• Informacje na temat:

    jak zrobić sos serowy

Artykuły na temat: jak zrobić sos serowy
  • Do pieczeni najlepszy jest sos na ciepło. Zrób go na bazie sosu powstałego z pieczonego mięsa lub zasmażki.

  • ...„ulepszony” ser nie sprawdzi się w pieczeniu, sernik będzie nieudany. Lepiej ku­pić twa- róg w kostce i zemleć go w maszynce do mięsa. Sekret puszystości sernika nie zawsze tkwi w doskonałej jakości(...) pieczenia, 5 żółtek utartych ze szklanką cukru, pianę z 5 białek i pół kostki masła. Taki sernik serwujemy oblany ciemną polewą czekoladową lub sosem ze zblendowanych owoców, np. malin.

  • Zrób rewolucję na swoim talerzu!

    ...się odchudzasz, walcząc z kolejnymi efektami jojo". W drodze do zgrabnej sylwetki W odchudzaniu wcale nie chodzi o to, żeby nie jeść ale o to, jak jeść. Przede wszystkim trzeba pamiętać o tym, by(...) produkty, z których przygotowujesz  posiłki, zwracaj uwagę na ich jakość. Jak gotować, by nie tyć? Przygotowując potrawy w odpowiedni sposób, możesz zmniejszyć ich kaloryczność. Zamiast tuczącej...

  • Sens ostatków i Wielkiego Postu

    Powinno się pościć przede wszystkim od tego, co nas jakoś zniewala, co nam przeszkadza w spotkaniu ze sobą, i z innymi. I to będą różne rzeczy, dla niektórych to będzie telewizja, dla niektórych internet... - znane kucharki, Siostry Anastazja i Salomea tłumaczą sens ostatków i Wielkiego Postu. Zdradzają nam też swoje przepisy na serowe oponki, zalewajkę z ziemniakami i makaron z łososiem.

  • Nawet najzwyklejsze danie można zamienić w kulinarny hit. I to nie zmieniając składników ani sposobu przyrządzania! Podpowiadamy, jak serwować potrawy, by zawsze wyglądały jak dzieło mistrza kuchni.

  • Święto smaku

    Uczymy się szanować kulinarne wspomnienia. Ale też coraz częściej, przygotowując posiłki, uciekamy od monotonii. Co zrobić, żeby ocalić wielkanocne zwyczaje i uniknąć przewidywalności? Wystarczy trochę odmienić tradycyjne przepisy lub dodać do świątecznego menu parę nowości. Koniecznie takich, które kojarzą się z polską wiosną, podpowiada Agata Wojda, szefowa kuchni warszawskiej restauracji...

  • Będzie pysznie

    Gdy poprosiliśmy Annę Starmach, żeby opracowała wielkanocne menu dla Czytelniczek Twojego Stylu, powiedziała: Zgoda, ale dajcie mi dwa dni. Muszę wymyślić coś specjalnego i wypróbować. A potem przesłała nam przepisy na dania, które są tak samo smaczne, jak łatwe do zrobienia. Jesteśmy tego pewni, bo przetestowaliśmy wszystkie.

  • Anna Mucha: Włoskie życie ze smakiem

    Taniej mnie ubierać, niż karmić. I - jak już przyznałam się we wstępie - mam raczej słabą pamięć. Jedno za to zawsze pamiętam doskonale: gdzie dobrze zjadłam.

  • Orzechy włoskie

    To smaczny i zdrowy symbol jesieni. Kto ich nie lubi? Świetne solo, fantastyczne zarówno w słodkim, jak i w słonym towarzystwie.

  • Żywność, która zniszczy ci zdrowie

    ...dodatki sprawiało, że czułam się poirytowana, ociężała albo bez powodu pobudzona lub po prostu miałam podły nastrój. Odrobina śmieciowego jedzenia na wynos uspokajała moje kubki smakowe na jakieś 5 minut, ale godzinę później musiałam zmagać się ze złym samopoczuciem - pisze Sophie Uliano, autorka książki "Zielona Bogini" i radzi, jak unikać dodatków spożywczych, które niszczą nasz organizm.