• Informacje na temat:

    makaron carbonara

Artykuły na temat: makaron carbonara
  • Makaron carbonara z cukinią

    Pokrój cukinię. Zetrzyj ser. Oderwij listki tymianku. Pokrój boczek i usmaż na patelni. Rozdziel jajka.  Żółtka zmieszaj ze śmietaną i parmezanem.  Dopraw solą i pieprzem. Do zrumienionego boczku dodaj cukinię.  Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. Ugotuj makaron. Makaron dodaj do boczku z cukinią, zalej sosem i gotuj jeszcze chwilę.

  • Chuda carbonara

    ... Postaw garnek z osolonym wrzątkiem na palniku (ugotujesz w nim makaron), zanurz w nim sitko z groszkiem na 30 sekund, po czym odłóż je na bok. Leciutko upraż migdały na suchej nieprzywierającej(...) i wlej sok z cytryny. Miksuj do połączenia składników, po czym dodaj groszek i zmiksuj go pulsacyjnie, tak aby pozostał grudkowaty. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W tym czasie pokrój...

  • Spaghetti carbonara

    Cebulę posiekaj w drobną kostkę. Boczek pokrój na małe kawałki. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku. Usmaż boczek i cebulę, dodaj śmietankę wymieszaną z żółtkami i parmezanem. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj z makaronem. Podawaj od razu.

  • Carbonara po polsku z chrzanem, grzybami i żółtkiem

    Makaron gotujemy al dente zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Do podsmażonych boczniaków dodajemy śmietanę oraz część posiekanej natki pietruszki. Przyprawiamy do smaku. Wrzucamy gorący makaron, starty ser i mieszamy. Na wierzchu układamy żółtka i chrzan tarty. Przed podaniem posypujemy pozostałą natką. Przepis pochodzi z książki "Doradca smaku 3"  

  • ...z mąk smakowych, do których dodaje się warzywa i pieprz. Nitki spaghetti mogą mieć różną długość i grubość. Makaron serwuje się najczęściej z sosem neapolitańskim, bolońskim lub carbonara. Świderki(...) Kiedyś na półkach królowało ledwie kilka.kształtów makaronu. O jego jakości decydowała natomiast ilość dodanych jajek. Teraz sprawa makaronu jest dużo...

  • Spaghetti carbonara

    Makaron gotujemy w dużej ilości osobnej wody na półtwardo. Boczek kroimy na cienkie plastry. Na patelni rozgrzewamy oliwę i zrumieniamy boczek. Dolewamy połowę śmietany, posiekany Wszystko chwilę dusimy. Do pozostałej śmietany dodajemy żółtka oraz ser. Mieszamy i wlewamy na patelnię. Nie dopuszczamy do wrzenia, bo sos się zwarzy! Polecam posypać parmezanem!

  • Rigatoni z dynia i sosem szalwiowym, odpowiedzi na komentarze

    Makaron nie musi byc banalny! Ten po bolonsku i carbonara znany jest na calym swiecie, nie zawsze jednak rzeczywiscie dobry... Wczoraj wieczorem sprobowalam...

  • Widelec w dłoń! Makaronową ucztę  z marką WINIARY czas zacząć

    ...25 października obchodzimy Światowy Dzień Makaronu. Z tej okazji marka WINIARY podsuwa pomysły na makaronowe dania dla całej rodziny. Są one nie tylko pyszne i sycące, ale także bardzo proste w przygotowaniu. Dodatkowo możemy wybierać w wielu rodzajach: krótkie wstążki, grube penne, świderki, nitki czy muszle – na co tylko mamy ochotę. Ten włoski przysmak warto wpleść w codzienne menu, a marka...

  • W roli głównej

    Makaron w kuchniach naszych mam i babć służył głównie jako dodatek do zagęszczania zup, w naszych kuchniach awansował już do roli dania głównego.

  • Lista przebojów

    Tak jak w muzyce, w kuchni również są nieśmiertelne hity, które możesz napotkać w prawie każdym zakątku świata. Znaczna ich część pochodzi z Włoch, ojczyzny makaronu.

Wideo na temat: makaron carbonara
  • Makaron domowej roboty

    Szef kuchni Nestor Grojewski w kuchni "Dzień Dobry TVN" zdradził przepis na najlepszy domowy makaron. Następnie na jego bazie przygotował spaghetti arrabiata i spaghetti carbonara. W czym tkwi sekret włoskiego makaronu? (Źródło: DD TVN/ x-news)

  • Spaghetti arrabiata i carbonara w kuchni Nestora Grojewskiego

    Szef kuchni Nestor Grojewski w kuchni "Dzień Dobry TVN" zdradził przepis na najlepszy domowy makaron. Następnie na jego bazie przygotował spaghetti arrabiata i spaghetti carbonara. W czym tkwi sekret włoskiego makaronu? (Źródło: DD TVN/ x-news)

Dyskusje na temat: makaron carbonara