• Informacje na temat:

    ciasto

Artykuły na temat: ciasto
  • Ciasto rafaello

    ..., krem i znów herbatniki. Ciasto oprószyć pozostałymi wiórkami, wstawić do lodówki do stężenia. Przed podaniem udekorować kulkami kokosowymi. Zobacz także:

  • Ciasto drożdżowe

    Ciasto drożdżowe nie należy do łatwych, ale nie należny się zniechęcać. Oto przepis, z którym krok po kroku poznasz tajniki sztuki cukierniczej.

  • Ciasto marchewkowe

    Słodko i zdrowo. To ciasto dla początkujących, ale efekt zachwyci zaproszonych na deser gości. Oto jak je przygotować.

  • Ciasto cynamonowe

    ...naczynia wlej olej, dodaj żółtka. Miksuj ok. 5 min. Nie przerywając miksowania dodaj jogurt, mleko, cukier oraz cukier wanilinowy. Następnie wsyp suche składniki, zmiksuj na jednolite ciasto. Na koniec(...) tartą lub wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto, ułóż gruszki wciskając je mocno w ciasto. Piecz ok. 60 min w temp. 180°C. Wystudzone ciasto udekoruj polewą czekoladową. Zobacz także:

  • Ciasto japońskie

    ...frużelinę wiśniową. Widelcem zrób delikatne esy-floresy. Wstaw do lodówki. Galaretkę rozpuść w 400 ml wrzącej wody. Gdy zacznie tężeć, wylej na ciasto. Schłodź.

  • Ciasto czekoladowe

    Ciasto bezglutenowe.

  • Ciasto czekoladowe

    Pyszne ciasto po popołudniowej kawy.

  • Ciasta drożdżowe

    Ciasto drożdżowe króluje wśród wszystkich ciast z uwagi na nieograniczone wprost możliwości komponowania z różnymi dodatkami, łatwość zrobienia i przystępną cenę składników. W książce znajduje się wiele różnorodnych przepisów na ciasta deserowe i pikantne: placki z owocami, baby, babeczki, drożdżówki, jagodzianki, strucle z twarogiem, bułeczki waniliowe, chałki oraz wypieki w rodzaju pizzy czy...

  • Ciasto chmurka

    Ciasto, które zachwyci całą rodzinę.

  • Ciasto biszkoptowe

    Pyszne cytrynowe ciasto z bitą śmietaną.

Zdjęcia na temat: ciasto
Wideo na temat: ciasto
  • Idealne pierogi według Ewy Wachowicz

    Ewa Wachowicz zdradza tajemnicę wyśmienitego ciasta na pierogi. Sprawdź!

  • Ciasto czeskie

    Ciasto czeskie - jedno z najpopularniejszych ciast, które w niektórych kręgach znane jest również jako miodownik czy ciasto grysikowe. Jak przyrządzić w domu wyborne, wykwintne ciasto czeskie, które zachwyca swoim wyglądem na witrynkach cukierniczych? Wbrew pozorom nie jest to trudne! Przepis na ciasto czeskie jest banalny - całość zajmie wam kilkanaście minut

  • Ciasto czeskie

    Ciasto czeskie - jedno z najpopularniejszych ciast, które w niektórych kręgach znane jest również jako miodownik czy ciasto grysikowe. Jak przyrządzić w domu wyborne, wykwintne ciasto czeskie, które zachwyca swoim wyglądem na witrynkach cukierniczych? Wbrew pozorom nie jest to trudne! Przepis na ciasto czeskie jest banalny - całość zajmie wam kilkanaście minut

Dyskusje na temat: ciasto
  • Re: przepisy na fajne ciasta.

    pamiętacie takie ciasto które się "karmiło" ? codziennie dosypywało się koleje składniki a cisto rosło. Jak ono się nazywa, bo upiekłam i nie mam pojęcia jak zapisać przepis żeby dać je dalej. Swoją drogą nie wiedziałam że wypiekacze do chleba tak dobrze pieką ciasta :) Popsuł mi się piekarnik wsadziłam do panasonica i fruu . ciasto upieczone.

  • Re: Ciasto drożdżowe

    tarta robi za ciasto drożdżowe?

  • Re: przepisy na fajne ciasta.

    ja trochę z innej beczki. Mam maszynę do chleba, taką dwutrybową, myślicie że mogę w niej upiec ciasto drożdżowe ?

  • Re: Ciasto drożdżowe

    Na zdjęciu jest ciasto kruche

  • Re: przepisy na fajne ciasta.

    Ja ostatnio jadłam pyszne ciasto upieczone przez moją koleżankę z pracy. Ciasto dziwnie się nazywa Brownie. Jutro mam zamiar sama takie zrobić bo już znalazłam w internecie przepis. http://www.kreatywna.pl/styl-zycia/smaki/brownie-czyli-genialna-pomylka/

  • Re: Ciasto drożdżowe

    No ciekawe, ciasto krucha tarta z malinami a przepis na ciasto drożdżowe!!!!!!!!!!!

  • Re: przepisy na fajne ciasta.

    Brownie to najlepsze i najłatwiejsze ciasto na świecie- 10 min i z gotowe: 3 czekolady gorzkie/ deserowe rozpuszcza się z 200g masła roślinnego, 3 jajka ubija z 3/4 szklanki cukru, miesza te 2 masy, dodaje jakieś pol szklanki mąki i pół łyżki proszku do pieczenia i trochę soli. Masę piecze się w 180 stopni pol godz- aż popęka na górze. Najlepiej piecze się silikonowej formie- na początku się ich

  • ciasto francuskie mrożenie

    Witam,mam takie mało pytanko czy paszteciki z ciasta francuskiego nadziewane kapustą z grzybami można mrozić w zamrażarce?

  • Re: Ciasto drożdżowe

    Nigdy nie przestrzegam tej zasady i ciasto drożdżowe zawsze jest puszyste . Daję ciepłe mleko /nie letnie/ i bardzo ciepłe masło. Ciasto jest wtedy ciepłe i bardzo szybko rośnie.