• Informacje na temat:

    sałatka meksykanska z fasola

Artykuły na temat: sałatka meksykanska z fasola
  • ..., a zawarte w niej białko to najlepszy substytut mięsa oraz produktów mlecznych. Fasola ta zawiera też dużo manganu, który działa jak przeciwutleniacz zwalczający szkodliwe wolne rodniki. Natomiast występująca w niej witamina K korzystnie wpływa na prawidłowe działanie mózgu i układu nerwowego. W doborowym towarzystwie Czerwona fasola lubi się z awokado. Przekrój je, wyjmij pestkę, a połówki...

  • Czerwona fasola

    To symbol kuchni meksykańskiej, ale ze względu na walory smakowe i korzyści zdrowotne gości na stołach całego świata.W Polsce, niestety, fasola traktowana jest po macoszemu. A to wielki błąd, bo dzięki zgromadzonym w tej czerwonej damie witaminom i minerałom wzmocnią się twoje kości i zęby, poprawi pamięć, a ryzyko zawału serca znacznie spadnie. Fasola w sałatkach Porwij w kawałki liście sałaty...

  • Zimowe sałatki

    Sałatka meksykańska na indyku Składniki na 4 porcje: 8-12 plastrów pieczonego indyka lub schabu w ziołach, 1 czerwona papryka, 4-5 średnich ogórków kiszonych lub konserwowych, 1 puszka kukurydzy(...) tostowym. Sałatka ryżowa z rybą Składniki na 4 porcje: 40 dag ryżu, najlepiej długoziarnistego, 40 dag filetów rybnych, np. miruny, dorsza, 2 duże, dojrzałe pomidory, 1 cebula, 1 ząbek czosnku...

  • Wieprzowina po meksykańsku

    Na jedną osobę: 200 g polędwiczki wieprzowej lub schabu. Bejca: pół łyżeczki sproszkowanego chili; 1 łyżeczka soku z limonki; szczypta zmielonego kminku; 30 ml oleju; 3 ząbki czosnku; sól, pieprz.

  • Jest idealną bazą licznych dań wielu kuchni. Dobry i na ciepło, i na zimno.

  • Rodzaje makaronów. Jaki wybrać?

    Jest idealną bazą licznych dań wielu kuchni. Dobry i na ciepło, i na zimno.

  • Papaja ma słodkawy, korzenny smak, który świetnie komponuje się z owocami morza i jogurtem. Można ją podawać w sałatkach lub samą, pokrojoną w plastry. Owoc ten wykorzystuje się też w daniach na ostro i z duszonymi mięsami. Jej miąższ najlepiej smakuje na surowo, ale z uwagi na dużą zawartość pektyn, można z niej przyrządzać dżemy i syropy. Na sposób meksykański Zmieszaj czerwoną fasolę...

  • Szczypta smaku

    ...- Popularne w kuchni włoskiej, hiszpańskiej oraz meksykańskiej, służy do przyprawiania warzyw (takich jak pomidory, groch, fasola, sałata), serów, ryb i krabów. Dodaje się je także do potraw mięsnych...

  • Specjalne diety na kobiece dolegliwości

    ...gotowanych warzyw np. z cukinii, kalafiora, marchewki, polany jogurtem naturalnym, doprawiony pieprzem ziołowym. Podwieczorek: Kisiel jagodowy, dwa ciasteczka miodowo-owsiane. Kolacja: Sałatka(...) i zmniejszą poziom estrogenów. Dobrym źródłem białka będą też nasiona strączkowe (soczewica, fasola). Do przyprawiania używaj czosnku, majeranku, bazylii i ziół prowansalskich. • Co ci szkodzi: Ogranicz...

  • Złoto na talerzu

    Sałatka rozmaitości Składniki na 4 porcje: 2-3 plastry szynki gotowanej, 2 grube plastry twardego żółtego sera, puszka kukurydzy (40 dag), średni pomidor, średni ogórek, po jednej czerwonej(...) posyp suszonym oregano. Sałatka najlepiej smakuje podana z gorącymi grzankami posmarowanymi masłem czosnkowym lub ziołowym. Przygotowanie: 25 minut Porcja: 325 kalorii Zupa meksykańska Składniki na...