• Informacje na temat:

    rabarbar a nowotwory

Artykuły na temat: rabarbar a nowotwory
  • B17 – witamina, której nie ma

    ...w zdrowych komórkach cyjanowodór nie powstaje, wytwarza się natomiast w komórkach zajętych przez nowotwory i jeśli truje, to właśnie je. Proste? Na pierwszy rzut oka tak, ale batalia o witaminę B17 trwa od(...) w terapii antynowotworowej są takie owoce jak: aronia, jeżyna, malina, rabarbar, jagoda, czarne czereśnie, porzeczki i winogrona. Podczas terapii witaminą B17 można stosować dwie rodzaje diety: bardziej...

  • Rodzaje kamicy nerkowej

    ...najpopularniejszy rodzaj kamicy nerkowej. Na jego powstanie ma wpływ głównie dieta (m.in. nadmierne spożycie produktów zawierających witaminę C i kwas szczawiowy tj. rabarbar czy szczaw) oraz(...) wykluczyć z jadłospisu są m.in. cytryny, rabarbar, figi, maliny, czereśnie, jagody, agrest, produkty na bazie soi, czekolada do picia, kakao, orzechy, marchew, szpinak, cukinia, fasola. Zaleca się...

  • Rodzaje kamicy nerkowej

    To najpopularniejszy rodzaj kamicy nerkowej. Na jego powstanie ma wpływ głównie dieta (m.in. nadmierne spożycie produktów zawierających witaminę C i kwas szczawiowy tj. rabarbar czy szczaw) oraz(...) należy wykluczyć z jadłospisu są m.in. cytryny, rabarbar, figi, maliny, czereśnie, jagody, agrest, produkty na bazie soi, czekolada do picia, kakao, orzechy, marchew, szpinak, cukinia, fasola. Zaleca...

  • Wiosna pod znakiem fit

    Kowalewski dietetyk wymienia m.in. truskawki, rabarbar i czereśnie. - Truskawki to owoce bogate w witaminę C, żelazo, wapń, fosfor, magnez i mangan. Są nie tylko pyszne, ale też mają wiele walorów zdrowotnych: odkwaszają i wzmacniają organizm, stymulują tworzenie krwinek, działają antynowotworowo i bakteriobójczo. Rabarbar stanowi bogate źródło witamin A, C, E, potasu, kwasu foliowego oraz...

  • Nawodnienie ma znaczenie

    ...; pomidory, seler naciowy, rabarbar - 94 procent, cukinia - 93 procent; rzodkiewka, arbuz, melon - 92 procent; truskawki - 90 procent; gruszka, jabłko - 85 procent; wiśnie, winogrona, śliwki - 83 procent.

  • Dieta bogata w błonnik

    ...rabarbar, boćwina, czy seler zawierają nawet więcej błonnika niż otręby, uważane za najbogatsze jego źródło. - Owoce bogate w błonnik to przede wszystkim: suszone jabłka, śliwki, a także porzeczki czy...

  • Uwaga na nowalijki

    Nowalijki to młode warzywa, które zbiera się po raz pierwszy danego roku. Najbardziej popularne z nich to rzodkiewka, sałata, pomidor, ogórek, szczypiorek, rzeżucha, nać pietruszki, cebula dymka, ale także bób, kalarepa, botwina, młoda marchew, świeży szpinak i rabarbar. Uważajmy na nie jednak, zwłaszcza na początku sezonu. Często z powodu słabego nasłonecznienia nowalijki nie zdążą dojrzeć...

  • Luteina - sposób na zdrowie i urodę

    Jest wykorzystywana już od ponad 10 lat w najróżniejszych suplementach dietetycznych. Teraz wkracza w świat kosmetyki. Luteina, żółty barwnik liści, występuje w zielonolistnych warzywach, takich jak kabaczek, szpinak, rabarbar. Jest niezwykle silnym antyoksydantem i jak wykazały badania niezwykle skutecznie utrudnia utlenianie tłuszczów we krwi, a także w oku. Luteina jest znakomitym wymiataczem...