• Informacje na temat:

    ciasto z kokosowa beza

Artykuły na temat: ciasto z kokosowa beza
  • Ucierane ciasto ze śliwkami

    ...do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Śliwki umyj i wydryluj, osusz i przekrój na pół. Przed nałożeniem owoców na ciasto, posyp je odrobiną bułki tartej. Dzięki temu nie będzie za bardzo wilgotne, a śliwki nie opadną całkowicie na dno. 3. Ciasto piecz około 35 minut w temperaturze 180 st. C. Przed podaniem posyp je cukrem pudrem. Rady: Zamiast śmietany możesz dodać jogurt naturalny...

  • Świąteczne ciasta z bakaliami

    ...z miękkim masłem. Ciasto kroimy na 3 blaty. Blaty, wierzch i boki złożonego tortu smarujemy kremem. Boki obsypujemy orzechową posypką. Dekorujemy według uznania, np. kremem, małymi bezami itp.(...) do nagrzanego do 150°C piekarnika. Po 20 minutach pieczenia przykrywamy ciasto papierem do pieczenia i dopiekamy jeszcze około 30 minut. Gotową chałkę lekko studzimy w formie. Wyjmujemy i przed...

  • Beza na szarlotce będzie wielce dekoracyjna i smaczniejsza, jeśli pianę z białek zmieszamy z kisielem cytrynowym lub wiśniowym (w proszku). ...

  • ​Ciasteczka kokosowo-żurawinowe

    .... Przygotuj bezę kokosową: wymieszaj 60 g cukru z wiórkami. Wlej śmietankę, dodaj 2 białka. Wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. By zrobić kruche ciasto, połącz masło, mąkę i jajka oraz 60 g cukru. Zagnieć ciasto i włóż do lodówki na 1 godzinę. Rozwałkuj ciasto na grubość ok. 2 mm. Wytnij kółka z ciasta i umieść na papierze do pieczenia. Zrób okrągłe nacięcia o mniejszej średnicy...

  • Podwójna słodycz

    ...posiekaj nożem. Oddziel żółtko od białka. Do ciasta dodaj żółtko, zagnieć je i wyrabiaj krótko. Zawiń ciasto w folię i wstaw na godzinę do lodówki. 2. W dużym naczyniu utrzyj twaróg z dwoma rodzajami(...) na tarce o małych oczkach i skrop sokiem z cytryny, żeby nie ciemniały. 3. Wyjmij ciasto z lodówki, oddziel 1/4, resztę rozwałkuj do wymiarów formy. Formę posmaruj tłuszczem i wyłóż ją ciastem. Na...

  • ...można też dodać wiórki kokosowe, orzechy, migdały lub inne ulubione dodatki, a następnie uformować małe słodkie trufle. Beza z kisielem Wierzch szarlotki lub ciasta z truskawkami możesz ozdobić słodką i kuszącą pianką z dodatkiem kisielu. Do ubitych z cukrem pudrem białek wsyp kilka łyżeczek tego produktu (w proszku). Pianą pokryj wierzch ciasta. Beza z kisielem nie będzie chrupiąca, ale za to...

  • Mapa smaków mojego życia

    Jak smakuje miłość? Czym pachnie pierwsza podróż? Mają w głowie obrazy związane z najważniejszymi dla nich momentami, ale przede wszystkim – smaki, które towarzyszyły tym chwilom. Kucharze Anna Starmach, Ewa Wachowicz i Grzegorz Łapanowski rysują kulinarną mapę swojego życia.

  • Z porzeczkową nutą

    ..., wsyp do masy jajecznej i mieszaj. Do przygotowanej tortownicy wlej ciasto i piecz ok. 45 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180° C. Wystudź. 3. 25 dag porzeczek zmiksuj z cukrem na mus(...) obręczy tortownicy, boki udekoruj pozostałą masą śmietanową, a wierzch - porzeczkami oraz listkami świeżych ziół. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 60 minut Porcja: 350 kilokalorii Ciasto...

  • Komunia święta

    ..., przesianą mąkę, proszek do pieczenia, posiekaną czekoladę i delikatnie wymieszaj. Prostokątną blachę do pieczenia wyłóż pergaminem, wlej ciasto i piecz w 175° C ok. 20 minut (lub chwilę dłużej). Gdy(...) koniec ubijania stopniowo dodaj cukier i dalej ubijaj. Dodaj żółtka, przesianą mąkę, proszek do pieczenia i delikatnie wymieszaj. Ciasto przelej do wyłożonej pergaminem blachy. Piecz 20-30 minut w 180

  • Smacznych świąt

    ...samej wodzie. Odcedź, wystudź i drobno posiekaj. Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju, dodaj grzyby i podsmaż, dopraw solą i pieprzem. 5. Z mąki, żółtek, masła, soli i śmietany szybko zagnieć ciasto. Uformuj kulę, owiń folią i włóż do lodówki na 30 min. Następnie ciasto cienko rozwałkuj. Nożem wykrawaj kwadraty 6x6 cm. Nakładaj po pół łyżeczki farszu, zlepiaj i formuj uszka. Piecz w piekarniku...

Dyskusje na temat: ciasto z kokosowa beza
  • Re: sernik

    pieczenia wydaje mi się trochę trudne i niewygodne, ryzyko opadnięcia sernika jest duże. Może od razu wyłóż na masę serową bezę i przykryj folią aluminiową (?) (choć wtedy beza kokosowa opadnie trochę w ciasto)