• Informacje na temat:

    dekoracja ciast i tortow

Artykuły na temat: dekoracja ciast i tortow
  • Tort z truskawkami

    ...wsypuj mąkę pszenną przesianą z proszkiem do pieczenia i wymieszaną z mąką ziemniaczaną. Dodaj posiekaną czekoladę. Ciasto delikatnie wymieszaj łyżką. Przelej do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 20-25 minut w 175°C. Biszkopt wyjmij z tortownicy. Po wystudzeniu rozkrój na 2 blaty.  2. Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody i odstaw, by spęczniała. Odłóż 8-10 truskawek do dekoracji...

  • Tort z ciasta waniliowo-groszkowego przekładany cytrynowym kremem maślanym

    Maria Banach w swojej książce "Strączki" przedstawia przepis na tort z ciasta waniliowo-groszkowego przekładany cytrynowym kremem maślanym.

  • Tort cesarski czekoladowy

    Owoce sprawdzą się jako dekoracja.

  • Piękne i naturalne dekoracje talerza

    ..., kiełki czy kwiaty. Warto sięgać zwłaszcza po ozdoby sezonowe – są tanie, zdrowe (nie zawierają środków ochronnych czy konserwantów). Z dekoracjami zachowujmy też umiar – nie łączmy zbyt wielu motywów(...), jajkami, pasztetów, zapiekanek. Kwitną od czerwca do przymrozków. Mniszek lekarski. Delikatny, dobry na syrop. Kwiaty dodaje się do sałatek, zdobi nimi ciasta. Najlepszy w maju i na początku czerwca...

  • Tort szwarcwaldzki z wiśniami

    ...pieczenia i kakao. Wymieszaj z 25 g mąki ziemniaczanej. Małymi porcjami wsypuj do masy jajecznej. Delikatnie wymieszaj ciasto łyżką. Tortownicę o śr. 26 cm wyłóż papierem do pieczenia. Nałóż do niej ciasto(...) na spodzie tortownicy. Rozsmaruj na nim wystudzoną masę wiśniową. Ubij 250 g śmietany kremówki z 1 torebką cukru wanilinowego i zagęstnikiem. Bitą śmietanę wyłóż na masę wiśniową. Przykryj drugim...

  • Tort sękaczowy

    ..., uwolnić z formy, zdjąć papier. Za pomocą pierścienia tortownicy (24 cm O) wyciąć równy krąg ciasta. ¾ odciętych brzegów pokroić w kostkę i skropić likierem, odstawić. Wycięty krąg umieścić w pierścieniu(...), cukier waniliowy, 1 jajko, żółtko, 2 łyżki likieru. Skrobię, mąkę i proszek do pieczenia wymieszać w misce i dodać do masy. Białka ubić z dodatkiem soli, wmieszać do ciasta. Okrągła formę (26 cm...

  • Tort ormiański

    ...g cukru pudru. Dodaj 3 żółtka i sok z cytryny. Utrzyj masę i połącz z pianą z białek. Dwie tortownice o średnicy 26 cm wyłóż papierem do pieczenia i nałóż do nich po połowie masy orzechowej. Piecz 30(...) boki i wierzch tortu. Posyp go orzechami. Wstaw na noc do lodówki. Czas przygotowania: godzina 20 minut + 12 godzin chłodzenia  Przepis pochodzi z książki "Ciasta i torty"               

  • Pyszne ciasta z czereśniami

    W sezonie każdy może przygotować wyśmienite łakocie z czereśniami. Kto nie ma doświadczenia w ciastach, może zdecydować się na proste muffinki, które zawsze się udają, a kto w ogóle nie ma piekarnika - może przygotować sernik na zimno.

  • Dekoracje od A do Z - wybrane propozycje

    ...poślubną, pierwsi wychodzą goście. Dawniej na zakończenie zabawy otrzymywali oni w ramach podziękowania ciasta weselne, obecnie - a często zdarza się to już na początku wesela - mogą dostać również inne...

  • Najczęściej do tego celu wykorzystujemy pokruszone biszkopty, płatki migdałowe lub starty kokos, ale możemy zastąpić je innymi słodkościami. Ciasto będzie...

Wideo na temat: dekoracja ciast i tortow
  • Zmysłowe smaki: Jak ubić śmietanę?

    Bita śmietana stanowi doskonałą bazę do kremów, sprawdza się jako dodatek do tortów, lodów i ciast oraz jako dekoracja babeczek. Bita śmietana doprawiona pieprzem i ziołami stanowi idealne i oryginalne dopełnienie zup oraz dań głównych. Czasami jednak ubicie śmietany sprawia kłopoty. Co zrobić aby śmietana zawsze była perfekcyjnie ubita? Kilka ważnych uwag: - nie należy mieszać śmietany