• Informacje na temat:

    jajka faszerowane

Artykuły na temat: jajka faszerowane
  • Faszerowane kolorowe jajka

    Żeby jajka dobrze się obierały, należy je po ugotowaniu zalać zimną wodą i lekko obtłuc o ścianki garnka.

  • Jajka faszerowane pieczarkami

    Przygotowanie: Jajka ugotuj na twardo, przestudź i obierz. Przekrój je na pół i delikatnie wyjmij żółtka. Połówki jajek odłóż na bok, a żółtka rozdrobnij widelcem. Pieczarki obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć pieczarki i podsmaż, aż woda z nich odparuje. Podsmażone pieczarki wymieszaj z żółtkami, dodaj majonez, przypraw solą i pieprzem. Nałóż...

  • Jajka na liściach szpinaku

    Jajka faszerowane idealne na wielkanocne śniadanie.

  • Jajka królują na wielkanocnym stole. Mogą być podane na wiele sposobów – często faszerowane, ale też w sosie, w galarecie, w sałatce. Są źródłem pełnowartościowego...

  • Jajko bez niespodzianki

    Jajka królują na wielkanocnym stole. Mogą być podane na wiele sposobów - często faszerowane, ale też w sosie, w galarecie, w sałatce. Są źródłem pełnowartościowego białka, więc na co dzień mogą(...) uwagę na to, skąd pochodzą jajka Mówi o tym pierwsza cyfra na stemplu. Za najsmaczniejsze i bogate w składniki odżywcze uważane są jaja 0 - kury biegają wolno na powietrzu, skubią trawę, dostają karmę...

  • Cukinia faszerowana

    W ten sam sposób cukinię można przygotować z różnymi farszami: mięsem mielonym z dodatkiem pomidorów lub pieczarek, warzywami, serem, ryżem czy kaszą.

  • Kurczak faszerowany grzybami

    ...nadmiar płynu. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem, wystudź. Ser zetrzyj na tarce na małych oczkach. Do kaszy dodaj wystudzone grzyby, jajka oraz starty ser. Dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą...

  • Ziemniaki faszerowane

    Do farszu możesz dodać ulubione skałdniki.

  • ​Kapusta faszerowana z mięsem mielonym

    Kapusta faszerowana to danie zupełnie nienadwyrężające domowego budżetu. Zapiekana w piekarniku jest znacznie mniej pracochłonna od klasycznych gołąbków. Jest to naprawdę smaczne i sycące danie, które doskonale sprawdzi się zarówno w charakterze obiadu, jak i ciepłej kolacji.

  • Ryba faszerowana

    Składniki: Wypatroszony karp (1,8-2 kg) 800 g sandacza 800 g cebuli 200 ml śmietana 18 % 3 jajka 300 g słonych krakersów 30 ml oliwy Sól, pieprz Podsmaż cebulę na lekki brąz. Oddziel skórę z karpia. Usuń ości. Pokrój filety na średniej wielkości kawałki.  Namocz krakersy w śmietanie.  Zmiksuj rybę, krakersy, cebulę. Wymieszaj. Dodaj białka ubite na sztywną pianę.  Dobrze...

Wideo na temat: jajka faszerowane
  • Czym faszerować wielkanocne jajka? Sekrety wielkanocnych potraw

    Mateusz Hładki z „Dzień Dobry TVN” odwiedził plebanię w Prószkowie, gdzie spotkał się z proboszczem tamtejszej parafii ks. Andrzejem Hanichem oraz gosposią Zenobią Lipińską. Wspólnie przygotowali schab ze śliwą, jajka nadziewane oraz tradycyjny żurek z kiełbasą. Zdradzili także sekrety podawania wielkanocnych potraw.

  • Zupa, kanapki, jajka, kotlety. Chrzanowe potrawy z przepisu Anny Starmach

    To jest niedoceniany produkt - powiedziała o chrzanie w kuchni "Dzień Dobry TVN" jurorka z programu "MasterChef" Anna Starmach. Przygotowała potrawy takie jak: zupa chrzanowa, kanapki z jajkiem i chrzanem, jajka faszerowane chrzanem oraz kotlety jajeczne.

  • Przepisy dla małych szefów kuchni

    Siostry Starmach Anna i Agata napisały książkę kucharską dla dzieci. Anna stworzyła przepisy, a Agata ilustracje. W kuchni "Dzień Dobry TVN" przygotowały: jajka w pomidorach, jajka faszerowane, koktajl oraz tarty z kolorowymi cukierkami. Jak zrobić czekoladowe miseczki?

Dyskusje na temat: jajka faszerowane
  • FASZEROWANE JAJKA

    Swieta juz zblizaja sie wielkimi krokami... A skoro jajka sa w te swieta symbolem,to moze zrobic by tez faszerowane.Ja zazwyczaj robie pieczarkami,bo moj maz lubi bardzo i robie tez faszerowane lososiem,ale moze WY macie inne ciekawe pomysly? Czy w ogole na te swieta robicie jaja faszerowane?

  • Re: Jajka faszerowane pieczarkami

    jajka.som.pyszne.na.ruzne.sposzoby.majonez.itp

  • Re: FASZEROWANE JAJKA

    Te jajeczka z sardynkami brzmia smacznie :) U nas robimy faszerowane pieczarkami , tunczykiem , lososiem .

  • Re: Jajka faszerowane oscypkiem

    Polecam jajka faszerowane wątróbką

  • Re: FASZEROWANE JAJKA

    My zawsze na święta robimy jajka faszerowane mielonym mięsem z królika.Sos robimy ze szczawiu i moreli .Podajemy grilowane ale to jest przepis na Boze Narodzenie ale nie wiem czy takie świeta obchodzisz.

  • Re: Jajka faszerowane pieczarkami

    10 min gotować jajka zgroza zna sie na gotowaniu słabiutko.żóltka ciemne i tyle góra 3-4 minuty absolut

  • Re: FASZEROWANE JAJKA

    Przypomnialy mi sie takie jajka faszerowane z mojego wesela... Byly pyszne. A zrobione byly prosto.Zoltka utarto z maslem i smietana,doprawiono i nafaszerowano jajka.I do tego byl sos majonezowy z ziarenkami marnowanego zielonego pieprzu.Bardzo smaczne.

  • Re: Jajka faszerowane pieczarkami

    10 min gotować jajka zgroza zna sie na gotowaniu słabiutko.żóltka ciemne i tyle góra 3-4 minuty absolut

  • Re: FASZEROWANE JAJKA

    W naszych rodzinnych domach nie robiło się nigdy faszerowanych jajek, raczej podaje się je z różnymi sosami. Choć pewnie w tym roku się skuszę, żeby takie faszerowane zrobić. Pozdrawiam.

  • Re: Jajka faszerowane pieczarkami

    Rurzne pisze siem pżes erzet !!