• Informacje na temat:

    smażenie ryby na patelni

Artykuły na temat: smażenie ryby na patelni
  • Patelnia grillowa ma nierówne dno. To gwarantuje, że potrawa nie będzie nasiąkać tłuszczem, który się z niej wytopi. Najlepiej...

  • Naleśniki nie przywrą Gorącą patelnię posyp solą, a gdy kryształki przestaną podskakiwać i trzeszczeć, wytrzyj ją ręcznikiem kuchen- nym i posmaruj...

  • Ryby smażymy na oleju, oliwie lub maśle. Nigdy na słoninie i smalcu. Jeśli do smażenia wybieramy masło, to tylko klarowane. Nie pali się w wysokich temperaturach i nie wsiąka w smażone potrawy. Naszej rybce nada cudowny maślany smak oraz aromat.

  • Smażona flądra

    Ryby skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem.

  • Jak zlikwidować zapach po smażeniu ryby?

    Po smażeniu ryby wlej  na patelnię 5-6 łyżek octu, szklankę wody i wrzuć 3 goździki. Gotuj na małym ogniu, bez pokrywki, kilkanaście minut. Smażąc rybę...

  • Tajemnice patelni

    Powszechna opinia mówi, że smażenie potraw na patelni nie jest zdrowe. Niemniej jeśli nauczymy się kilku prostych trików i zwrócimy uwagę na jakość patelni, mamy szansę przygotować naprawdę lekki i aromatyczny obiad.

  • Sardynki z patelni

    Żółtko wymieszać z octem i posiekanym czosnkiem. Ciągle ucierając, dodać 10 łyżek oliwy, doprawić solą i pieprzem. Ryby oczyścić, posolić, obtoczyć w mące. Smażyć na 3 łyżkach oliwy z obu stron na złoto. Trzymać w cieple.  Cebulę posiekać, dusić 5 min z pomidorami na reszcie oliwy. Dodać ryby, polać sosem. Udekorować rozmarynem i oliwkami. Zobacz także:

  • Placki ziemniaczane czy potrawy z jaj nie będą przyklejać się do patelni, jeżeli tuż przed smażeniem natrzemy ją solą. Ryby nie rozpadną...

  • Na wigilijnym stole z pewnością nie zabraknie rybnych specjałów. Podpowiadam jak smażyć ryby, by były aromatyczne i nie rozpadały się na patelni!

  • Dlaczego warto jeść ryby?

    Największym grzechem, jaki popełniamy, przyrządzając dania z ryb, jest ich smażenie.

Dyskusje na temat: smażenie ryby na patelni
  • Re: Jak smażyć ryby-mrożone !!!!!!!

    Rybkę rozmroź naturalnie, połóż na desce niech odcieknie woda i dodatkowo osusz ręcznikiem papierowym; następnie rybkę daj do panierki, a potem na chwilę (5-10min) do zamrażalki; w międzyczasie rozgrzej olej; olej rozgrzany, rybka wyjęta z zamrażalki i smażenie gotowe. Najlepiej na teflonowej patelni:))) mniam

  • Re: Jak „odchudzić” kuchnię polską

    Potraw smażonych lepiej unikać, ale wbrew pozorom, smażenie na smalcu jest zdrowsze, niż na oleju. Olej "dymi". Polecam spróbować ryby z patelni, smażonej na niewielkiej ilości smalcu.

  • Re: Co jeść po usunięciu woreczka żółciowego?

    , w latach mojego dzieciństwa lansowano "zdrową" modę na smażenie na tłuszczach roślinnych, ale wówczas w kraju oliwy nie było. Truli więc rodzice siebie i dzieci, bo dziadkowie wciąż pozostawali przy smalcu(...) prostu przestały mi smakować. Tylko konserwy, ale i te nieczęsto. Jeśli już najdzie mnie na rybę, to jest to pstrąg na sucho pieczony na patelni, czasem tak samo przyrządzona dorada czy labraks. Jadam

  • Re: Łosoś z brokułami w cieście francuskim

    Trochę przesadzony ten przepis. Po pierwsze smażenie łososia na patelni to zmasakrowanie tej delikatnej ryby, po drugie pieczenie 50 min usmażonego łososia to podwójne zmasakrowanie. Ryba będzie sucha jak wiór. Jeśli już mamy wszystkie składniki wcześniej gotowe do spożycia to wystarczy 30 min w piekarniku.