• Informacje na temat:

    faszerowana cukinia

Artykuły na temat: faszerowana cukinia
  • Cukinia faszerowana

    W ten sam sposób cukinię można przygotować z różnymi farszami: mięsem mielonym z dodatkiem pomidorów lub pieczarek, warzywami, serem, ryżem czy kaszą.

  • Cukinia faszerowana

    Farsz możesz wzbogacić ugotowanym ryżem (białym lub brązowym) albo kuskusem.

  • Faszerowana cukinia

    Teraz jest na nią sezon. Korzystaj, bo jest lekka i ma niewiele kalorii.

  • Faszerowana cukinia

    Koszt porcji nie więcej niż 4,50 zł!

  • Faszerowana cukinia

    Sposób na warzywa.

  • Faszerowana cukinia w sosie

    Idealne danie do zrobienia na szybko.

  • krój , mieszaj i zapiekaj .

  • Cukinia

    Cukinia im jest młodsza i mniejsza, tym smaczniejsza. To warzywo uniwersalne – można je jeść na surowo, smażyć, dusić i piec.

  • Faszerowane łódeczki

    Możesz je podać z gęstym sosem pomidorowym.

  • Faszerowane pomidory

    Zamiast mozzarelli możesz użyć fety w kostkach, a do miąższu dodać pokrojone w kostkę warzywa, np. cukinię, cebulę, paprykę.

Wideo na temat: faszerowana cukinia
  • Prosty przepis na faszerowaną cukinię

    Cukinia to niezwykle plastyczne warzywko, które świetnie nadaje się nie tylko na składnik gulaszów, zup czy sałatek, ale znakomicie sprawdzi się również w całości - po wydrążeniu nasion zostaje nam przepiękna łódeczka, która aż prosi się o zrobienie faszerowanej cukinii! W naszym przepisie użyliśmy farszu na bazie kaszy, pieczarek, indyczego mięsa mielonego i delikatnych, ale aromatycznych warzyw

  • Faszerowany bakłażan

    Bakłażan jest coraz popularniejszy w Polsce - i dobrze! To przepięknie wyglądające warzywo jest niezwykle zdrowe i z powodzeniem może zastępować choćby cukinię, której pełno w naszym menu! Bakłażan świetnie smakuje grillowany czy pieczony, a jego charakterystyczny kształt sprawia, że kapitalnie nadaje się do przyrządzania go w wersji faszerowanej. Mamy dla was prostą propozycję na bakłażana faszerowanego - w kilka chwil przygotujecie przepyszne danie, które posmakuje wszystkim!

  • Dynia, kabaczek i cukinia

    W kuchni „Dzień Dobry TVN” Ania Starmach przygotowała potrawy z jesiennych warzyw. Gwiazda przedstawiła przepisy na cukinię faszerowaną kaszą gryczaną, bakłażan z parmezanem i sosem pomidorowym oraz makaron z dynią, pomidorami i boczkiem. – Przygotowując te warzywa trzeba pamiętać o tym, że one same w sobie bywają mdłe – zaznaczyła Starmach. – Jednak jeśli dodamy do nich przyprawy takie jak czosnek, czy papryka, to przemieniają się cudownie – dodała. (Dzień Dobry TVN/x-news)

Dyskusje na temat: faszerowana cukinia
  • Re: faszerowane jarzyny.

    Najpyszniejsze - faszerowana cukinia i kalarepki, choć te drugie nieco kłopotliwe. Poza tym faszerowane pomidory. Mniam. Natomiast paprykę robiłam kilka razy i, niestety, choć farsz był smaczny, to sama papryka nieco gorzkawa. Czy jest na to jakiś sposób? Pozdrawiam.

  • Re: Faszerowana cukinia

    W przepisie użyte są okrągłe cukinie, więc odcinamy kapelusz, czyli górę cukinii - jak pomidora np. Na obrazku są podłużne cukinie i je po prostu tniemy w pół.

  • Re: Faszerowana cukinia

    Właśnie teraz mam piękne cukinie w ogródku ,ale żadna nie nosi kapelusza i jaka stara jestem nie widziałam cukinii w kapeluszu.Może coś przeoczyłam???

  • Re: Faszerowana cukinia

    Na zdjęciu są faszerowane podłużne cukinie, a w przepisie mowa jest o okrągłych. W okrągłych już łatwiej sobie kapelusz wyobrazić, to zapewne ta część co się odkraja z ogonkiem , jak się cukinie wypatroszy i zapełni ponownie to się tym "kapeluszem" przykrywa by wyglądało efektowniej. Jak nie widzieliście okrągłej cukini to polecam google. Proporcjami podobna do papryki.

  • Re: Faszerowana cukinia

    Dokładnie, to o czym pisze nie kumaty autor to raczej patisony nie cukinie a na foto wyraźnie widać cukinie które do tej zapiekanki nadają się idealnie.

  • Re: Faszerowana cukinia

    Co innego na zdjęciu (podłużne cukinie), co innego w przepisie (okrągłe, którym należy odciąć górną część, czyli ten nieszczęsny kapelusz, choć jak dla mnie to bardziej wygląda na beret z antenką). Nie ma w przepisie ani słowa o widocznych na cukinii pomidorach i papryce, za to kuskusu na fotce nie uświadczysz - wtopił się w farsz. Wkurzają mnie tacy internetowi oszuści, którzy nie zrobią zdjęcia swojej potrawy, tylko kradną z internetu - widocznie danie nie nadawało się ani do zdjęcia, ani...

  • Re: Faszerowana cukinia

    To osoba która podał ten przepis jest nieqmata..

  • Re: Faszerowana cukinia

    Moze mi ktos wytłumaczyc jakie to kapelusze . w jakim celu sie nimi przykrywa te połowki cukini ,bo tak wynika z przepisu i w koncu po co przykrywac tymi ''kapeluszami'' jak i tak w celu nieprzesuszenia farszu nalezy posypac serem ..? Chyba jestem nieqmata..??!

  • Re: Faszerowana cukinia

    danie ma stary rodowód. W latach 80 używano zamiast kuskus kaszy jęczmiennej bądź ryżu. Też dobre. Upiekłam danie, jak z obrazka - syn 7 lat zjadł - pytam smakowało? Mama, nadzienie dobre ale ta łupina nie bardzo... :D

  • Re: Cukinia faszerowana

    Pies jak by to zjadł to by się wściekł .