• Informacje na temat:

    gnocchi

Artykuły na temat: gnocchi
  • Dyniowe gnocchi

    Przepis na gnocchi di zucca czyli dyniowe gnocci z masłem szałwiowym.

  • Bazyliowe gnocchi

    Gnocchi na zielono.

  • Gnocchi z sosem pomidorowym

    Przygotowanie: Ziemniaki obrać, ugotować i utłuc. Zagnieść z mąką, przyprawami i taką ilością wody, jakiej trzeba do uzyskania miękkiego ciasta. Uformować wałeczki, pokroić na kawałki o długości 1 cm. Gotować w osolonym wrzątku przez 1-2 minuty. Podgrzać przecier, doprawić solą i pieprzem. Polać gnocchi, udekorować rukolą, posypać startą mozzarellą. Zobacz także:

  • Gnocchi z beszamelem

    Italia na talerzu.

  • Gnocchi ze świeżym szpinakiem, suszonymi pomidorami i orzeszkami pini

    ....   Z braku czasu posłużyłam się gotowymi kluseczkami. I tutaj albo kupuję je bezpośrednio u naszego dzielnicowego Włocha czyli w butiku z włoskim jedzeniem albo mam zawsze w zapasie paczki gnocchi włoskiej marki DeCecco, gdyż są po prostu bardzo dobre. Gnocchi zazwyczaj gotuję w wodzie a następnie podsmażam na oliwie made in Spain. Później dodaję sosy, warzywa… w zależności od pomysłu...

  • Gnocchi i haluszki

    Istnieje wiele wersji tych dań, bo gnocchi możesz zrobić z warzywnego puree, a haluszki serwować np. ze skwarkami i kiszoną kapustą. Spróbuj! Gnocchi to rodzaj włoskich klusek podawanych najczęściej z sosami. Haluszki to kluski słowackie z surowych ziemniaków. Podaje się je z serem, a najczęściej z bryndzą. Włoskie kluseczki Gnocchi robi się z ugotowanych w łupinach ziemniaków. Po obraniu...

  • Włoskie kopytka z dyni

    Gnocchi można jeść same, z sosem pomidorowym lub pesto, ale świetnie się sprawdzają jako dodatek do mięs.

  • Bucatini z cukinia, pomidorkami i odrobina pesto; komentarze

    Bucatini to takie spaghetti z dziurka w srodku. Robie je dosc rzadko bo zapominam o ich istnieniu w gaszczu penne, farfale i innych gnocchi. Wczoraj kolacyjna...

  • Rozwazania czwartkowe

    Oczywiscie te rozwazania naszly mnie podczas  klusek, ktore w tym domu nie sa kluskami z dziurka ale zwyklymi kluskami czyli gnocchi wloskimi. Chociaz...

  • Pomysł na obiad

    ...wędzonego 300 g lekko wędzonego peklowanego schabu Tymianek 300 g mrożonej fasolki szparagowej Sól 3 łyżki oleju 400 g Gnocchi 400 g bulionu 100 g śmietany Czarny pieprz Cebulę, boczek i czosnek pokroić w drobną kostkę. Mięso pokroić w paski. Fasolkę gotować w osolonej wodzie 6 minut. Na rozgrzanym oleju smażyć mięso i gnocchi przez 5 minut, zdjąć. Cebulę, czosnek...

Wideo na temat: gnocchi
  • Prosto, ale wykwintnie. Gnocchi i trufle

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" jurorka "MasterChefa" Anna Starmach i uczestnik programu Paweł Gradowski przygotowali gnocchi. Jak przygotować takie kluski i z czym można je podać?

  • Gnocchi z masłem i szałwią

    Jako danie lub dodatek

  • Domowy makaron

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" Marek Kościkiewicz i Adam Przybysz pokazali jak zrobić prawdziwy, domowy, włoski makaron. W menu pojawił się m.in. makaron taglierini neri i gnocchi z masłem truflowym oraz świeżą, czarną truflą. Do tego wszystkiego zaserwowali arbuzową lemoniadę.

Dyskusje na temat: gnocchi
  • Re: Z czym makaron?

    witam, ostatnio robiłam makaron Gnocchi z pieczarkami poniżej przepis: Porcja dla 2 osób Paczka gnocchi 500 g pieczarek 400 g śmietany 12 lub 18 lub jogurtu greckiego sól pieprz Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w talarki. Podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy , solimy dodajemy pieprzu i zalewamy śmietaną. Chwilkę dusimy aby smaki przeszły. Gnocchi przyrządzamy tak jak

  • Re: Gnocchi z sosem pomidorowym

    To nie włoskie gnocchi, za dużo mąki. I do włoskich dodaje się żółtko.

  • Re: Pierogi leniwe

    Jak są okrągłe i rowkiem od widelca to gnocchi, długaśne to kopytka właściwe,okrągłe z dziurką udają śląskie. Wiem,do każdych inna receptura,ale "wolnoć Tomku w swoim domku"

  • Re: Dyniowe gnocchi

    Bife de lomo con chimichurri ;) ... con eso papas fritas i un trago de vino Malbec

  • Re: kuchnia włoska

    Agatasur, na pewno znasz lasagne, cannelloni, spaghetti carbonara, pieróg calzone i deser tiramisu... Być może obiły Ci się o uszy także takie rzeczy jak biscotto, cantuccini, carpaccio, ciabatta, risotto, gnocchi i polenta :) To wszystko są włoskie potrawy. :)

  • Re: Dyniowe gnocchi

    Robię często jak mi zostaną ziemniaki, a z dynią najlepsza jest zupa dyniowa z curry, przepis mam ze strony pelniasmakow pl - polecam Wam!

  • Re: Nigella Lawson

    Mnie ona śmieszy :) cały czas powtarza "jestem taka niezdarna" albo "będę powściągliwa więc zjem tylko połowę", a potem zawsze pokazane jest jak w nocy wyżera z lodówki michę puddingu albo jakieś pieczone udka. Albo sposób w jaki je... np. pije zieloną zupę z termosu w taksówce (już wyobrażam sobie jak ląduje na obiciu siedzenia przy gwałtowniejszym hamowaniu kierowcy...) albo je gnocchi leżąc na

  • Re: Gnocchi z pieczarkami i serem żółtym

    toż to nasze rodzime kopytka nie gnocchi

  • Re: Gnocchi z pieczarkami i serem żółtym

    To są ZWYKŁE kopytka. Gnocchi wyglądają inaczej. Po co ta ściema ?.

  • Re: Dyniowe gnocchi

    Uwielbiam kuchnię Włoską, ale ostatnio zakochałam się też w południowoamerykańskiej. I to nie za sprawą meksykańskich fast foodów, ale prawdziwie eleganckiej, wytwornej i przepysznej kuchni argentyńskiej. W warszawie jest restauracja Salto, którą mam właśnie na myśli, która serwuje takie specjały. Warto rozszerzać horyzonty i poznawać nowe smaki.