• Informacje na temat:

    herbatniki z maslem

Artykuły na temat: herbatniki z maslem
  • Kremówki na herbatnikach

    ...zgęstnieje, połowę wylej na krakersy na dnie formy. Na nim ułóż kawałki brzoskwiń i przykryj drugą częścią kremu. Na wierzch wyłóż pozostałe herbatniki. Odstaw, by krem przestygł i dobrze zgęstniał...

  • Tort serowy na herbatnikach

    ...• 50 dag twarogu l 2 łyżki żelatyny • 1 opakowanie serka waniliowego • pół szkl. cukru l pół kostki masła • 2 op. herbatników l sok z cytryny • 35 dag marcepana l cukier puder Sposób przygotowania • Masło stop, wystudź. Herbatniki pokrusz, wymieszaj z masłem. Tortownicę wyłóż pergaminem. Spód wylep masą z herbatników. Żelatynę zalej 1/3 szklanki wrzątku. Mieszaj, aż się...

  • Torcik jagodowy

    Przygotowanie: Rozgnieć lub rozmiksuj herbatniki na gładki proszek. Następnie przesyp je do miski i zagnieć z miękkim masłem. Sporządzoną w ten sposób...

  • Blok czekoladowy

    Ten przepis rodem z PRL-u warto uszlachetnić... Margarynę zastąp masłem, a herbatniki wafelkami grylażowymi, batonami, ciasteczkami z bakaliami, siekanymi figami czy orzechami.

  • Spód idealny Chcesz upiec kruchy spód na tartę, sernik albo mazurek? Pamiętaj, że tłuszcz do ciasta nie może być ciepły! Rozpuszczone lub miękkie masło...

  • Tutti-frutti

    Herbatniki drobno pokruszyć, zmieszać z orzechami. Z cukru zrobić lekki karmel, rozprowadzić z masłem i mlekiem, wymieszać z herbatnikami. Masę rozsmarować...

  • Herbaciane ciasteczka

    Herbatniki na deser? Tak, bo z ich udziałem przygotujesz pyszne zakończenie posiłku.

  • Sernik czekoladowy

    Prostokątną blachę o wymiarach 22x36 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie ułóż herbatniki, jeden obok drugiego. Śmietankę podgrzej razem z połamaną czekoladą, do momentu jej rozpuszczenia. Wystudź. Jajka krótko zmiksuj z cukrem, a następnie cały czas miksując, stopniowo dodawaj twaróg, mleko w proszku, kakao i przestudzoną śmietankę z czekoladą.  Masę wylej na herbatniki. Piecz ciasto ok. 80

  • Ciasto rafaello

    ...1 migdale. Kulki obtoczyć w 1/2 szklanki wiórków, wstawić do lodówki na ok. 2 godz. Blachę wysmarować masłem, wyłożyć herbatnikami, rozłożyć krem, warstwę posiekanych orzeszków w miodzie, na to herbatniki, krem i znów herbatniki. Ciasto oprószyć pozostałymi wiórkami, wstawić do lodówki do stężenia. Przed podaniem udekorować kulkami kokosowymi. Zobacz także:

  • Malinowa pianka

    Przygotowanie: Biszkopty lub herbatniki pokrusz. Masło rozpuść, wymieszaj z biszkoptami. Masę wyłóż na dno formy. 40 dag malin zmiksuj na mus, przetrzyj przez sitko, żeby oddzielić pestki. Jogurt zmiksuj z cukrem pudrem, dodaj mus z malin, wymieszaj. Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki zimnej wody, gdy napęcznieje, lekko podgrzej, dodaj do masy jogurtowej, wymieszaj. Masę wylej na spód, wierzch...