• Informacje na temat:

    jajka marynowane

Artykuły na temat: jajka marynowane
  • marynowane śledzie na ostro, po chłopsku...

    ...  Śledzie obtoczyć w panierce z jajka, bułki tartej i orzechów, obsmażyć na patelni na złoty kolor. Ułożyć  w słojach rybę, całe orzechy, papryczki chili  i zalać przestudzoną marynatą.  Najlepsze do spożycia po tygodniu przechowywania w lodówce w słoju szczelnie zamnknietym.  

  • Jajko i spółka

    ...krążkami kopru, osuszoną cebulą i oliwkami. Polej carpaccio dressingiem. Sałata cezar na listkach brukselki z jajkami przepiórczymi Sałatka Cezar razem z delikatnymi przepiórczymi jajkami będzie(...). 6. Wyłóż na talerze, na wierzchu ułóż jajka i kawałki podpieczonej bagietki. Całość posyp płatkami parmezanu i przypraw świeżo zmielonym pieprzem. Zamiast mazurka upiecz minibabeczki. To zajmuje...

  • Pieczeń rzymska z jajkiem

    Mielone mięso wymieszać z roztrzepanym jajkiem, bułką tartą, siekaną cebulką oraz majerankiem i pieprzem do smaku. Połowę masy rozsmarować w natłuszczonej formie keksowej. Na tym ułożyć ugotowane jajka. Przykryć resztą masy mięsnej. Polać łyżką stopionego smalcu i piec 45 minut w temperaturze 200°C. W trakcie pieczenia polewać resztą smalcu. Kostkę rosołową rozrobić w 3 łyżkach gorącej wody...

  • Marynowane roladki śledziowe z chili i czosnkiem na miodowo-orzechowych placuszkach kukurydzianych

    Pyszna pikantna-słodka przystawka:)

  • Ciasto na oliwie z cukinią i bryndzą

    ...zetrzyj i rozgnieć trzonkiem noża na pastę z odrobiną soli. Dodaj do cebuli i smaż przez około 2 minuty, aż czosnek zacznie pachnieć.  Jajka rozbełtaj i wymieszaj z bryndzą. Cukinie odciśnij...

  • Pyszne jajeczne różności

    ..., pęczek zielonych szparagów (mogą być marynowane), sól, pieprz, masło do smażenia. Krewetki umyć, osuszyć, usmażyć na rozgrzanym maśle. Zdjąć z patelni, wrzucić posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek, zeszklić. Szparagi umyć, oczyścić i podgotować 5 minut (jeśli mamy marynowane - osączyć z zalewy). Groszek opłukać. Jajka roztrzepać. Mąkę wymieszać ze śmietaną, połączyć z jajkami, doprawić solą...

  • Placki z owocami

    Przygotowanie: Jajka umyć, oddzielić białka od żółtek. Żółtka zmiksować z cukrem, solą i mlekiem. Dodać mąkę, wymieszać, odstawić na 15 minut. Truskawki...

  • Wielkanocne roladki z gęsi

    Składniki dla 4 osób: 2 wędzone piersi gęsi; 4 jajka; 2 łyżki tartego chrzanu; łyżka majonezu; łyżka natki pietruszki; łyżka kopru; 50 g marynowanych rydzów w zalewie; 2 łyżki miodu wielokwiatowego; 20 ml miodu pitnego; pół łyżeczki czerwonego pieprzu; szczypta soli czosnkowej; pieprz czarny mielony do smaku; mały pęczek szczypiorku Sposób przygotowania Jajka drobno posiekać i dokładnie...

  • Sos tatarski

    ...2 ugotowane na twardo jajka;2 surowe żółtka; łyżeczka ostrej musztardy; 0,5 szklanki oleju; łyżka siekanego szczypiorku lub chrzanu; 2 - 3 korniszony; 5 - 6 marynowanych grzybków; kilka łyżeczek śmietany; sól; pieprz; cukier; sok z cytryny do smaku.

  • ...2 ugotowane na twardo jajka;2 surowe żółtka; łyżeczka ostrej musztardy; 0,5 szklanki oleju; łyżka siekanego szczypiorku lub chrzanu; 2 - 3 korniszony; 5 - 6 marynowanych grzybków; kilka łyżeczek śmietany; sól; pieprz; cukier; sok z cytryny do smaku.

Dyskusje na temat: jajka marynowane
  • Re: Halogen Oven przepisy.

    początku trudno samemu odważyć się na eksperymenty. ŚNIADANIE JAJKA NA WODZIE jajka, sól, woda Jajka wbić do oddzielnych filiżanek, posolić i zalać dwoma łyżkami wody tak, aby żółtko znajdowało się pod wodą Temperatura gotowania 1800C, 5 min. na niskim ruszcie JAJKA GOTOWANE Umyte jajka położyć na niski ruszt, gotować. Po ugotowaniu podstawić pod zimną wodę, aby je ostudzić. Temperatura

  • Re: ​Marynowane jajka w ziołowej zalewie

    a ja jajka ugotowałabym oddzielnie niż tak jak podano w przepisie w marynacie, po obraniu włożyłabym do marynaty

  • Re: Sałatki świąteczne

    ja robie sałatkę ryżową. Ryż gotuje na sposób wschodni (przepis znajdziesz na stronie), do wyboru: tuńczyk w oleju, wędlina. Do tego: kukurydza, groszek, czerwona fasola lub ciecierzyca - też wg uznania, jajka ugotowane na twardo- żółtka wymieszać z majonezem lub jogurtem pół na pół, ogórki konserwowe, papryka lub marynowane grzybki, zielenina, przyprawy. Modyfikacji tej sałatki jest bardzo dużo.

  • Re: ​Marynowane jajka w ziołowej zalewie

    Olej lniany jest obrzydliwy i tuczy. Ja wolę po najedzeniu się puszczać gazy i bekać. Zwłaszcza przy wielkanocnym stole. Dużo zdrowiej.

  • Re: Jakie najlepsze menu na Sylwestra?

    przepisy). No i tyle mojej roboty - reszta to tradycyjna zimna płyta - wędlina, sery, pomidorki, jajka w majonezie lub z kupną pasta łososiową bądź kawiorową, ulubione koreczki śledziowe, grzybki marynowane, własnej roboty ogórki konserwowe... koreczki jeszcze robię z kabanosów, papryki, sera i ogórka - u mnie to już tradycja na imprezach. Mama zrobiła sałatkę jarzynową, a siostra upiekła ciasto do

  • Re: ​Marynowane jajka w ziołowej zalewie

    dlaczego wy drogie panie przy okazji swiat mowicie o pierdzeniu i puszczaniu gazow,czy swiateczne sniadanie tylko z tym wam sie kojarzy

  • Re: Sosy do jaj i mięs

    W naszej rodzinie od kilku pokoleń sos tatarski jest przyrządzany jako pikantna sałatka do mięs i wędlin, składniki: jajka na twardo, korniszony, grzyby marynowane (może być pieczarka) groszek z puszki, w ilościach proporcjonalnych po mnie więcej 1/4 każdy składnik , sól, pieprz do smaku plus kilka łyżek majonezu (szklanka w podanym powyżej przepisie, to zdecydowanie za dużo). A dlaczego tatarski

  • Re: Idealna sałatka jarzynowa na święta według Jana Kuronia

    jeśli ten pan chce t r a d y c y j n ą polska sałatkę jarzynową przyrządzać z selera, jabłka, pietruszki, kukurydzy to on nadaje się może do budowy samolotów a nie do gotowania. Składniki- jajka na twardo, groszek,kartofle,marchewka,ogórek konserwowy, majonez, musztarda no i pieprz, sól. Niektórzy dodają marynowane pieczarki/ ale nie inne grzybki/. Koniec

  • Re: ​Marynowane jajka w ziołowej zalewie

    ZROBIŁAM te jajka i muszę przyznać że są bardzo smaczne ! Jedyny mankament to ich kolor taki szary ale smak wynagradza wygląd!!!!

  • Re: ​Marynowane jajka w ziołowej zalewie

    Moi drodzy, zbliża się Wielkanoc, a wraz z nimi wzdęcia i zaparcia. Proponuję za wczasu pomyśleć nad zabezpieczeniem przed wielkim brzuchem i dyskomfortem przy wielkanocnym stole. Raz dziennie wypijam łyżkę stołową oleju lnianego i mam spokój :) Pozdrawiam wszystkie panie będące na diecie :)