• Informacje na temat:

    risotto

Artykuły na temat: risotto
  • Risotto z grzybami

    ​Koniec lata to nie tragedia! Są przecież grzyby, orzechy, owoce, warzywa...

  • Risotto z grzybami

    Leśne grzyby możesz zastąpić pieczarkami.

  • Cytrynowe risotto

    .... Gotuj powoli, aż płyn się wchłonie. Nie musisz mieszać nieustannie - wystarczy od czasu do czasu. 4.      Kiedy ryż jest miękki, ale nie rozgotowany, czyli po ok 25 minutach, risotto jest gotowe...

  • Risotto po mediolańsku

    ...tak, aby przykryła ryż. Gotuj w ten sposób, aż ryż będzie al dente. Dopraw pieprzem. Dodaj masło i parmezan. Risotto powinno mieć kremową konsystencję. Podawaj natychmiast. Martha Rose Shulman...

  • Jak przygotować risotto

    Sekrety słynnego dania.

  • Risotto z kurczakiem i boczniakami

    Wybieraj boczniaki średniej wielkości – te duże są łykowate.

  • ...}}--> Risotto podawaj od razu po przygotowaniu. Chwilę przed końcem gotowania możesz do niego dodać zblanszowane warzywa (groszek cukrowy, bób).

  • Buraczane risotto z kaszy gryczanej

    Dzieliłam się tym przepisem z uczestnikami warsztatów kulinarnych, które prowadziłam w zeszłym roku - był prawdziwym hitem. To zaskakujące, że tak proste danie smakuje tak wybornie, a dzięki jaskrawemu, jasnoróżowemu kolorowi wygląda niesłychanie apetycznie! Ta rozgrzewająca potrawa stanowi idealne "jedzenie na pocieszenie". Połączenie purée z buraków z mleczkiem kokosowym sprawia, że potrawa zyskuje kremową konsystencję, a cytryna nadaje jej kwaskowy akcent, który wydobywa pozostałe smaki.

  • Najlepszym ryżem do przygotowania risotto jest arborio i carnaroli. Są to typowo włoskie gatunki ryżu, mają lekko słodkawy smak.

  • Bulion do paelli i risotto

    Nada potrawom doskonały smak.

Wideo na temat: risotto
  • Jak dobrze zrobić risotto?

    Risotto podbiło serca Polaków i coraz częściej króluje na naszych stołach. Przyrządzenie idealnego risotto może jednak sprawiać kłopoty. Jak przyrządzić risotto, by było jak z najlepszej restauracji? Po naszym filmiku już nigdy nie zrobicie tego inaczej!

  • Jak dobrze zrobić risotto?

    Risotto podbiło serca Polaków i coraz częściej króluje na naszych stołach. Przyrządzenie idealnego risotto może jednak sprawiać kłopoty. Jak przyrządzić risotto, by było jak z najlepszej restauracji? Po naszym filmiku już nigdy nie zrobicie tego inaczej!

  • Risotto z dynią piżmową

    Przepis na risotto z dynią piżmową pochodzi z książki Jamiego Olivera "Gotuj zdrowo dla całej rodziny" wydawnictwa Insignis w tłumaczeniu Doroty Maliny.

Dyskusje na temat: risotto
  • Re: Wagańskie wesele?

    moim zdaniem musisz zrobić menu takie pół na pół. Niewykluczone ze ktos kto na codzien je mieso posmakuje w wegańskich przysmakach. My zrobiliśmy takich Dan kilka bo tez było parę osób które nie jedzą miesa. Głubio byloby jakby nic nie jadły cały wieczór . u nas było m.in. risotto, kotleciki warzywne i canelloni ze szpinakiem. A tort weselny tez mielismy dobry choc wczesniej nie przepadałam za

  • Re: Risotto

    Na fotce jest ugotowany ryż wymieszany z kurkami, a nie żadne risotto

  • Risotto

    Znacie jakiś szybki i dobry przpis na Risotto ??

  • Re: Risotto z cytrusowym kurczakiem

    Z risotto to nie ma nic wspolnego. To mozna nazwac ryz z kurczakiem. Moze jest nawet bardzo dobre, ake to nie risotto.

  • Re: Risotto

    pochodzi z Vegety! to raczej przepis na zapiekanke z ryzu a nie risotto :)

  • Re: Lekkie risotto z fasolą i krewetkami

    Risotto? Toz to nawet nie lezalo obok risotta.

  • Re: Risotto

    Ja kupuję ryż do risotto Uncle Ben's (specjalny, okrągłoziarnisty, bardzo dobry). Z tyłu jest przepis podstawowy: na maśle chwilę podsmażyć ryż aż zrobi się szklisty, a następnie zalać go określoną ilością bulionu i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem, aż wchłonie cały bulion. Ja do tak przyrządzonego ryżu dodaję podsmażone: kawałki kurczaka, cebulkę, czosnek, paprykę pokrojoną w paseczki

  • Re: Lekkie risotto z fasolą i krewetkami

    Żenada, to ma być risotto😂😂😂

  • Re: Risotto

    Na przyklad z grzybami-na masle i oleju podsmazyc pokrojona drobno cebule ok 1 lyzeczki jak bedzie szklista dodac pokrojone pieczarki(grzyby dowolne a nawet pomieszane)chwile posmazyc i dodac suchy ryz(ja na osobe daje 1 kubeczek plastikowy ryzu nie pelny)chwile posmazyc i podlewac ciagle mieszajac wrzacym bulionem po chochelce,jak ryz wchlonie plyn wtedy znodolewam i tak az ryz bedzie miekki ale nie rozgotowany,po wylaczeniu dodac lyzeczke masla dla podkreslenie konsystencji,ma byc...

  • Re: Risotto z grzybami

    Uwielbiam risotto - ogolnie wszystkie dania z ryzem sa pyszne. Hiszpanska paella z owocami morza to moj przysmak.