• Informacje na temat:

    golabki

Artykuły na temat: golabki
  • ​Gołąbki

    Z kaszą jaglaną.

  • Fioletowe gołąbki

    1.  Kapustę umyć,  wyciąć głąb, obgotować ją 10 min w wodzie z octem, odcedzić, ostudzić. Delikatnie oddzielić 8 największych liści. Zgrubiałe części odciąć...

  • Pyszne gołąbki

    Kapustę włoską możesz zastąpić kapustą białą lub pekińską.

  • Jarskie gołąbki

    Spróbuj, jak pyszne, lekkie i zdrowe są obiady bez kotleta.

  • Błyskawiczne gołąbki

    Gołąbki możesz podać z tradycyjnym sosem pomidorowym zagęszczonym zasmażką. Można je odgrzewać w piekarniku.

  • Gołąbki z łososiem

    Takie gołąbki w wersji lux będą doskonale smakować z ryżem na sypko. I z kieliszkiem białego wytrawnego wina.

  • Szybkie gołąbki z rybą

    Gołąbki najlepiej podgrzać na parze.

  • Tradycyjne gołąbki

    Tradycyjna polska kuchnia, gołąbki według przepisu babci.

  • Gołąbki z grzybami

    Klasyczne połączenie.

  • Podkarpackie gołąbki

    Uwielbiam gołąbki. Kiedy jechałam do Jasła na realizację kolejnych "Kuchennych Rewolucji" miałam nadzieję spróbować słynnych podkarpackich gołąbków z ziemniakami.

Zdjęcia na temat: golabki
Wideo na temat: golabki
  • Gołąbki na trzy sposoby

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" Andrzej Polan przygotował gołąbki na trzy sposoby: z młodej kapusty z ziemniakami, z rzymskiej sałaty z indykiem oraz z kiszonej kapusty z wieprzowiną. Kucharz pokazał również co zrobić, aby kapusta podczas gotowania nie straciła swojego koloru. Źródło:Dzień Dobry TVN Dostawca: x-news

  • Gołąbki z młodej kapusty

    Składniki na 12 sztuk: ~ 1 główka kapusty ~ 500 g zmielonego mięsa, najlepiej łopatki lub karkówki wieprzowej ~ 100 g suchego ryżu ~ 50 g boczku ~ 1 duża cebula ~ olej lub smalec do smażenia ~ 1 łyżka majeranku ~ sól ~ świeżo zmielony czarny pieprz ~ ½ szklanki bulionu lub wody

  • Zmysłowe smaki: Gołąbki z młodej kapusty

    Wydaje ci się, że przygotowanie gołąbków jest trudne i pracochłonne? Nic bardziej mylnego! Wykorzystując nasze wskazówki, te pyszne i pożywne zawijańce przygotujesz sprawnie i bez problemów. Obiecujemy, że smak gołąbków z młodej kapusty cię zachwyci. Koniecznie wypróbuj! Dokładny przepis na gołąbki w młodej kapuście znajdziesz Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

Dyskusje na temat: golabki
  • Re: Robie golabki.

    moim zdaniem golabki z kapusty wloskiej sa lepsze , kapuste sie tylko zaparza ,jak wytniesz srodek to liscie same odchodza , a sosy pasuja wszystkie . ja robie golabki z miesem smazonym jest lepsze od gotowanego

  • Re: Gołąbki

    nie takie sa golabki !

  • Re: Robie golabki.

    A w czym Tobie to przeszkadza jamjest ? Moze Ty napiszesz jak robi sie golabki z kapusty wloskiej ? :)

  • Re: Gołąbki szpinakowe

    Golabki z kielbasy ? Ale s y f

  • Re: Robie golabki.

    Ja golabki robie z bialej kapusty.Z wloskiej nie robilam ale mysle ze trzeba ja obgotowac tylko krocej.

  • Re: Fioletowe gołąbki

    Smaki dziecinstwa: golabki bez miesa i kapusty , ale z octem.

  • Robie golabki.

    Poniewaz jade kwestowac w niedziele,musze nagotowac golabkow,skorzystam z podpowiedzi kogos kto mowil,ze roobi z gotowanego miesa...lubie eksperymenty:) Niestety nie kupilam zwyklej kapusty...nie wiem co sie stalo...w LIDLU nie bylo,a w REWE jakas brzydka,przebrana...kupilam wloska,bo wiem,ze tez robia...teraz mam pytanie,czy ja sie krocej gotuje niz zwykla???I czy pasuje do sosow jak ze zwyklej-pomidorowego,grzybowego,pieczarkowego...czy jakos sie to inaczje robi:)?

  • Re: Fioletowe gołąbki

    Golabki rodem z PRL. Nie ma miesa jest za to ocet :)

  • Re: Robie golabki.

    Watki "do moderacji"tworzone sa dwa razy na dzien i zyjemy wszyscy z tym...chociaz ciezko czasami... A tam byl watek dotyczacy golabkow ogolnie,nie ma odpowiedzi na moje pytanie jak sie gotuje golabki z kappusty wloskiej...to chyba stanowi roznice...

  • Re: Duszone gołąbki

    Zadnych bulek nie daje, tez nie obsmazam,cebulke podsmazam z marchewka i selerem - korzen + przyprawy podlewam woda ,golabki ukladam 2 garnku wylozonym liscmi kapusty i zalewam zawartoscia patelni,ugot.golabki wyciagam a na wodzie z gotowania robie sos pomidorowy,