• Informacje na temat:

    galareta

Artykuły na temat: galareta
  • Galareta z kurczaka

    Galaretę podawaj skropioną cytryną lub octem winnym.

  • ...✓Galareta do ryby nie będzie mętna, jeśli sklarujesz ją białkiem z odrobiną octu lub koncentratu pomidorowego....

  • Galareta mięsna

    ...przez papierowe ręczniki. Dodaj czosnek. Wyłóż naczynie folią spożywczą. W naczyniu umieść listki pietruszki i mięso oddzielone od kości. Zalej mięso bulionem. Wstaw do lodówki. Gdy galareta stężeje...

  • Klasyczny karp w galarecie

    ...(dzięki temu będzie klarowny). Dodaj pokrojoną w talarki marchewkę, zielony groszek i 2 łyżki żelatyny. Wymieszaj. Karpia ułóż na głębszym półmisku, zalej wywarem. Gdy galareta stężeje, udekoruj natką...

  • ✓Powierzchnia galarety będzie gładka, jeśli naczynia, w...

  • 75 dkg nóżek wieprzowych; 25 dkg chudej wieprzowiny bez kości; 15 dkg włoszczyzny (marchew, cebula, pietruszka, seler); puszka zielonego groszku; 3 jajka na twardo; 1 - 2 liści laurowych; kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu; 1 - 2 ząbków czosnku; sól; liście sałaty lub gałązki zielonej pietruszki.

  • 75 dkg nóżek wieprzowych; 25 dkg chudej wieprzowiny bez kości; 15 dkg włoszczyzny (marchew, cebula, pietruszka, seler); puszka zielonego groszku; 3 jajka na twardo; 1 - 2 liści laurowych; kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu; 1 - 2 ząbków czosnku; sól; liście sałaty lub gałązki zielonej pietruszki.

  • Dzięki tym prostym sposobom twoja rybka po grecku lub w galarecie będzie miała wyjątkowy smak. Odrobina mleka dodana do wody, w której gotuje się ryba, doda mięsu delikatności, a dodatkowo złagodzi nieprzyjemny zapach. By galareta była bardziej klarowna, na koniec gotowania wywaru z warzyw, rybiej głowy, ogona i przypraw dodajemy białko jajka i wrzucamy skorupkę. Gotujemy...

  • Przepiórcze jajeczka w galarecie

    Jajka ugotować na twardo (około 7 minut), ostudzić, obrać. Połowę jajek włożyć do rondelka, wlać sos sojowy i gotować około 10 minut. Pozostawić w sosie...

  • Jajka królują na wielkanocnym stole. Mogą być podane na wiele sposobów – często faszerowane, ale też w sosie, w galarecie, w sałatce. Są źródłem pełnowartościowego...

Zdjęcia na temat: galareta
Wideo na temat: galareta
  • Rafał Maślak o debiucie swojej dziewczyny

    Rafał Maślak opowiedział Łukaszowi Jakóbiakowi o publicznym debiucie swojej dziewczyny Kamili Nicpoń. - Kiedy byliśmy pierwszy raz na ściance, to gdybym jej nie trzymał, to pewnie by odleciała. Trzęsła się jak galareta - wyznał model. Dlaczego tak długo zwlekał z pokazaniem się na salonach ze swoją drugą połówką? Czy para zamieszkała już razem? (Źródło: 20m2 Łukasza/x-news)

  • Sekrety pysznej galarety

    Każdy Polak zna zimne nóżki, kurczaka czy rybę w galarecie. Łączy je oczywiście jedno. Gościem programu "Pytanie na śniadanie" był Jerzy Sobieniak, który pokazał, jak szybko i sprawnie zrobić pyszną galaretę. W czym tkwi sekret? (Źródło: TVP/x-news)

Dyskusje na temat: galareta
  • Re: galareta

    A ja wpisałam w wyszukiwarce tylko galareta wieprzowa...a przecież znam to danie pod innymi nazwami!Dzięki

  • Re: Galareta wieprzowa

    Wszędzie ten czosnek, nawet w galarecie beeeeeeeeee

  • Re: galareta

    WITAM UWAŻM ,ŻE JEDNA NOGA WIEPRZOWA NA LITR WOWY TO MOŻE BYĆ ZAMAŁO GALARETA DOBRA GALARETA MUSI BYĆ BARDZO ŚCISŁA,JA ZAZWYCZAJ NA 4 LITRY WODY DAJĘ 4 NOGI I POŁOWĘ GŁOWY WIEPRZOWEJ WTEDY JEST DUŻO KLEJU I WIEM ŻR BĘDZIE SUPER POZDRAWIAM:) I to wszystko tylko w czterech litrach wody? przeciez to jest beton nie galareta:)

  • Re: Galareta wieprzowa

    Nogi na galaretę (nie do galarety) gotuje się około 6 godzin ,resztę mięs można ugotować wedle uznania

  • Re: galareta

    WITAM UWAŻM ,ŻE JEDNA NOGA WIEPRZOWA NA LITR WOWY TO MOŻE BYĆ ZAMAŁO GALARETA DOBRA GALARETA MUSI BYĆ BARDZO ŚCISŁA,JA ZAZWYCZAJ NA 4 LITRY WODY DAJĘ 4 NOGI I POŁOWĘ GŁOWY WIEPRZOWEJ WTEDY JEST DUŻO KLEJU I WIEM ŻR BĘDZIE SUPER POZDRAWIAM:)

  • Re: Galareta wieprzowa

    do dijon - moja babcia gotowała galaretę z nóżek i golonki, czasem dodawała kawałek kury aby było jakieś mięsko w galarecie (bo nie zawsze była to golonka "mięsna"), a miała kolor złoty i była idealnie przeźroczysta, wręcz krystaliczna! Jak to osiągała - nie wiem, ale wiem, że gotowała prawie cały dzień (oczywiście na kuchni węglowej).

  • Re: galareta

    Witam! http://smaker.pl/przepisy/zakaski-i-przystawki/przepis/galareta-wieprzowa,17941; Wczoraj robiłam galaretkę z samych nóżek: 3 nóżki ugotowałam w 3 litrach wody, uzupełniając w trakcie gotowania. Wody może byc 3,5l, bo w mniejszej ilości galareta jest zbyt sztywna. Pozdrawiam.

  • Re: Galareta wieprzowa

    Jajka możesz dodać, jeśli galareta przeznaczona jest do natychmiastowej konsumpcji. Jeżeli zaś ma postać w lodówce 2-3 dni, to jajka zjedz raczej z majonezem i szczypiorkiem, ponieważ zmieniają one smak galarety na nie bardzo wykwintny :)

  • Re: galareta

    A ja jakbym musiała zjeść galarete z nóżek to bym pawia puściła. Ale galarete uwielbiam. Musi być klarowna to jest pierwsza sprawa,smaczna to jest kolejna piersza,ale najważniejsze i najtrudniejsze do zniesienia dla niektórych będzie to, że po zastygnięciu nie może w niej być żadnej nawet najmniejszej chrząsteczki czy kawałeczka czosnku. Robie czasem galarete z pręgi wołowej a wywar przecedzam przez sito. Ciekawe czy są na świecie tacy ,,smakosze" jak ja???? he he he he he Takich...