• Informacje na temat:

    foremki do kostek lodu

Artykuły na temat: foremki do kostek lodu
  • Kostki lodu z pietruszką i cytryną do zwężania porów

    Codzienny rytuał pielęgnacji zaczynaj od tych niezwykłych kostek lodu.

  • Jeśli nie masz pojemniczków na lód, użyj plastikowych wkładek z bombonierki. Aby kostki były przejrzyste jak kryształ, zanim nalejesz do pojemniczków...

  • Wymieszaj szklankę cukru ze szczyptą barwnika spożywczego, dolej łyżkę wody. Wilgotną cukrową masą napełniaj plastikowe foremki na lód....

  • Królowa lodu: Chłodzenie pod kontrolą

    ...torebek lub plastikowych foremek do kostek lodu. Świeże zioła gotowe do użycia czyli umyte, osuszone z wody i posiekane, przechowuj w płaskich pudełkach.  Zobacz także: 

  • Domowa lemoniada: Najłatwiejszy przepis na napój: Rozpuść 6 łyżek cukru w 1/2 szklanki wrzątku, ostudź. Do dzbanka wrzuć 1 cytrynę pokrojoną w plasterki oraz 1 szkl. kostek lodu.

  • ...kostek lodu, ozdób kawałkiem ananasa. Coś mocniejszego...

  • ...}}--> Wypróbuj Kostki lodu ze smakiem Zaparzoną kawę można przestudzić, wlać do foremki do lodu (lub woreczków) i zamrozić. Później wystarczy wrzucić kilka kostek np. do mleka, a powstanie pyszny napój! Można je też dodawać do różnych drinków i koktajli (z alkoholem lub bez). Fusy – nie...

  • To ciekawa alternatywa dla suszenia. W tej postaci zioła zachowują swoje właściwości i aromat. Do mrożenia nadają się liście, owoce, pocięte ziele. Dokładnie umyte i odsączone umieszczamy w torebkach lub pojemnikach do mrożonek. Można też mrozić zioła w kostkach lodu, np. listki mięty, melisy, gałązki tymianku, kwiaty rumianku czy nagietka. Wkładamy zioła do foremek do lodu, zalewamy wodą...

  • Wsyp do miski szklankę cukru, dodaj szczyptę barwnika spożywczego, dolej łyżkę wody. Mieszaj tak długo, aż składniki się połączą. Wilgotną cukrową masą napełniaj plastikowe foremki na lód. Dociśnij łyżeczką. Odstaw co najmniej na 24 godziny. Zanim kolorowe kostki przesypiesz do cukiernicy, sprawdź, czy całkiem stwardniały.

  • Mydło zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a potem, często mieszając, aby się nie przypaliło, rozpuść w kąpieli wodnej. Foremki o ciekawych kształtach (możesz użyć takich do babeczek lub na kostki lodu) natłuść oliwą. Do środka włóż suszone płatki kwiatów, wsyp otręby albo ziarna kawy. Zalej płynnym mydłem i odstaw do zastygnięcia.