• Informacje na temat:

    makaron nadziewany

Artykuły na temat: makaron nadziewany
  • Papryki nadziewane spaghetti

    .... 2. Makaron gotuj w osolonym wrzątku o 2 minuty krócej niż głosi instrukcja na opakowaniu. Odsącz. 3. Rozgrzej piekarnik do temperatury 170 st. Celsjusza. Ustaw dużą patelnię na ogniu. Na oliwie podsmaż filety, rozdrabniając je drewnianą łyżką, dodaj cebulę i kapary. Smaż, aż cebula zmięknie, ok. 3 minuty. Dodaj ocet i trzymaj na ogniu, aż niemal w całości odparuje. Dodaj makaron. Wymieszaj. 4. Posól...

  • Nadziewane cannelloni (cannelloni ripieni)

    Oryginalny włoski przepis na makaron cannelloni.

  • Kiedyś na półkach królowało ledwie kilka.kształtów makaronu. O jego jakości decydowała natomiast ilość dodanych jajek. Teraz sprawa makaronu jest dużo(...) z twardej włoskiej pszenicy durum, która jest delikatnie żółta. Makaron z niej jest mniej kaloryczny niż ten jajeczny. Dobre rady Po ugotowaniu makaronu z semoliny nie trzeba go hartować wodą. Nie...

  • Makaron pełen smaku

    Cannelloni z farszem mięsnym Skład na 4 porcje: opakowanie makaronu cannelloni, 1 kg mielonego mięsa wieprzowo-wołowego, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 marchewka, 1/2 selera, 2 cebule, 1,5(...), marchewkę i seler ścieramy na tarce. Cebulę szklimy na oleju, dodajemy mielone mięso, koncentrat pomidorowy, ćwierć szklanki wody, marchewkę, seler, sól i pieprz. Smażymy 20 minut. Rurki makaronu...

  • Makaron na stół!

    Czy rodzaj makaronu ma znaczenie dla potrawy?

  • Makaron makaronowi nierówny

    Jeśliby nauczyć się oryginalnych, włoskich nazw wszystkich rodzajów makaronów, postawy włoskiego słownictwa mielibyśmy opanowane. Wbrew pozorom jednak kształt i rozmiar makaronu ma znaczenie!

  • Filety z kurczaka nadziewane papryka

    ...... Podajemy z makaronem, ryzem... z reszta papryki podgrzana, z purée z zielonego groszku itd... smacznego.

  • ...do makaronu, mozna uzyc go do lasagne, a mozna tez zmiksowany wokol pomidorow zostawic jako sos. Ja dzis usunelam miazsz i uzyje go do lasagne z baklazanem... Puste pomidory w srodku solimy...

  • Pasta i basta!

    Koniec wakacji to nie koniec lata! Zamiast wracać wspomnieniami do błogich chwil, korzystaj z wrześniowych dobrodziejstw. Chrup soczystą cukinię lub rozpieszczaj zmysły efektownym raviolo, otulonym kremowym żółtkiem. Spróbuj karmelizowanych na maśle węgierek z chrupiącymi pierożkami nadziewanymi ricottą.

  • Slubnie... po francusku cz 2

    Po przystawce podano danie główne: perliczkę nadziewaną foie gras z kaczki I zestaw warzyw oraz odrobinę makaronu z kałamarnicami.   Następnie przyszła...