• Informacje na temat:

    galareta

Artykuły na temat: galareta
  • Galareta z kurczaka

    Galaretę podawaj skropioną cytryną lub octem winnym.

  • ...✓Galareta do ryby nie będzie mętna, jeśli sklarujesz ją białkiem z odrobiną octu lub koncentratu pomidorowego....

  • Galareta mięsna

    ...przez papierowe ręczniki. Dodaj czosnek. Wyłóż naczynie folią spożywczą. W naczyniu umieść listki pietruszki i mięso oddzielone od kości. Zalej mięso bulionem. Wstaw do lodówki. Gdy galareta stężeje...

  • Klasyczny karp w galarecie

    ...(dzięki temu będzie klarowny). Dodaj pokrojoną w talarki marchewkę, zielony groszek i 2 łyżki żelatyny. Wymieszaj. Karpia ułóż na głębszym półmisku, zalej wywarem. Gdy galareta stężeje, udekoruj natką...

  • Aromatyczna gęsina w galarecie

    Żeby nadać daniu bardziej wyrafinowany smak, można do galarety dodać 1/2 szklanki soku żurawinowego i łyżeczkę świeżo startej skórki pomarańczowej. Idealnie pasują do gęsiny!

  • ✓Powierzchnia galarety będzie gładka, jeśli naczynia, w...

  • Francuska pieczeń z brandy

    Przed oblaniem galaretą pieczeń obciąż deską i wstaw do lodówki, żeby była płaska z wierzchu, a galareta nie spłynie.

  • 75 dkg nóżek wieprzowych; 25 dkg chudej wieprzowiny bez kości; 15 dkg włoszczyzny (marchew, cebula, pietruszka, seler); puszka zielonego groszku; 3 jajka na twardo; 1 - 2 liści laurowych; kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu; 1 - 2 ząbków czosnku; sól; liście sałaty lub gałązki zielonej pietruszki.

  • 75 dkg nóżek wieprzowych; 25 dkg chudej wieprzowiny bez kości; 15 dkg włoszczyzny (marchew, cebula, pietruszka, seler); puszka zielonego groszku; 3 jajka na twardo; 1 - 2 liści laurowych; kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu; 1 - 2 ząbków czosnku; sól; liście sałaty lub gałązki zielonej pietruszki.

  • Dzięki tym prostym sposobom twoja rybka po grecku lub w galarecie będzie miała wyjątkowy smak. Odrobina mleka dodana do wody, w której gotuje się ryba, doda mięsu delikatności, a dodatkowo złagodzi nieprzyjemny zapach. By galareta była bardziej klarowna, na koniec gotowania wywaru z warzyw, rybiej głowy, ogona i przypraw dodajemy białko jajka i wrzucamy skorupkę. Gotujemy...

Zdjęcia na temat: galareta
Wideo na temat: galareta
  • Rafał Maślak o debiucie swojej dziewczyny

    Rafał Maślak opowiedział Łukaszowi Jakóbiakowi o publicznym debiucie swojej dziewczyny Kamili Nicpoń. - Kiedy byliśmy pierwszy raz na ściance, to gdybym jej nie trzymał, to pewnie by odleciała. Trzęsła się jak galareta - wyznał model. Dlaczego tak długo zwlekał z pokazaniem się na salonach ze swoją drugą połówką? Czy para zamieszkała już razem? (Źródło: 20m2 Łukasza/x-news)

  • Sekrety pysznej galarety

    Każdy Polak zna zimne nóżki, kurczaka czy rybę w galarecie. Łączy je oczywiście jedno. Gościem programu "Pytanie na śniadanie" był Jerzy Sobieniak, który pokazał, jak szybko i sprawnie zrobić pyszną galaretę. W czym tkwi sekret? (Źródło: TVP/x-news)

Dyskusje na temat: galareta
  • Re: Zdrowe, lśniące włosy

    Tez probowalam kiedys olejowac wlosy olejem rycynowym, ale wyszla mi galareta na glowie, nie moglam tego zmyc, wszystko bardzo sie lepiło :( teraz po umyciu psikam wlosy olejkiem arganowym w sprayu z bielendy, taki 3w1- idealnie sprawdza sie tez do skory ciala:)

  • Re: Galareta wieprzowa

    Wszędzie ten czosnek, nawet w galarecie beeeeeeeeee

  • Re: galareta

    A ja wpisałam w wyszukiwarce tylko galareta wieprzowa...a przecież znam to danie pod innymi nazwami!Dzięki

  • Re: Galareta wieprzowa

    Nogi na galaretę (nie do galarety) gotuje się około 6 godzin ,resztę mięs można ugotować wedle uznania

  • Re: galareta

    WITAM UWAŻM ,ŻE JEDNA NOGA WIEPRZOWA NA LITR WOWY TO MOŻE BYĆ ZAMAŁO GALARETA DOBRA GALARETA MUSI BYĆ BARDZO ŚCISŁA,JA ZAZWYCZAJ NA 4 LITRY WODY DAJĘ 4 NOGI I POŁOWĘ GŁOWY WIEPRZOWEJ WTEDY JEST DUŻO KLEJU I WIEM ŻR BĘDZIE SUPER POZDRAWIAM:) I to wszystko tylko w czterech litrach wody? przeciez to jest beton nie galareta:)

  • Re: Galareta mięsna

    Galareta z octem, nie musztardą czy chrzanem!!! Przepis też nie najlepszy. A gotuje się tak długo po to, by klej z kości "wyszedł". I jeszcze dwie rzeczy: nie robi się tego codziennie i na jeden dzień, a dwa:"kisiel" na żelatynie, to nie galareta!!!

  • Re: galareta

    WITAM UWAŻM ,ŻE JEDNA NOGA WIEPRZOWA NA LITR WOWY TO MOŻE BYĆ ZAMAŁO GALARETA DOBRA GALARETA MUSI BYĆ BARDZO ŚCISŁA,JA ZAZWYCZAJ NA 4 LITRY WODY DAJĘ 4 NOGI I POŁOWĘ GŁOWY WIEPRZOWEJ WTEDY JEST DUŻO KLEJU I WIEM ŻR BĘDZIE SUPER POZDRAWIAM:)

  • Re: Galareta wieprzowa

    do dijon - moja babcia gotowała galaretę z nóżek i golonki, czasem dodawała kawałek kury aby było jakieś mięsko w galarecie (bo nie zawsze była to golonka "mięsna"), a miała kolor złoty i była idealnie przeźroczysta, wręcz krystaliczna! Jak to osiągała - nie wiem, ale wiem, że gotowała prawie cały dzień (oczywiście na kuchni węglowej).

  • Re: galareta

    Witam! http://smaker.pl/przepisy/zakaski-i-przystawki/przepis/galareta-wieprzowa,17941; Wczoraj robiłam galaretkę z samych nóżek: 3 nóżki ugotowałam w 3 litrach wody, uzupełniając w trakcie gotowania. Wody może byc 3,5l, bo w mniejszej ilości galareta jest zbyt sztywna. Pozdrawiam.

  • Re: Galareta wieprzowa

    Jajka możesz dodać, jeśli galareta przeznaczona jest do natychmiastowej konsumpcji. Jeżeli zaś ma postać w lodówce 2-3 dni, to jajka zjedz raczej z majonezem i szczypiorkiem, ponieważ zmieniają one smak galarety na nie bardzo wykwintny :)