• Informacje na temat:

    dekorowanie ciast

Artykuły na temat: dekorowanie ciast
  • ...■ Orzechy, płatki migdałów, kandyzowane oraz suszone owoce ułóż po skosie w barwne pasy. Całymi migdałami przystrój brzegi mazurka. Ciasto będzie przypominać...

  • Czystą butelkę po keczupie lub musztardzie napełnij kremem lub lukrem i masz gotowy przyrząd do dekoracji. Wykorzystaj...

  • ...oraz farby do tkanin. Chwila, a na krzesłach rozgoszczą się słodkie zajączki! Słodka wizytówka Kruche ciasteczka(...) z wytrawnego ciasta, może być dodatkiem do wielkanocnych przystawek.

  • Krem maślany do ciast

    Przygotowanie: 200 g masła ucieramy z 300 g cukru pudru na puszysty biały krem. Pod koniec dodajemy 2 łyżki mleka lub wodę, mieszamy. To kremowa baza, do której możemy dodawać naturalne barwniki, kakao, soki owocowe w zależności od tego, jaki kolor i smak kremu chcemy uzyskać. Kremem możemy przekładać torty, dekorować ciasta oraz muffinki.

  • Ryżowe ciasto z mango

    Jestem jego fanką!

  • Ciasto cebulowe

    W misce umieścić mąkę, jajko, masło w płatkach, 2 łyżki wody i szczyptę soli. Wszystko wyrobić za pomocą robota kuchennego, a następnie ręcznie. Ciasto...

  • Tort z ciasta waniliowo-groszkowego przekładany cytrynowym kremem maślanym

    Maria Banach w swojej książce "Strączki" przedstawia przepis na tort z ciasta waniliowo-groszkowego przekładany cytrynowym kremem maślanym.

  • Pyszne ciasta z czereśniami

    W sezonie każdy może przygotować wyśmienite łakocie z czereśniami. Kto nie ma doświadczenia w ciastach, może zdecydować się na proste muffinki, które zawsze się udają, a kto w ogóle nie ma piekarnika - może przygotować sernik na zimno.

  • Ciasta w dobrym stylu

    Cukier puder 250 g masła, 250 g cukru i cukier waniliowy utrzeć na kremową masę. Kolejno dodać 4 jajka. Na przemian dodawać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Ciasto nałożyć do(...) cukier się rozpuści. Pianę nałożyć na ciasto (zachować 2 cm odstępu od brzegu ciasta) i piec kolejne 30 minut. Uwolnić z formy, ostudzić. Sok z cytryny, ¼ litra wody, 200 g cukru i 10 g masła...

  • Dzięki tym aromatycznym dodatkom domowe ciastka oraz desery nabiorą wyjątkowego charakteru - mówi Robert Sowa, znany kucharz, autor książek kulinarnych oraz właściciel restauracji Sowa&Przyjaciele.

Zdjęcia na temat: dekorowanie ciast
Wideo na temat: dekorowanie ciast
  • Jak zrobić bezy? Banalny przepis

    Beza, czyli upieczona piana z białek z cukrem, to przepyszny deser, który świetnie nadaje się do przyrządzania ciast, dekorowania wypieków, lodów czy budyniów, a przede wszystkim genialny sposób na przyrządzanie niewielkich ciasteczek - z kremem czy musem owocowym lub bez! W gruncie rzeczy przyrządzanie bezy jest dziecinnie proste - raz poznany przepis zapamiętacie na zawsze. Zobaczcie nasz