• Informacje na temat:

    cienkie ciasto pita

Artykuły na temat: cienkie ciasto pita
  • Szaszłyki z pitą ziołową

    ..., jeśli są drewniane). Składniki: - 1 porcja pity ziołowej - 2 łyżki oleju do smażenia - 1 główka sałaty rzymskiej, umyta, wysuszona i pokrojona w cienkie paski Szaszłyki: - 30 dag chudego mielonego(...): - 25 dag naturalnego jogurtu -  1 łyżka soku cytrynowego -  szczypta soli - szczypta cukru Pita: - 15 dag mąki i odrobina do oprószenia - 10 dag mąki razowej - 1 łyżeczka drożdży instant...

  • Jak nie przytyć o tej porze roku

    Gdy na zewnątrz jest zimno, trzeba jeść tłusto i dużo, aby się rozgrzać. Czy na pewno?

  • Jak nie przytyć o tej porze roku?

    Gdy na zewnątrz jest zimno, trzeba jeść tłusto i dużo, aby się rozgrzać. Czy na pewno?

  • Sojowe? Migdałowe? To też mleko!

    Jeszcze niedawno, kupując mleko, zastanawiałaś się, czy wziąć tłuste czy chude. Teraz możesz roztrząsać inny dylemat: z jakiej rośliny lepsze?

  • Co jeść po usunięciu woreczka żółciowego?

    ...z łyżką otrąb, grahamka, cienko posmarowana masłem lub margaryną z dżemem niskosłodzonym i herbatka owocowa gorzka lub z niewielką ilością cukru. Zobacz również: Drugie śniadanie. Ciasto...

  • Matcha: Co, jak i z czym jeść

    ...stroną do dołu prawie pionowo, nachylając lekko na zewnątrz, zeskrobuj czekoladę z blaszki lub blatu. Rurki wyłóż na stężały sernik. Ciasto udekoruj owocami, np. truskawkami. **** Przepisy na desery...

  • Ryż – nie tylko do jedzenia

    Zastąpi ostrzałkę, ułatwi zmywanie i usunie nieprzyjemne zapachy. Pomoże też zaradzić problemom ze skórą i włosami.

  • Siedem powodów, dla których warto jeść fasolę

    ...kotlety z sosem jogurtowym lub musztardą oraz surówkami. Naleśniki na słodko Składniki na ciasto zmiksuj. Odstaw je na pół godziny. Patelnię posmaruj cienką warstwą oleju. Wymieszaj ciasto jeszcze raz...

  • Burak - polski superfood

    ...świeżych buraków czy kroić na bardzo cienkie plastry jako dodatek do sałatek czy kanapek. Ponieważ składniki mineralne w nich zawarte rozpuszczają się w wodzie, nie należy ich gotować (wyjątkiem jest...

  • Sześć powodów, dla których warto jeść szparagi

    ...- mają więcej dobroczynnych składników niż cienkie (a najbardziej wartościową częścią jest główka). Lepsze dla zdrowia są też zielone, bo rosną w świetle słonecznym, podczas gdy białe hodowane są pod(...) wymieszaj z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą. Masło lub margarynę posiekaj. Dodaj sypkie składniki, zagnieć ciasto. Chłodź 1/2 godz. w lodówce. Szparagi umyj, odłam końce, białe obierz. Ciasto rozwałkuj...