• Informacje na temat:

    schab z piekarnika

Artykuły na temat: schab z piekarnika
  • Pieczony schab

    Mięso polej oliwą i natrzyj czosnkiem, pieprzem i rozmarynem. Odstaw na 2 godziny. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20 minut w temp. 220°C. Następnie zmniejsz temperaturę do 180°C i piecz przez 45 minut. W garnku rozpuść masło, wrzuć pokrojone jabłka, starty imbir, cukier i curry. Smaż chwilę i dodaj posiekaną natkę pietruszki. Dopraw sokiem i dodaj do upieczonego schabu.

  • Schab faszerowany grzybami

    ...tymianku i związać nitką. Obsmażyć na oleju z obu stron. Mięso włożyć do rękawa piekarniczego i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C. Piec 90 min. Kroić w szerokie plastry, podawać na...

  • Schab z sosem żurawinowym

    Schab umyj i odsącz przy pomocy papierowego ręcznika. Przełóż do miski i dopraw solą oraz pieprzem.Następnie polej oliwą, posyp tymiankiem i połową posiekanego czosnku. Odstaw na noc do zamarynowania. Na patelni podsmaż mięso na złoty kolor. Następnie wstaw do piekarnika na 20 minut. Piecz w temperaturze 180°C. Po tym czasie wyjmij mięso z piekarnika i nakryj folią aluminiową.  Jabłka obierz...

  • Schab ze śliwką

    ...1. 150 g śliwek skrop 2 łyżkami rumu i odstaw na kilka minut. Natnij schab i umieść w nim śliwki, zepnij mięso wykałaczką.  2. Zmieszaj olej, miód i pozostały rum. Nasmaruj mięso i umieść(...) kminem i duś 20 minut pod przykryciem. 4. Pieczeń wyjmij z piekarnika, sos przecedź przez sito, zagęść śmietaną i mąką, gotuj 2 minuty. Dopraw do smaku.

  • Soczysty schab. Jak kupować i przygotowywać

    Schab to klasyk kuchni polskiej. Większość osób zna go jednak pod postacią panierowanego kotleta smażonego na maśle.

  • Przed pieczeniem schab obsmaż na maśle na dobrze rozgrzanej patelni. Dzięki temu mięso będzie bardziej soczyste. Schab najlepiej jest piec w rękawie do...

  • Schabowe z piekarnika

    Składniki: 4 porcje schabu, białka z 2 jaj, po pół szklanki bułki tartej i otrąb, 5 łyżek jogurtu, 2 łyżki musztardy miodowej, łyżka posiekanego szczypiorku, zioła prowansalskie, 2 ząbki czosnku, cytryna, sól, pieprz. Kotlety włóż do wrzątku z sokiem z cytryny, czosnkiem i szczyptą ziół. Zagotuj i wyjmij. Bułkę tartą połącz z otrębami, jogurtem, musztardą i szczypiorkiem. Na talerzyk wlej białka...

  • ...1,5 kg schabu z kością; łyżeczka majeranku; 3 - 4 ząbki czosnku; garść suszonych śliwek; kieliszek czerwonego wina; 2 - 3 goździki; łyżka smalcu; sól.

  • Schab ze śliwkami

    ...1,5 kg schabu z kością; łyżeczka majeranku; 3 - 4 ząbki czosnku; garść suszonych śliwek; kieliszek czerwonego wina; 2 - 3 goździki; łyżka smalcu; sól.

  • Schab zapiekany w soli na gorące dni...

Wideo na temat: schab z piekarnika
  • Schab ze śliwką – jak zrobić?

    Jak zrobić schab ze śliwką? Jak długo go piec? Jakie składniki są potrzebne, by przygotować tradycyjny schab z suszoną śliwką w środku? Odpowiedzi na wszystkie te pytania znajdziecie w naszym filmiku! Przepis na schab ze śliwką nie musi być trudny i wręcz musi się udać. Prawdziwą sztuką jest takie pieczenie schabu, by po wyjęciu z piekarnika był nadal soczysty i nie stracił swojej sprężystości

  • Schab ze śliwką – jak zrobić?

    Jak zrobić schab ze śliwką? Jak długo go piec? Jakie składniki są potrzebne, by przygotować tradycyjny schab z suszoną śliwką w środku? Odpowiedzi na wszystkie te pytania znajdziecie w naszym filmiku! Przepis na schab ze śliwką nie musi być trudny i wręcz musi się udać. Prawdziwą sztuką jest takie pieczenie schabu, by po wyjęciu z piekarnika był nadal soczysty i nie stracił swojej sprężystości

Dyskusje na temat: schab z piekarnika
  • Re: Schabowy na różne sposoby

    Dorzucę mój "popisowy" schab. Na początku mam przygotowane pieczarki pokrojone w półplastry i usmażone na maśle razem z drobno posiekaną cebulką. Tak usmażone pieczarki podprawiam solą i śmietaną z mąką. Gdy mam gotowe pieczarki smażę schab tradycyjnie spanierowany ( do tartej bułeczki dorzucam odrobinkę mąki). Schab po usmażeniu obkładam krążkami surowej cebuli, na cebulę kładę plaster żółtego

  • Re: Schab szpikowany goździkami

    wstaw do piekarnika schab; podlewaj szynkę!

  • Re: co zrobić wcześniej na święta.?

    Upiec wszyskie mięsa typu schab , karczek w rekawie do pieczenia ,tylko dzien wczesniej trzeba przyprawic a pożniej tylko włożyc do piekarnika i samo sie piecze bez pilnowania a mieso jest smaczne i soczyste ,polecam sama tak robię nawet w wigilie bo to nie zajmuje wiele czasu a w Boże Narodzenie mam swieże

  • Re: Schab szpikowany goździkami

    Dobre, wkladam do piekarnika schab a po upieczeniu wyciagam Szynke. Smacznego

  • Re: potrzebuje dobrego przepisu na duuuzy posiłek ;)

    Najgorsze są dania, które wymagają tego, żebyś tyrała cały dzień w kuchni jak średniowieczna nadworna kucharka :) najlepiej postawić na coś, co krótko się przygotowuje, a potem wsadza do piekarnika i "samo się robi". Moja mama na wszelkie duże uroczystości rodzinne robi schab faszerowany śliwkami albo morelami, taki sam jak proponuje Tosca: http://smaker.pl/przepisy/dania-glowne/przepis/schab-ze

  • Re: Kotlety schabowe z piekarnika

    gotować??????? a po co taki gotowany schab i pieczony jeszcze to smak kociego klocka ptfu

  • Re: Schabowy na różne sposoby

    Ostatnio widziałam ciekawy przepis na schab.W ten (lub bardzo podobny ) sposób przygotowuje go Danuta Błażejczyk.Nie podam dokładnie przepisu,ale najważniejsze kwestie. Mięso kroi się w 2,5-3 cm(...),przyprawionym bazylią,oregano,solą i pieprzem.Przemyciłam do niego też trochę czosnku.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. na około 30-40min.Po upływie tego czasu ułożyć na mięsie kawałki sera

  • Re: Kotlety schabowe z piekarnika

    Żeby nie zjadać tłuszczu wchłoniętego przez panierkę gdy smażysz na patelni. Schab to chude mięso ale po smażeniu kotlet jest bardzo kalorycznym posiłkiem.

  • Re: co na kolację zaręczynową??

    elegancka zupe, podany na białych talerzach z odrobina pietruszki i marchewki naprawde bardzo dobrze sie prezentuje) i do tego np. ziemniaki (młode byłyby znakomite) surówka np. z kapusty pekińskiej i schab(...) (najpierw zamarynuj, na kazda piers połoz plaster ananasa i przykryj kwadratowym serkiem np. hochland włóz do piekarnika na....no nie wiem ja zawsze wkładam i wyjmuje jak jest miekkie ;P) radzę sie nie

  • Re: Rolada wołowa

    Tak na oko, to po godzinie pieczenia mięso wołowe nie będzie miękkie. Godzinę - to się piecze schab. A potem się go jeszcze pół godziny trzyma w ciepełku piekarnika. A wołowe - śmiem wątpić.