• Informacje na temat:

    dobry wok

Artykuły na temat: dobry wok
  • Osiem sposobów na udane przetwory

    ...przed upływem roku. Jak je najlepiej przygotować?  5. Smażenie Używaj do tego celu garnka z grubym dnem. Dobry jest też żeliwny wok, czyli metalowe naczynie przypominające miskę z jedną lub...

  • Patelnia do zadań specjalnych Grillowa. Do ryb, mięsa, warzyw, które przygotujesz bez tłuszczu. Wybieraj te z grubym dnem, które długo trzymają ciepło. n Wok Najlepsze są(...), makaronów z sosem i duszonych warzyw. Nic do niej przywiera i trzyma ciepło. Wybierz tę z pokrywką w komplecie. Do naleśników. Niska, okrągła patelnia, która szybko się nagrzewa. Dobry wybór dla...

  • Zieliński i Stramowski: Co kręci twardzieli

    ...są bardzo dobrymi kucharzami i ostro ze sobą rywalizują. Jacek, którego gram, gotuje bardziej tradycyjnie, a Darek, postać Piotrka, jest bardziej zaawansowany technologicznie. Będę też namawiał(...) i cierpliwość. Cały dzień w jednym miejscu powoduje, że wszyscy ludzie stają się jedną ekipą, w związku z czym wszystkie emocje wyładowujesz na tych, którzy są wokół ciebie. Między wami dochodziło więc...

  • Chiny to kraj smakoszy

    ...pomiędzy rodziną, przyjaciółmi a dalszymi znajomymi czy partnerami biznesowymi. W Chinach, Japonii, Korei, Wietnamie niemal całe życie społeczne toczy się wokół jedzenia. To temat wspólnych rozmów(...)". Nasze befsztyki, sery i desery nie do końca mu smakują. Cechą, która łączy wiele tradycji kulinarnych, jest powszechność przyrządzania potraw smażonych w głębokich patelniach, czyli wokach. Nazwa ta...

  • Choroby genetyczne - jak im zapobiec?

    ...w twoich rękach! Raz w miesiącu sprawdzaj palcami piersi Twój lekarz pokaże ci, jak to robić. Instruktaż znajdziesz też np. na stronie: www.wok.su.krakow.pl (zakładka „Informacje dla pacjentek...

  • Mało, chudo, kolorowo

    ...i dietetyków. Nie tylko pomaga utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu we krwi, ale także zawiera cenne polifenole, antyoksydanty, które chronią dobry cholesterol przed utlenianiem do tego złego. Nie kupuj(...) dziś żadnego smażenia i duszenia. To najbardziej niezdrowe formy przyrządzania mięsa. Zdrowszym rozwiązaniem niż zwykła patelnia jest chiński wok. Rozgrzany w woku tłuszcz osiąga temperaturę znacznie...

  • Mało, chudo, kolorowo

    ...utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu we krwi, ale także zawiera cenne polifenole, antyoksydanty, które chronią dobry cholesterol przed utlenianiem do tego złego. Nie kupuj gotowych ciast, ciastek(...) i duszenia. To najbardziej niezdrowe formy przyrządzania mięsa. Zdrowszym rozwiązaniem niż zwykła patelnia jest chiński wok. Rozgrzany w woku tłuszcz osiąga temperaturę znacznie wyższą niż na zwykłej...

  • Nowe cesarzowe

    ...droga do innego życia". Maturę zdała z wyróżnieniem. Dzięki temu krewni z Hongkongu złożyli się na jej bilet do Wielkiej Brytanii. Przyjechała z jedną zmianą bielizny, parą butów i wokiem. Wysłała(...) którym mógł nabywać ziemię w dobrych lokalizacjach Pekinu, ona wiedziała, jak pozyskać inwestorów. Tak powstała firma deweloperska Soho China, której Zhang szefuje od początku. Dzięki trafnym inwestycjom...

  • Smok już bardziej usmiechnięty Chiny - część II

    ...sosu, dokładnie wymieszać. W woku rozgrzać 2 łyżki oleju, i ciągle mieszając usmażyć mięso, aż zmieni kolor (udka ok. 2 min, piersi ok. 1 min). Przełożyć na talerz. Wok rozgrzać ponownie + 2 łyżki...

  • ...? Dobry z niego chlop ale taki i posprzata i ugotuje ale straszny "papron". Naciapka na dodatek i zostawi i beztrosko sobie wychodzi z domu albo zasiada do swoich gier komputerowych albo pracuje . Sam ten tydzien przyniosl wiele szkod gospodarczych w postaci potluczonych szklanek (podczas mycia) , talerzy bo niechcacy spadly na nie stosy patelni i wok ( maz akurat ubzdural sobie patelnie z samego...

Dyskusje na temat: dobry wok
  • Re: Polecana kuchnia.

    :) jedno, w co musisz zainwestować to dobry wok, ale taki zakup naprawdę się opłaca, bo to bardzo uniwersalne i przydatne naczynie :) jeśli chodzi o książki z przepisami tajskimi, polecam Ci książeczkę

  • -

    -

    Kuchnia azjatycka jest bardzo smaczna, zdrowa. urozmaicona i niezbyt pracochłonna. Masz racje, trzeba tylko oryginalne przyprawy i produkty najwyższej jakości. Dobry wok jest bardzo "wszechstronnym" garnkiem. Na małej ilości tłuszczu można jednoczesnie smazyc kawałeczki miesa a na brzegach jarzyny. Zresztą czym częściej sie go używa tym jest bardziej "przepalony" i lepiej sie na nim smazy. :)))