• Informacje na temat:

    smażone placuszki

Artykuły na temat: smażone placuszki
  • Syrniki: Rosyjskie placuszki z twarogu

    Syrniki to tradycyjna potrawa kuchni rosyjskiej, ukraińskiej i kuchni białoruskiej. To smażone placki z mąki, sera białego i jajek, niekiedy dodaje się rodzynki, miód lub kawałki jabłek oraz dekoruje kwaśną śmietaną, miodem lub dżemem.

  • Placuszki borówkowe

    ...i dobrze odsącz. 3. Do ciasta dolej wodę mineralną, ponownie wymieszaj je mikserem. Na patelni rozgrzewaj klarowane masło. Nalewaj małe porcje ciasta, formuj placuszki, na wierzchu placuszków ułóż nieco borówek. Smaż 1-2 minuty na rumiano. 4. Gotowe placuszki przekładaj na talerz i trzymaj w cieple, żeby nie wystygły. Ewentualnie możesz je odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. 5. Przed...

  • Zielone placuszki

    Proste, szybkie i tanie danie.

  • Smażmy placki

    ...oczkach cukinię. Rozgrzej patelnię z oliwą. Nałóż łyżkę masy i smaż placuszki przez 2 minuty. Gdy się zarumienią, przewróć i smaż kolejne 2 minuty. Przygotuj sos pomidorowy. Na oliwie podsmaż cebulę...

  • Placuszki warzywne

    Placuszki dobrze smakują i na ciepło, i na zimno. Możesz podać je jako dodatek do obiadu zamiast ziemniaków. Dzieci je uwielbiają.

  • Placuszki z cukinii

    .... Przykryj i odstaw na ok. 10 min. Na patelni rozgrzej olej. Gdy będzie już bardzo gorący, nakładaj porcje ciasta łyżką formując niewielkie placuszki. Smaż z obu stron na złoty kolor. Placuszki osącz na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.  Rada: Placuszki można też podać z kleksem gęstej śmietany, jogurtem greckim lub dipem jogurtowo-czosnkowym. Mogą stanowić samodzielne danie lub być dodatkiem...

  • Placuszki z jabłkami

    Mąkę, cukier i sól wsyp do miski. Cały czas mieszając, wlej mleko i wbij jajka. Całość dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek. Przygotowane ciasto odstaw...

  • Placuszki na kefirze

    ...gęste - odrobinę wody, soku lub mleka. Placuszki smażyć na średnim ogniu na patelni delikatnie posmarowanej tłuszczem (najlepiej nasączyć ręcznik papierowy olejem i przecierać dno patelni co jakiś czas...

  • Placuszki ryżowe

    .... Dodać jajko, parmezan, posiekaną rzeżuchę lub szczypiorek, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Zwilżonymi dłońmi uformować z masy ryżowej placuszki. Smażyć je na rozgrzanym oleju...

  • ​Placuszki serowo-cukiniowe

    Świetna propozycja na śniadanie lub kolację.

Wideo na temat: smażone placuszki
  • Przepis na rosyjskie smażone placuszki serowe

    Smażone placuszki serowe to tradycyjny, ciągle bardzo popularny na Wschodzie Europy deser, który świetnie smakuje podawany i solo, i z odrobiną delikatnego musu z malin czy truskawek. Puszyste, niewielkie placuszki, które łatwo dają się modelować w ścięte stożki, są nie tylko pożywne - w końcu to pyszny serek, ale i niesłychanie smaczne! Smażone serniczki świetnie sprawdzą się również na

Dyskusje na temat: smażone placuszki
  • Re: Placuszki z cukinii

    Są tak samo szkodliwe, jak placki ziemniaczane. I jedne i drugie smażone są na oleju. Autorze zastanów się zanim napiszesz kolejną głupotę

  • Re: Placuszki z cukinii

    Skoro zdrowsze, to po co cukinię z nimi mieszać? Bez ziemniaków też sa dobre, ale tak poza tym - te i te smażone, zbyt wielkiej różnicy nie ma.

  • Re: Syrniki: Rosyjskie placuszki z twarogu

    Najsmaczniejsze są smażone na maśle klarowanym.Może być też zwykłe.

  • Re: Fajerczaki, czyli placki na zsiadłym mleku

    definicja Racuchy – nieduże, smażone na złoty kolor placuszki sporządzone na bazie mąki, mleka świeżego lub zsiadłego oraz drożdży lub jaj.

  • Re: Złociste racuchy

    Racuchy, to coś zupełnie innego. Według wikipedii "Racuchy – nieduże, smażone na złoty kolor placuszki sporządzone na bazie mąki, mleka świeżego lub zsiadłego oraz drożdży lub jaj.". Mogą też być ziemniaczane, ale to opisane powyżej z racuchami jie ma nic wspólnego, choć wyglądają pysznie.