-
Informacje na temat:
czerwone wino
-
-
...- Mówi się, że mamy tutaj trzy słońca. Pierwsze świeci bezpośrednio na winogrona. Drugie to promienie odbite od tafli Jeziora Genewskiego, które doświetlają je dodatkowo. Trzecie to efekt cyrkulacji powietrza - w nocy wilgotne powietrze znad jeziora podnosi się do góry, a potem spływa z powrotem. Dzięki temu winogrona mają odpowiednią soczystość i balans kwasoty do słodyczy - tłumaczy Henri...
-
-
Winifikacja, najprościej rzecz ujmując, to metoda zamiany owoców winorośli w wino. Proces produkcji zaczyna się od zbioru winogron. Owoce trzeba zerwać w odpowiednim momencie. Muszą być wystarczająco dojrzałe, aby zawierały odpowiednią ilość cukru, która zamieni się w później w alkohol. Nie mogą być jednak zbyt dojrzałe – muszą mieć też ciągle odpowiedni poziom kwasowości. Do tego im dłużej...
-
-
-
-
Podobno zamożni Chińczycy, chcąc pochwalić się swoim bogactwem, kupują najlepsze i najdroższe czerwone wina na świecie. Nie przepadają jednak za ich cierpkim smakiem, dlatego rozcieńczają wytworne trunki… coca-colą lub innym gazowanym napojem. Z kolei książę Karol, aby zredukować wydzielanie dwutlenku węgla, używa wina jako paliwa dla swojego Astona Martina. To dopiero początek „winnych...
-
-
.... Czerwone wino podajemy w temperaturze pokojowej? Ta reguła powstała wczasach, kiedy średnia temperatura w domach była niższa, niż obecnie. Optymalna temperatura dla win wynosi od 16 do 18(...) lat, które wino spędziło w beczce, dużo ważniejszy jest rok zbioru winogron, z którego powstało dane wino. Dotyczy to zwłaszcza tych regionów, gdzie pogoda jest zmienna. Jak mówi winiarskie...
-
-
-
-
-
-
Lubię czerwone, wytrawne wino - zwłaszcza z Toskanii. Pijam okazjonalnie, ale nie widzę ani u siebie ani u innych, znanych mi osób żadnych oznak trądziku... To chyba jednak przesada. Jeśli ktoś pije codziennie to może tak w końcu być, ale codzienne picie to już choroba w ogóle. Zapraszam tutaj: https://mozgojazda.wordpress.com/2018/06/25/najbardziej-ci-do-twarzy-z-usmiechem/
-
Napoje lżejsze podajemy przed ciężkimi, wino białe przed czerwonym także dobór potraw powinien być uwzględniony do podawanych alkoholi. Ryby, drób i cielęcina lubią tylko białe wina, dla wołu i wieprza tylko wino czerwone lepsze, frukty, ciasta i łakotki lubią tylko wina słodkie a wódeczkę wie i kiep można podać po i przed. Musisz przede wszystkim uwzględnić gości i ich upodobania aby to co można
-
-
A próbowałaś metody Magic White? Ta metoda pozwala na doskonałe usunięcie przebarwień powstałych na skutek niewłaściwej pielęgnacji, palenia papierosów oraz spożywania produktów o intensywnym zabarwieniu (kawa, herbata, czerwone wino itp). Ja sobie zafundowałam ten zabieg w Klinice na Bolkowskiej 2A na Bemowie. U mnie świetnie się sprawdził.
-