• Informacje na temat:

    duszenie ryb

Artykuły na temat: duszenie ryb
  • Ryba rybie nierówna

    Specjaliści od żywienia podkreślają, że jemy za mało ryb. Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) zaleca, by spożywać je co najmniej dwa razy w tygodniu. Są one źródłem pełnowartościowego, łatwo(...), jajka czy rośliny strączkowe. Największą zaletą ryb są wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3. Nasz organizm sam nie potrafi ich wytworzyć, musimy dostarczać je z jedzeniem. A lista ich...

  • Ryba nie zawsze na zdrowie

    ...​Polacy jedzą za dużo wysokoprzetworzonych produktów rybnych - alarmują eksperci. Dlaczego tak je lubimy?

  • Idealne do duszenia gatunki to m.in. dorsz, sola, halibut, grenadier, sandacz – mają delikatne, zwarte mięso i mało ości. Jeśli kupujesz rybę mrożoną,...

  • To o rybach musisz wiedzieć

    ...tępą stroną noża. Duszenie Rybę często duszę bez dodatku tłuszczu. Układam ją na warstwie warzyw - cebuli, marchewki, pietruszki, i podlewam niewielką ilością wody. Gotowanie Do gotującej się...

  • Duszony łosoś z marchewką

    Pyszna ryba z warzywami.

  • POMYSŁ NA … świąteczną rybę  z marką WINIARY!

    Polacy coraz chętniej sięgają po ryby! Najczęściej kupujemy je podczas Bożego Narodzenia, wybierając głównie białe ryby i karpia*. Każdy z nas ma swoje ulubione potrawy rybne, jednak nie zawsze wiemy(...) świątecznym stole nie może zabraknąć ryb! Ponad 80% polskich rodzin sięga po nie w trakcie bożenarodzeniowych zakupów, a aż 55% z nas podaje bliskim rybę po grecku podczas wigilijnej kolacji...

  • Wszystko, co musisz wiedzieć o rybach

    Po czym poznać świeżą rybę? Na to pytanie odpowiada Hanna Szymkiewicz, doświadczona mistrzyni kulinarna.

  • Łosoś na duszonych warzywach

    Eleganckie danie dla odchudzających się.

  • Duszony szpinak z czosnkiem

    ...możesz podawać jako samodzielną potrawę, np. z bagietką lub jako dodatek do mięs i ryb.

  • Dorsz w szynce z warzywami. Wiemy, na co zwrócić uwagę, kupując rybę

    Najważniejszym wyznacznikiem świeżości jest zapach, co jeszcze?

Dyskusje na temat: duszenie ryb
  • Re:  Znacie jakieś afrodyzjaki?

    ryb popijali oni napojem z miodu i mleka kokosowego. Dopiero w miarę upływu czasu także seler, por, pietruszkę bakłażany, brokuły, szparagi, wszystkie jarzyny liściaste (czyli sałaty i kapusty(...). Można uzyskać niezwykle smaczne i efektowne danie podniecające, łącząc smaki i barwy oraz stosując różne sposoby przyrządzania - od gotowania na parze lub w wodzie, przez duszenie, smażenie, pieczenie