• Informacje na temat:

    pieczarki

Artykuły na temat: pieczarki
  • Zapiekane pieczarki

    Nadziewane pieczarki to pyszna przystawka.

  • Wszystko o pieczarkach

    Myć czy nie myć? Oferowane w sklepach czy na bazarkach pieczarki przeważnie są czyste. Wtedy przecieram je tylko papierowym ręcznikiem.

  • Sprawdzone sposoby na pieczarki

    Pieczarki możesz dwa dni po zakupie przechowywać w lodówce lub na balkonie. Zawiń je szczelnie w torbę foliową lub papierową. Jeżeli chcesz, by pieczarki miały zamknięte kapelusze, przyrządź je od razu po przyniesieniu do domu. Jeśli kilka godzin są przechowywane w cieple, otwierają się ich kapelusze, a grzyby lekko ciemnieją. Pieczarki można jeść na surowo. Pokrojone i posolone puszczają...

  • Jajka faszerowane pieczarkami

    Przygotowanie: Jajka ugotuj na twardo, przestudź i obierz. Przekrój je na pół i delikatnie wyjmij żółtka. Połówki jajek odłóż na bok, a żółtka rozdrobnij widelcem. Pieczarki obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć pieczarki i podsmaż, aż woda z nich odparuje. Podsmażone pieczarki wymieszaj z żółtkami, dodaj majonez, przypraw solą i pieprzem. Nałóż...

  • Księga smaków: Pieczarka

    Pieczarki znane są i chętnie jadane we wszystkich regionach Polski. Dawniej uznawano je za produkt luksusowy i łączono wyłącznie z wykwintnymi produktami, np. z homarami. Z czasem zniknęły(...). l Zamiast mięsa Wegetarianie i osoby, które pragną ograniczyć ilość spożywanego mięsa, powinny włączyć pieczarki do menu. Nie dość, że zawierają one spore ilości białka, to dania z nimi w smaku...

  • Roladki indycze z pieczarkami

    Przygotowanie: Pieczarki oczyścić. Rozdrobnić w malakserze 1/3 grzybów, resztę pokroić na połówki. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Pokroić w kostkę 1/3 korniszonów. Trochę natki zostawić do dekoracji, resztę posiekać. 2 Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Podsmażyć na nim posiekane pieczarki, cebulę i czosnek. Kiedy wyparuje prawie cały płyn, dołożyć drobno pokrojone korniszony. Zdjąć z ognia...

  • Zapiekanka z pieczarkami

    ...1. Obraną fasolkę wrzucamy do wrzącej wody z solą i cukrem, gotujemy 2-3 minuty, odcedzamy. 2. Pieczarki przekrawamy na pół i podsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Pomidory obieramy ze(...), dodajemy 2-3 łyżki oleju, mieszamy i zestawiamy z ognia. 4. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem. Na spód kładziemy fasolkę, następnie pieczarki, czosnek, cebulę, pomidory, doprawiamy pieprzem i solą...

  • Potrawka z pieczarkami

    ...1. Piersi kurczaka krótko płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy papierowym ręcznikiem i skrapiamy sokiem z cytryny. Warzywa z włoszczyzny obieramy i kroimy na kawałki. Pieczarki przecieramy papierowym(...) którego dodajemy mrożony groszek i fasolę. Gdy zacznie wrzeć, gotujemy 6-8 minut. Przestudzone mięso kroimy w paski. 3. Pieczarki podsmażamy na maśle i dodajemy do warzyw razem z kawałkami kurczaka...

  • ...✓Pieczarki możesz dwa dni po zakupie przechowywać w lodówce lub na balkonie. Zawiń je szczelnie w torbę...

  • Do czego wykorzystać pieczarki

    Nie w każdym przepisie pieczarki mogą zastąpić leśne grzyby. Mają zupełnie inny smak – mniej intensywny i wyrazisty. Ale pieczarki też zasługują na uwagę. Mają trzy podstawowe zalety: są dostępne przez cały rok, tanie i bardzo „wszechstronne” kulinarnie.

Zdjęcia na temat: pieczarki
Wideo na temat: pieczarki
  • Przepis na pieczarki faszerowane

    Jak zrobić pieczarki faszerowane? Do tej pory zachwycaliśmy się smakiem pieczonych, faszerowanych papryk czy innych warzyw, jednak sporo frajdy może sprawić faszerowana pieczarka, której duży kapelusz idealnie nadaje się na przyrządzenie subtelnej w smaku przekąski. Faszerowane pieczarki to danie, które przygotujesz w kilkanaście minut dzięki naszemu przepisowi. Zobaczcie filmik i poznajcie

  • Przepis na pieczarki faszerowane

    Jak zrobić pieczarki faszerowane? Do tej pory zachwycaliśmy się smakiem pieczonych, faszerowanych papryk czy innych warzyw, jednak sporo frajdy może sprawić faszerowana pieczarka, której duży kapelusz idealnie nadaje się na przyrządzenie subtelnej w smaku przekąski. Faszerowane pieczarki to danie, które przygotujesz w kilkanaście minut dzięki naszemu przepisowi. Zobaczcie filmik i poznajcie

  • Cenne właściwości pieczarek

    Pieczarki są dostępne przez cały rok, dzięki czemu ich dobrodziejstwo mamy na wyciągnięcie ręki. Grzyby bogate są w minerały, takie jak: potas, fosfor, miedź i selen, magnez, żelazo oraz cynk. 100 g pieczarek to zaledwie 20 kalorii. Regularne spożywanie tych grzybów znacznie poprawia pamięć i zdolność skupiania się. Dlaczego jeszcze warto je jeść? (Agencja TVN)

Dyskusje na temat: pieczarki
  • Ile smażyć pieczarki?

    Prosze o pomoc.Ile pieczarki się smazy.Wiem,że do odparowania wody,ale one maja ogromna ilos soku,ze sama juz nie wiem ile to czasu ma trwać.Nie chciałabym przesadzic.

  • Mrożenie surowych pieczarek

    Witam Was!Pierwszy raz "sadziłam"swoje pieczarki.I mam problem bo wyrastają ale póki co kilka sztuk jest juz do zerwania a reszta musi podrosnąc.Chciałam sie Was zapytać czy mroziliście surowe pieczarki?Smażone wiem że można.Myślałam żeby je pokroic i zamrozić a z czasem jak następne podrosną dokładać i tak aż sie uzbiera odpowiednia porcja..

  • Re: Zapiekane pieczarki

    20 ,,duzych,, pieczarek ......... hahahahahahaa w polsce nie ma duzych pieczarek.

  • Czy można nie obierać pieczarek?

    Czy obieracie pieczarki ze skorki przed uzycziem? Zawsze obieram ,ale ost mialam straszne malutkie i nie obralam ze skorki.nie wiem czy to zdrowe.. prosze o rade ;)

  • Re: Zapiekane pieczarki

    Gdzie Ty mieszkasz? Gdzie GMO jedza? Pewnie twoje pieczarki to GMO bo ekologiczne, smaczne pieczarki nigdy nie sa duze

  • Re: Co zdrowego i lekkiego na GRILLA? :)

    Szparagi, marynowane pieczarki, cebula, kurczak, owoce typu mango czy ananas - możliwości jest naprawdę wiele.

  • Re: Zapiekane pieczarki

    Duze pieczarki czyli rozwiniete tak, ze widac pod kapeluszem brazowe? Takie nadaja sie do niczego.

  • Re: Cukier – nie dla wegetarian

    Ulubione galaretki owocowe i cukierki "żelki" też się robi z kości zwierząt a pieczarki hoduje się na końskich odchodach. I co z tego wynika? Przestaniemy w ogóle jeść?

  • Re: Księga smaków: Pieczarka

    suszone pieczarki mają zapach grzybów z lasu.Duzych pieczarek nie kupujemy.