• Informacje na temat:

    prosty deser owocowy

Artykuły na temat: prosty deser owocowy
  • Jogurtowo-owocowy deser

    Deser w przygotowaniu jest bardzo prosty. Efekt końcowy estetyczny oraz... przepyszny:)

  • Znany z kuchni francuskiej – uznawany za bardzo elegancki, choć tak prosty – dodatek do lodów, sernika, puddingu, bezy, budyniu...

  • Owocowy obiad i deser

    ...tym owocom odrobinę więcej uwagi, żeby przygotować z nich pyszny, letni posiłek. Dlatego prezentujemy kilka prostych przepisów nie tylko na desery z czerwcowych owoców, ale także na zupę i pierogi(...). Chlebem wyłóż 6 filiżanek o pojemności 200 ml. Na pieczywo wyłóż owoce i przykryj resztą chleba, a następnie owiń folią spożywczą. Wstaw do lodówki na 8 godz. Wyłóż na talerzyki deserowe. Udekoruj odrobiną...

  • Kremowy, brzoskwiniowo-migdałowy deser

    ...  Nie muszę chyba pisać, że idealny na letnie dni, gdy brzoskwiń soczystych pod dostatkiem… zimny więc chłodzący, soczyście owocowy i z tym aromatem,...

  • Zawierają dużo witamin, np. C (czarna porzeczka ma jej 4 razy więcej niż pomarańcze!). Świetnie wpływają na cerę i trawienie. CZERWONA PORZECZKA Znakomita na surowo, do ciast, na przetwory (kompoty, galaretki, dżemy – zawiera dużo pektyn). BIAŁA PORZECZKA Pyszna na surowo, np. w deserach. Tak jak...

  • Clafoutis z winogronami, według Guy Savoy i jego 4 przykazania

    ...składników bez dziesiątek przypraw i długiej listy różnych składników do przygotowywania na poszczególnych etapach realizacji dania czy deseru.   « Clafoutis to połączenie niezwykłych emocji » - tak je definiuje sam szef. “To trylogia, gdyż jedna łyżeczka deseru dostarcza takich samych wrażeń jak jedna łyżeczka tarty, przecieru owocowego ( zwanego we Francji notabene – kompotem) oraz konfitury...

  • Panna Cotta

    Znakomity, legendarny acz wyjatkowo prosty wloski deser, dzis zachwycil moich "chlopakow". Panna Cotta to nic innego jak krem z ugotowanej smietany, podawany...

  • Kolorowe dopalacze

    ...i nadpobudliwość. Dodaje się ją do napojów, zup, polew do deserów, także wyrobów cukierniczych, groszku i kukurydzy konserwowej, krakersów serowych, napojów bezalkoholowych, galaretek (głównie miętowej), likierów owocowych, marcepanu, dżemów, płatków zbożowych, sztucznego miodu i musztardy. E104 Żółcień chinolinowa - zielonkawo-żółty barwnik. Jest czynnikiem wyzwalającym histaminę, może powodować...

  • Łakocie dla liczących kalorie. Są pyszne i bardzo zdrowe!

    ..., konieczne jest też regularne mieszanie. I już - niezawodny i prosty przepis na pyszny, orzeźwiający, pachnący wakacjami deser. 4. Lody wodne własnej roboty Lody wodne to smak dzieciństwa i lata(...), jabłka, winogrona - to mieszanka, która rzadko kogo pozostawia obojętnym, zwłaszcza w tak intrygującej formie. Owocowy miks na pewno kupi serce każdego łakomczucha, a polany z zewnątrz roztopioną...

  • Kuchnia Cypru – mielibyście odwagę to zjeść?

    ...robiona jest nasza kiełbasa. Deser Większość cypryjskich deserów przyrządza się z soków i przetworów owocowych, na przykład loukoumi o konsystencji galaretki. By przyrządzić ten prosty deser, należy sok owocowy zagęścić mąką ziemniaczaną lub kukurydzianą, dodać cukru i cytryny, a po stężeniu pokroić w kostki i obficie posypać cukrem pudrem. Mieszkańcy Cypru szczycą się również glyka tou...