• Informacje na temat:

    robienie przetworow

Artykuły na temat: robienie przetworow
  • Robimy przetwory

    Już wkrótce zaczną owocować drobne owoce, z których będziemy robić przetwory.

  • Już wkrótce zaczną owocować drobne owoce, z których będziemy robić przetwory. Przypominamy, że najlepsze na galaretkę będą owoce zawierają- ce dużo pektyn:...

  • Malinowe przetwory

    Oto przepisy na najlepsze przetwory z malin.

  • Wykonane we własnej kuchni przetwory są znacznie zdrowsze i smaczniejsze, niż te zakupione w sklepie. Aby jednak móc delektować się własnoręcznie...

  • Czy warto robić domowe przetwory?

    Ich cenne właściwości to nie mit.

  • Ich cenne właściwości to nie mit.

  • Jeśli mamy w ogródkach dużo cukinii (a można ją zbierać do pierwszych przymrozków), warto zrobić z niej przetwory na zimę. Na przykład ukisić.

  • Osiem sposobów na udane przetwory

    ​Do robienia soków, kompotów, dżemów albo powideł nie musisz używać owoców najwyższej klasy. Ale powinnaś je najpierw przebrać i wyrzucić te uszkodzone.

  • W lipcu dojrzewają morele, porzeczki, wiśnie, agrest, jagody, mirabelki, groszek, fasolka szparagowa, ogórki....

  • Na dżemy wybieraj owoce dojrzałe (mocno wybarwione), zdrowe (bez plamek i uszkodzeń), świeże. Umyj je, a dopiero potem, w zależności od rodzaju, oczyść z szypułek, gałązek, pestek. W przeciwnym razie owoce stracą dużo soku.

Wideo na temat: robienie przetworow
  • Gruszki według Ani Starmach

    Ania Starmach przygotowała w "Dzień Dobry TVN" gnocchi z gruszkami i gorgonzolą, jesienną zupę z gruszką, tiramisu z karmelizowanymi gruszkami i waniliowe gruszki z kardamonem. Ekspertka kulinarna zachęcała do robienia przetworów, zwłaszcza wtedy, gdy owoce są smaczne i tanie.

  • Gwiazdy przyznają się do bycia "słoikiem"

    Przed kamerami "Dzień Dobry TVN" gwiazdy zdradziły dziennikarce TVN Agnieszce Jastrzębskiej, czy są "słoikami". - Oczywiście, że jestem słoikiem - przyznała Natalia Siwiec. Barbara Kurdej-Szatan zdradziła, że dostaje od rodziny słoiki z przetworami, mięsem oraz pierogami. - Babcia mi robi zupki i obiadki, jestem słoikiem i się świetnie czuję jako słoik, bardzo mi się to podoba - zapewniła Weronika Książkiewicz.

Dyskusje na temat: robienie przetworow
  • Marzy mi się ...

    kiedys przy kazdej kuchni byla spizarka. ja pamietam taka z krakowskiego mieszkania. tajemnicza, pelna zapachow i roznych dziwnych rzeczy. Dla dziecka raj. Potem nastaly mieszkania w blokach i komu te spizarki przeszkadzaly. Nawet miejsca na zamrazarke nie ma. Buziaki A robienie przetworow popieram. jutro V postanowil kupic pomidory i robic przy moim wspoludziale " wloski " przecier pomidorowy na