z jego pomocą zaplanować jadłospis, by żaden...

  • Gruyères: Królestwo sera, żurawia i Obcego

    ...zachowane malowidła i wyposażenie wnętrz. Przechodzimy przez średniowieczną kuchnię, pod okiem barokowych aniołków-świeczników w pokoju muzycznym, książęce sypialnie, salę rycerską po przepięknie...

  • Schłodź się po litewsku!

    ...czasów Jagiellonów do naszej rodzimej kuchni przenikały wpływy północnych sąsiadów. Ta tradycyjna zupa często gościła na szlacheckich stołach biesiadnych. Na kresach zwane jest chołodźcem. Potrawa ta...

  • Ciastecznik, Daniel Coceancig

    Lawendowa panna cotta. Poziomkowe makaroniki. Gruszki w karmelowej glazurze. Finalista programu Bake Off – Ale Ciacho! zaprasza w kulinarną podróż po najpyszniejszych wypiekach sezonowych. Wykorzystaj bogactwo produktów charakterystycznych dla poszczególnych pór roku, a także dla danego regionu i zachwyć siebie oraz swoich gości wyjątkowymi wypiekami przygotowanymi w twojej kuchni.

  • Bartek Kieżun: Twoje serce jest tam, gdzie twój żołądek

    ...- My jemy dużo chleba i Włosi jedzą dużo chleba. Jemy dużo klusek, które Włosi nazywają tak pięknie makaronem. Polskie kopytka i włoskie gnocchi są ze sobą bardzo blisko. Włoskie ndundari i polskie leniwe również. Być może stąd bierze się przekonanie, że znamy się na włoskiej kuchni. A to nie jest taka prosta sprawa – mówi Bartek Kieżun, autor książki „Italia do zjedzenia”, dziennikarz kulinarny...

  • Ewa Wachowicz: Jak wchodzę na górę, jestem silna

    Nie tylko gotowanie wypełnia jej życie. Są jeszcze córka, bliscy i... wspinaczka, i to w wysokich górach. Z ciepłej kuchni wyruszyła rok temu do Chile, by zdobyć najwyższy wulkan świata. Jurorka programu „Top Chef” w Polsacie, autorka „Ewa Gotuje” i książek kulinarnych, Ewa Wachowicz, zdradza nam też, dlaczego nie denerwuje się, stojąc w korkach.

Wideo na temat: stoly do kuchni
  • Przepis na quesadillas z kurczakiem

    Quesadilla to tradycyjna potrawa kuchni meksykańskiej, która coraz śmielej wchodzi również na polskie stoły! Najprostsza wersja składa się z tortilli zrobionej z kukurydzy, którą nadziano serem, jednak często można spotkać quesadille z przeróżnymi nadzieniami. My przygotowaliśmy przepis na quesadille z kurczakiem - to sycąca i zdrowa propozycja na urozmaicenie swojego codziennego menu. W parę

  • Jak wybrać najlepszą rybę na targu?

    Karpia jada się głównie w Boże Narodzenie. Kiedy ta ryba trafiła na polskie stoły? Skąd się bierze jego mulisty posmak? Jak wybrać idealnego karpia? Wszystko to wyjaśniła w "Dzień Dobry TVN" Aneta Łańcuchowska, dietetyk. Dlaczego warto go jeść? W kuchni programu kucharz Andrzej Polan przygotował dania z karpiem w roli głównej. W menu znalazły się: pasztet z karpia, karp pieczony z grzybami

Dyskusje na temat: stoly do kuchni
  • -

    -

    Kiikus u nas tez by bylo tak zaznaczone, gdzie gary a gdzie salon:):) Czasem sie zastanawiam, czy nie zrobic jakiegos malego stolu w kuchni, a osobno jadalnie z prawdziwego zdarzenia. Ale z drugiej strony nawet w duzym domu chyba troche szkoda miejsca na dwa stoly

  • Re: Wolowina z marchewka - klasyka francuskiej kuchni

    zaczne jak Anabel, tez nie chce sie czepiac, ale jaki to jest polski styl w restauracjach? przy okazji moich dosc czestych wizyt w Polsce zauwazylam ze wlasnie duza czesc restauracji jest zrobiona na styl bardzo domowy, haftowane obrusy, drewniane stoly, menu z tradycjami, kredensy jak z kuchni mojej babci. no ale najwyrazniej stolujemy sie w innych miejscach, ufff. Stef mnie sie potrawa podoba

  • Re: Wolowina z marchewka - klasyka francuskiej kuchni

    zaczne jak Anabel, tez nie chce sie czepiac, ale jaki to jest polski styl w restauracjach? przy okazji moich dosc czestych wizyt w Polsce zauwazylam ze wlasnie duza czesc restauracji jest zrobiona na styl bardzo domowy, haftowane obrusy, drewniane stoly, menu z tradycjami, kredensy jak z kuchni mojej babci. no ale najwyrazniej stolujemy sie w innych miejscach, ufff. Stef mnie sie potrawa podoba