• Informacje na temat:

    parówki cielece

Artykuły na temat: parówki cielece
  • Kupujemy parówki

    Parówki to rodzaj kiełbasy homogenizowanej, czyli powstałej z rozdrobnionego, zmielonego mięsa, z dodatkiem przypraw, poddanej obróbce cieplnej. Najważniejszy składnik to mięso. Im jest go więcej, tym lepiej. W dobrych parówkach nie powinno być go mniej niż 70 proc. Uwaga na parówki cielęce, a przez bardziej uczciwych producentów określanych jako "parówki z cielęciną"! Zwykle zawartość cielęciny...

  • Dobrej jakości parówki są lekko brązowe w środku, w dotyku twarde i sprężyste.

  • Co kryje się w parówkach?

    Zajadamy się nimi chętnie i często. Lubią je zarówno dzieci jak i dorośli. Pomysłów na ich przyrządzenie jest wiele, a producenci zapewniają, że konsumenci mogą wybierać spośród: drobiowych, wieprzowych czy cielęcych oraz że są one nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Czy na pewno? Ekspert radzi, które z dostępnych na sklepowych półkach parówek są wartościowe, a które lepiej omijać szerokim łukiem.

  • To uchroni nas np. przed kupieniem cielęcych parówek bez wiedzy, że jest w nich tylko 5 proc. cielęciny

  • Czytajmy etykiety

    To uchroni nas np. przed kupieniem cielęcych parówek, bez wiedzy, że jest w nich tylko 5 proc. cielęciny.

  • Piękne opakowanie i wysoka cena nie zawsze świadczą o dobrej jakości produktu. Najważniejszy jest jego skład podany na etykiecie.

  • Co można wyczytać z etykiety?

    Piękne opakowanie i wysoka cena nie zawsze świadczą o dobrej jakości produktu. Najważniejszy jest jego skład podany na etykiecie.

  • Wygląd cery w dużej mierze zależy od diety

    Dieta bogata w zdrowe tłuszcze, witaminy i minerały, włączanie do jadłospisu warzyw oraz odpowiednie nawodnienie organizmu są gwarancją dobrej kondycji cery. Skóra musi być też odpowiednio nawilżona, nie tylko dzięki odpowiednim kosmetykom, lecz także poprzez dostarczanie organizmowi wystarczającej ilości wody. Dietetycy radzą, by odstawić na bok przetworzone produkty z białej mąki, słodycze, jedzenie typu instant i fast food.

  • To miały być piękne wakacje....W pewne zimne marcowe popołudnie, jak już miałam dość zimna a przy okazji przerwę w pracy postanowiłam spontanicznie zakupić...

  • Chemia w jedzeniu

    ...i parówki. Stosuje się w nich chemiczne wspomagacze poprawiające smak i aromat wędlin oraz wydłużające ich przydatność do spożycia. Np. azotyn sodu E250 (niedozwolony w produktach dla dzieci poniżej...

Dyskusje na temat: parówki cielece
  • Re: parówki

    Akurat sie z tym zgadzam,parowki to cos czego nie znosze w swojej kochni,okropnosc,jesli juz to tylko kupuje cielece i to tez ze sprawdzonego sklepu.