• Informacje na temat:

    przygotowanie miesa

Artykuły na temat: przygotowanie miesa
  • Rozbijanie mięsa tłuczkiem o powierzchni niegładkiej niszczy włókna mięsa i powoduje wypływanie soków w czasie smażenia – a w efekcie do nad miernego wyschnięcia...

  • Z jakich mięs przygotować szaszłyki?

    Oto sposób na wyśmienite szaszłyki. Porad udziela Hanna Szymkiewicz, doświadczona mistrzyni kulinarna.

  • Pyzy z mięsem

    Przygotowanie: Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez praskę, wymieszać z mąką, jajkiem, posolić, zagnieść. Mięso zemleć. Cebule posiekać, połowę zeszklić na 2 łyżkach oleju. Dodać do mięsa razem z 1 posiekanym ząbkiem czosnku. Doprawić. Z ciasta formować placuszki, nakładać farsz, lepić, toczyć kulki. Wrzucić na osolony wrzątek, wyjąć 4 min od wypłynięcia. Szpinak umyć, udusić na reszcie...

  • Wesele bez mięsa?

    Bywa, że to państwo młodzi są jaroszami i nie wyobrażają sobie, aby w najważniejszym dla nich dniu stoły uginały się pod ciężarem mięsa. Na weselach bawią się jednak ludzie o różnych preferencjach kulinarnych. Jak zatem pogodzić poglądy gospodarzy i oczekiwania (często konserwatywnych) gości?

  • Naleśniki z mięsem

    Przygotowanie: Jajka dokładnie wymieszaj z mlekiem i mąką. Wsyp trochę soli i odstaw na 30 minut. Usmaż naleśniki. W rondelku rozgrzej olej. Wrzuć mielone...

  • Pyzy z mięsem

    Przygotowanie: Ziemniaki obierz. Połowę ugotuj i przeciśnij przez praskę lub ubij dokładnie tłuczkiem. Resztę zetrzyj na drobnej tarce. Jedne i drugie...

  • Ruszają przygotowania do wyborów Miss Świata na Wózku 2017

    To pierwsze takie wybory na świecie!

  • Królika oczyść z błonek. Następnie opłucz zimną wodą i osusz na papierowym ręczniku. Pokrój na kilka mniejszych kawałków. Porcje...

  • Czy warto jeść mięso?

    Zdrowa dieta nie powinna być pozbawiona mięsa. Należy wybierać odpowiedni rodzaj dla siebie i jeść je z umiarem.

  • Zapiekanka z mięsem

    Ta zapiekanka znakomicie będzie smakować również z innym spodem. Zamiast mielonego mięsa można dać podsmażoną rybę, kurczaka, kiełbasę lub mieszankę różnych warzyw.

Zdjęcia na temat: przygotowanie miesa
Wideo na temat: przygotowanie miesa
  • Przygotowania Bieńkowskiej do wyborów Miss Świata 2017

    Miss Polski 2015 Magdalena Bieńkowska będzie reprezentować Polskę na wyborach Miss Świata w Chinach. Jak się przygotowuje? Jak Viola Piekut tworzyła suknię Bieńkowskiej? - Chciałabym, żeby dół był spektakularny, żeby przykuł uwagę jury - zdradziła projektantka. Jaka jest lista rzeczy, które każda Miss ma ze sobą zabrać na konkurs? (DDTVN/X-news)

  • Jak przygotować mięso na szaszłyki?

    Piotr Ogiński tym razem zaprosił miłośników gotowania do swojego ogrodu. Vloger zaprezentował przepis na soczyste szaszłyki, które można podać z oryginalnym dipem z miodu i musztardy oraz ostrą salsą pomidorową. W czym tkwi sekret soczystego i aromatycznego mięsa? (Źródło: Kocham Gotować/x-news)

  • Kim jest nowa Miss Polonia?

    Ma 21 lat, studiuje ekonomię i inspiruje ją… własna mama. Izabella Krzan z Olsztyna w weekend została nową Miss Polonia. Paulina Krupińska, dotychczasowa miss, swoją koronę przekazała dopiero po czterech latach. Przez ten czas konkurs był zawieszony. Wszystko przez kontrowersje wokół byłej dyrektor Biura Miss Polonia, Małgorzaty Herde. Izabella Krzan w drodze po koronę musiała pokonać 19 innych kandydatek. Trenowała taniec i siatkówkę. Uczy się języka hiszpańskiego. Marzy o tym, żeby w...

Dyskusje na temat: przygotowanie miesa
  •  Re:  co z mielomego?

    wariacja... składniki 1.1/2 kg miesa mielonego 2. 1 jajko 3.przyprawa kamisa suszone pomidory z bazylią i czosnkiem 4. sos sojowy, sól i pieprz 5. plastry wędzonego boczku, bardzo cieniutkie ok 100..150 g przygotowanie mięso wymieszać na jednolita masę z jajkiem i jedną łyżeczką suszonych pomidorów, plus sol pieprz i sos sojowy... porcje masy ( łyżka stołowa ) zawinąć plasterkami boczku .. ułożyć

  • Re: Indyk

    roztopienia na brytwance) 1 litr soku pomaranczowego INDYK PRZYGOTOWANIE: Dzien wczesniej indyka z zewnatrz i wewnatrz skropic sokiem z 3 cytryn, natrzec majerankiem,sola i papryka czerwona , zostawic na noc w lodowce. Na nastepny dzien indyka nadziac jablkami i selerem naciowym - zaszyc. W formie do pieczenia rozpuscic troche masla,wlozyc indykai i piec (na kazdy kilogram miesa przeznaczyc