• Informacje na temat:

    gnocchi

Artykuły na temat: gnocchi
  • Dyniowe gnocchi

    Przepis na gnocchi di zucca czyli dyniowe gnocci z masłem szałwiowym.

  • Bazyliowe gnocchi

    Gnocchi na zielono.

  • Gnocchi z beszamelem

    Italia na talerzu.

  • Gnocchi ze świeżym szpinakiem, suszonymi pomidorami i orzeszkami pini

    ....   Z braku czasu posłużyłam się gotowymi kluseczkami. I tutaj albo kupuję je bezpośrednio u naszego dzielnicowego Włocha czyli w butiku z włoskim jedzeniem albo mam zawsze w zapasie paczki gnocchi włoskiej marki DeCecco, gdyż są po prostu bardzo dobre. Gnocchi zazwyczaj gotuję w wodzie a następnie podsmażam na oliwie made in Spain. Później dodaję sosy, warzywa… w zależności od pomysłu...

  • Gnocchi i haluszki

    Istnieje wiele wersji tych dań, bo gnocchi możesz zrobić z warzywnego puree, a haluszki serwować np. ze skwarkami i kiszoną kapustą. Spróbuj! Gnocchi to rodzaj włoskich klusek podawanych najczęściej z sosami. Haluszki to kluski słowackie z surowych ziemniaków. Podaje się je z serem, a najczęściej z bryndzą. Włoskie kluseczki Gnocchi robi się z ugotowanych w łupinach ziemniaków. Po obraniu...

  • Włoskie kopytka z dyni

    Gnocchi można jeść same, z sosem pomidorowym lub pesto, ale świetnie się sprawdzają jako dodatek do mięs.

  • Bucatini z cukinia, pomidorkami i odrobina pesto; komentarze

    Bucatini to takie spaghetti z dziurka w srodku. Robie je dosc rzadko bo zapominam o ich istnieniu w gaszczu penne, farfale i innych gnocchi. Wczoraj kolacyjna...

  • Rozwazania czwartkowe

    Oczywiscie te rozwazania naszly mnie podczas  klusek, ktore w tym domu nie sa kluskami z dziurka ale zwyklymi kluskami czyli gnocchi wloskimi. Chociaz...

  • Pomysł na obiad

    ...wędzonego 300 g lekko wędzonego peklowanego schabu Tymianek 300 g mrożonej fasolki szparagowej Sól 3 łyżki oleju 400 g Gnocchi 400 g bulionu 100 g śmietany Czarny pieprz Cebulę, boczek i czosnek pokroić w drobną kostkę. Mięso pokroić w paski. Fasolkę gotować w osolonej wodzie 6 minut. Na rozgrzanym oleju smażyć mięso i gnocchi przez 5 minut, zdjąć. Cebulę, czosnek...

  • Kluski i kluseczki

    ...muszkatołową. Marchewkę i seler obierz, paprykę oczyść z pestek. Wszystko pokrój w kostkę. Dymki pokrój na plasterki i z resztą warzyw podsmaż na oliwie. Gnocchi z pieczarkami Składniki na 4 porcje: 500 g mrożonych kluseczek gnocchi, sól, 200 g pieczarek, 50 g suszonych pomidorów, łyżka oleju, 75 g wędzonego boczku pokrojonego w kosteczkę, 200 g śmietany kremówki, pieprz, bazylia do dekoracji...

Wideo na temat: gnocchi
  • Prosto, ale wykwintnie. Gnocchi i trufle

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" jurorka "MasterChefa" Anna Starmach i uczestnik programu Paweł Gradowski przygotowali gnocchi. Jak przygotować takie kluski i z czym można je podać?

  • Gnocchi z masłem i szałwią

    Jako danie lub dodatek

  • Domowy makaron

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" Marek Kościkiewicz i Adam Przybysz pokazali jak zrobić prawdziwy, domowy, włoski makaron. W menu pojawił się m.in. makaron taglierini neri i gnocchi z masłem truflowym oraz świeżą, czarną truflą. Do tego wszystkiego zaserwowali arbuzową lemoniadę.

Dyskusje na temat: gnocchi
  • Re: Z czym makaron?

    witam, ostatnio robiłam makaron Gnocchi z pieczarkami poniżej przepis: Porcja dla 2 osób Paczka gnocchi 500 g pieczarek 400 g śmietany 12 lub 18 lub jogurtu greckiego sól pieprz Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w talarki. Podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy , solimy dodajemy pieprzu i zalewamy śmietaną. Chwilkę dusimy aby smaki przeszły. Gnocchi przyrządzamy tak jak

  • Re: Gnocchi z pieczarkami i serem żółtym

    toż to nasze rodzime kopytka nie gnocchi

  • Re: Kopytka

    Nie wiem czy ktos z Was jadł może włoskie kopytka gnocchi, jesli nie to w stolicy jest świetna restauracja Antich w której mozecie jesc chociazby z sosem serowym. Polecam, bo smakuje świetnie.

  • Re: Dyniowe gnocchi

    Uwielbiam kuchnię Włoską, ale ostatnio zakochałam się też w południowoamerykańskiej. I to nie za sprawą meksykańskich fast foodów, ale prawdziwie eleganckiej, wytwornej i przepysznej kuchni argentyńskiej. W warszawie jest restauracja Salto, którą mam właśnie na myśli, która serwuje takie specjały. Warto rozszerzać horyzonty i poznawać nowe smaki.

  • Re: Pierogi leniwe

    Jak są okrągłe i rowkiem od widelca to gnocchi, długaśne to kopytka właściwe,okrągłe z dziurką udają śląskie. Wiem,do każdych inna receptura,ale "wolnoć Tomku w swoim domku"

  • Re: Gnocchi z pieczarkami i serem żółtym

    To są ZWYKŁE kopytka. Gnocchi wyglądają inaczej. Po co ta ściema ?.

  • Re: kuchnia włoska

    Agatasur, na pewno znasz lasagne, cannelloni, spaghetti carbonara, pieróg calzone i deser tiramisu... Być może obiły Ci się o uszy także takie rzeczy jak biscotto, cantuccini, carpaccio, ciabatta, risotto, gnocchi i polenta :) To wszystko są włoskie potrawy. :)

  • Re: Gnocchi z pieczarkami i serem żółtym

    Dziwne ze w wielu krajach gnocchi je sie wlasnie na kolacje. Sztuka kulinarna to nie tylko zupa i kotlet z ziemniakami. A co do dietetyki, to nie wazne zo sie je a ile sie je.

  • Re: Kopytka

    Nie wiem czy ktos z Was jadł może włoskie kopytka gnocchi, jesli nie to w stolicy jest świetna restauracja Antich w której mozecie jesc chociazby z sosem serowym. Polecam, bo smakuje świetnie. tak, jadłam, ale kupione gotowe w sklepie i ugotowane przeze mnie. Dla mnie trochę za ścisłe i gumiaste ciasto. Ale może w restauracjach maja lepsze.

  • Re: Gnocchi z pieczarkami i serem żółtym

    Nie propagujcie złego odżywiania - to może być danie obiadowe, natomiast NIGDY kolacyjne. Stąd m.in. bierze się otyłość. Autor tego podejrzanego przepisu powinien się dokształcić ze sztuki kulinarnej, dietetyki i prawdomówności (to nie są gnocchi!).