• Informacje na temat:

    ryba duszona na patelni

Artykuły na temat: ryba duszona na patelni
  • Ryba rybie nierówna

    ...słonecznikowym: zawiera kwasy omega-6, które zmniejszają wchłanianie omega- 3. Panierowanie czyni ryby ciężkostrawnymi i kalorycznymi: z patelni do ryby przechodzi do 70 proc. tłuszczu. Zamiast panierki(...). A panierka bywa grubsza niż sama ryba. W postaci konserw też są zdrowe. Ale niewskazane przy nadciśnieniu i chorobach serca ze względu na dużą zawartość soli. Wybierajmy te, w których mięso jest...

  • Wszystko, co musisz wiedzieć o rybach

    ...była lżej strawna, do wody dodaję 2-3 cienkie plasterki obranego świeżego imbiru. Smażona Aby ryba nie rozpadała się podczas przewracania na patelni, do tłuszczu dodaję trochę soku z cytryny lub(...)Ryba w całości lub w filetach powinna mieć twarde łuski, świeży zapach, błyszczącą skórkę powleczoną przezroczystym śluzem, a mięso musi być gładkie i błyszczące. Ważna kolejność Rybę...

  • Patelnia do zadań specjalnych Grillowa. Do ryb, mięsa, warzyw, które przygotujesz bez tłuszczu. Wybieraj te z grubym dnem, które długo trzymają ciepło. n Wok Najlepsze są(...), makaronów z sosem i duszonych warzyw. Nic do niej przywiera i trzyma ciepło. Wybierz tę z pokrywką w komplecie. Do naleśników. Niska, okrągła patelnia, która szybko się nagrzewa. Dobry wybór dla...

  • POMYSŁ NA … świąteczną rybę  z marką WINIARY!

    Świąteczna ryba z marką WINIARY...

  • Czy wybór patelni ma znaczenie?

    Patelnia to jeden z najważniejszych elementów wyposażenia każdej kuchni. Bez niej często niemożliwe jest przygotowanie wielu smacznych potraw.

  • Tajemnice patelni

    Powszechna opinia mówi, że smażenie potraw na patelni nie jest zdrowe. Niemniej jeśli nauczymy się kilku prostych trików i zwrócimy uwagę na jakość patelni, mamy szansę przygotować naprawdę lekki i aromatyczny obiad.

  • Łosoś na duszonych warzywach

    ...minut. Warzywa kroimy w bardzo cienkie słupki, wrzucamy na suchą patelnię i podpiekamy parę minut, mieszając. Podlewamy warzywa wodą, doprawiamy pieprzem i majerankiem i dusimy do miękkości. Następnie...

  • Duszony szpinak z czosnkiem

    ...1. Świeży szpinak dokładnie umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę. 2. Na patelni zeszklij posiekaną cebulę i margarynę,...

  • Dorsz w szynce z warzywami. Wiemy, na co zwrócić uwagę, kupując rybę

    Roladę pokrojoną na grube plastry można ułożyć w niedużych miseczkach i zalać galaretą. Będzie to efektowna przystawka na przyjęcie. Przygotowanie: Cebulę posiekać. Pomidor obrać, pokroić w ćwiartki, papryki oczyścić i pokroić w paski, listki tymianku oderwać od gałązek. Połowę oleju rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę i paprykę, smażyć 4 minuty, dodać cukinię, smażyć 3 minuty. Dołożyć...

  • Ryby smacznie podane

    ...w półplastry. Oliwki odcedzamy z zalewy. 2. Rybę oprószamy pieprzem i solą. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy dorsza z obu stron około 3 minuty. Przekładamy na talerz, odstawiamy. Na patelnię przekładamy cebulę i cukinię, smażymy około 4 minuty. Dodajemy pomidory, zalewamy bulionem i gotujemy na wolnym ogniu około 3 minuty, by odparował nadmiar płynu. Na koniec dodajemy oliwki...