• Informacje na temat:

    jadalne miseczki

Artykuły na temat: jadalne miseczki
  • Do zrobienia miseczek, które można zjeść razem z zawartością, potrzebne ci będą dwie rozpuszczone w wodnej kąpieli czekolady. Zanurzaj w nich małe nadmuchane...

  • OWOCOWY BUDYŃ JAGLANY W DYNIOWEJ MISECZCE

    Pieczona i co najważniejsze- JADALNA miseczka z dyni świetnie smakowała z owocowym budyniem na bazie kaszy jaglanej!

  • Rzeżucha i spółka

    Młode jadalne roślinki we wczesnej fazie wzrostu to bogactwo składników odżywczych zapewniających nam siły witalne i znakomite samopoczucie. Zielone pędy zawierają też dużą ilość oczyszczającego z toksyn chlorofilu. Do udekorowania wielkanocnej biesiady nadają się zarówno zboża takie jak owies, pszenica i jęczmień, jak i należąca do rodziny kapustowatych rzeżucha. Sprawdź, co możesz zrobić...

  • Smak chwili

    Sama, z Norą Jones szepczącą w tle, Laurel wyczarowała z kwadratu masy cukrowej wstążkę eleganckiej, jadalnej koronki. Nie słyszała muzyki, która miała raczej wypełniać powietrze, niż dostarczać rozrywki, kiedy mozolnie układała słodkie dekoracje na drugim z czterech pięter tortu.

  • Jest wszechstronna. Można ją łączyć z mnóstwem warzyw.

  • Mus z leśnych jagód z chrupiącą kruszonką czekoladową

    ...mikrofalowej. Jagody zmiksować z cukrem pudrem i sokiem z cytryny, dodać rozpuszczoną żelatynę, połączyć z ubitą śmietanką. Mus przełożyć do miseczki lub pojemnika i wstawić do lodówki na około 1 godzinę...

  • Papryka

    Jest wszechstronna. Można ją łączyć z mnóstwem warzyw.

  • Fondue w bułkach z sałatką z kalafiora i korniszonów

    Wyprawa w Alpy Sabaudzkie nie byłaby pełna bez fondue z obowiązkowym białym winem, które idzie do głowy, i chlebem do nabierania sera - pisze Rachel Khoo.

  • Kolor ma znaczenie

    Warzyw i owoców mamy do wyboru, do koloru. I nie jest to tylko wybór estetyczny – każda ich barwa ma konkretne właściwości prozdrowotne.

  • Z polskiej łąki

    ...podpowie, jakich roślin unikać. Obowiązuje tu taka sama zasada, jak przy zbieraniu grzybów - nie znasz, nie zrywaj. A to co jadalne bierz śmiało, sezon jest krótki.  Zupa szczawiowa na zimno...