• Informacje na temat:

    marynowanie jajek

Artykuły na temat: marynowanie jajek
  • Jajko i spółka

    ..., cukrem i pokrojonym w plastry burakiem. Jajka i żółtka lekko rozbełtaj. Kiedy sok się zagotuje, wyjmij plastry buraków i powoli, cały czas mieszając, wlej gorący sok do jajek. Dokładnie wymieszaj masę...

  • marynowane śledzie na ostro, po chłopsku...

    pyszna przekąska do ''męskich'' rozmów

  • Pieczeń rzymska z jajkiem

    Mielone mięso wymieszać z roztrzepanym jajkiem, bułką tartą, siekaną cebulką oraz majerankiem i pieprzem do smaku. Połowę masy rozsmarować w natłuszczonej...

  • Marynowane roladki śledziowe z chili i czosnkiem na miodowo-orzechowych placuszkach kukurydzianych

    Pyszna pikantna-słodka przystawka:)

  • Ciasto na oliwie z cukinią i bryndzą

    Grillowana cukinia marynowana w oliwie z czosnkiem nie ma sobie równych, podobnie jak nieporównywalny z niczym jest smak pieczonych pomidorów.

  • Placki z owocami

    Przygotowanie: Jajka umyć, oddzielić białka od żółtek. Żółtka zmiksować z cukrem, solą i mlekiem. Dodać mąkę, wymieszać, odstawić na 15 minut. Truskawki...

  • Pyszne jajeczne różności

    Mogą być nie tylko na twardo lub miękko. Wyczaruj z jajek smakowity obiad!

  • Wielkanocne roladki z gęsi

    Roladki z wędzonej piersi gęsi z farszem chrzanowo-jajecznym i marynowanymi rydzami w zalewie miodowej - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Sos tatarski

    2 ugotowane na twardo jajka;2 surowe żółtka; łyżeczka ostrej musztardy; 0,5 szklanki oleju; łyżka siekanego szczypiorku lub chrzanu; 2 - 3 korniszony; 5 - 6 marynowanych grzybków; kilka łyżeczek śmietany; sól; pieprz; cukier; sok z cytryny do smaku.

  • 2 ugotowane na twardo jajka;2 surowe żółtka; łyżeczka ostrej musztardy; 0,5 szklanki oleju; łyżka siekanego szczypiorku lub chrzanu; 2 - 3 korniszony; 5 - 6 marynowanych grzybków; kilka łyżeczek śmietany; sól; pieprz; cukier; sok z cytryny do smaku.