• Informacje na temat:

    granat

Artykuły na temat: granat
  • Serniczek z granatem

    Dobry sposób jak przemycić w sympatyczny sposób odrobinę witamin w deserze. Granat zawiera ich wiele, a przecież nikt się nie oprze małemu słodkiemu serniczkowi podanemu z lodami.

  • Kusi już sam widok jego ziarenek! I słusznie, ponieważ ich dodatek zmienia każde danie wytrawne i słodkie w prawdziwą delicję. Bo granat to superfood!

  • Granat - źródło zdrowia

    Kusi już sam widok jego ziarenek! I słusznie, ponieważ ich dodatek zmienia każde danie wytrawne i słodkie w prawdziwą delicję. Bo granat to superfood!

  • Granat do ciała, cery, włosów

    Owoce granatu regenerują skórę, poprawiają jej ukrwienie i koloryt. Przyspieszają też gojenie się zmian trądzikowych, mają bowiem działanie przeciwzapalne i antybakteryjne. Zawarty w nich kwas elagowy zapobiega utracie wody, co spowalnia proces starzenia.

  • Zaczynamy od czapeczki Ostrym, dużym nożem odcinamy czapeczkę granatu na grubość około 1,5 cm – to ta część z końcem w kształcie...

  • Jak wydobyć pestki z granatu?

    ..., gdzie widoczna jest biała błonka. Usuń ją. Następnie odwróć granat i dość mocno uderzając twardym przed- miotem, np. łyżką, wybijaj nasionka wprost do miseczki. Zobacz także:

  • Granat - w starożytności drzewo życia, dziś eliksir zdrowia

    W przypadku owoców granatu mitologia i jego symbolika łączą się z wiedzą naukową. Owoc granatu powszechnie uznawany jest za owoc życia, płodności. To właśnie w nim wielu znawców dopatruje się Drzewa Życia.

  • Sałatka z pomidora i granatu

    Składniki na 4 porcje: 20 dag pomidorków koktajlowych (żółtych, zielonych i czerwonych), 1 owoc granatu, rukola, 2 czerwone cebule, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżka musztardy, 4 łyżki oliwy, sól(...), obrać, pokroić w piórka. Pomidorki umyć, przekroić na połówki. Granat umyć, przekroić, delikatnie wyłuskać ziarenka, usuwając białą błonkę. Rukolę umyć. Składniki sałatki wymieszać w salaterce, dodać...

  • Sałatka z burakami, granatem i serem feta

    ...1. Buraki gotujemy w osolonej wodzie, w skórkach, aż będą miękkie. Studzimy, obieramy, a następnie kroimy w niedużą kostkę. 2. Granat przekrawamy na pół i wyjmujemy pestki, oddzielając je od błonek(...) przekładamy pokrojone buraki i ser feta, posypujemy pestkami z granatu. Dekorujemy listkami świeżego szpinaku. Polewamy 3/4 sosu i podajemy. Pozostały sos stawiamy na stole, w sosjerce lub miseczce, gdyby ktoś...

  • Kobalt, błękit, granat - modne odcienie niebieskiego

    ...umieścił aż trzy odcienie barwy nieba. Jednym z nich jest Navy Peony, czyli głęboki, wibrujący granat z nutą czerni. Jego największą zaletą jest właśnie uniwersalny charakter, a co za tym idzie mnogość(...) mu jednak miejskiego, nonszalanckiego charakteru. Prócz głębokiego granatu i kobaltu, tej jesieni i zimy stawiamy też na jasne, chłodne odcienie, które doskonale zrównoważą dominujące na ulicach...

Zdjęcia na temat: granat
Wideo na temat: granat
  • Jak obrać granat?

    Jak szybko obrać owoc granatu? To przepyszny, bardzo soczysty owoc, który składa się z setek przepysznych nasion. Granat ma jednak tę wadę, że trudno go obrać - zwykle każde obieranie granatu kończy się ubrudzeniem się rozpryskującym się słodkim sokiem i miażdżeniem wielu nasionek. Jak więc sprytnie obrać granat, by cieszyć się całymi nasionami, a nie zmiażdżoną ich formą? Zobaczcie, jak szybko

  • Granat rządził w kuchni Agnieszki Cegielskiej i Agnieszki Mielczarek

    Coach zdrowia Agnieszka Cegielska oraz blogerka kulinarna Agnieszka Mielczarek przygotowały w kuchni "Dzień Dobry TVN" potrawy z granatem w roli głównej. Na stole pojawiły się potrawy takie, jak: rozgrzewający ryż z granatem, ciasto naleśnikowe oraz sałatkę z komosą ryżową i granatem. (DDTVN/X-news)

  • Halloumi z salsą z granatu

    Pyszna wegetariańska przekąska

Dyskusje na temat: granat