• Informacje na temat:

    bagietka z jajkiem

Artykuły na temat: bagietka z jajkiem
  • Jajka pieczone w szpinaku

    Zamiast tradycyjnej jajecznicy, wypróbuj nasz przepis.

  • Jajka po benedyktyńsku

    Składniki: 1 jajko w koszulce Bagietka 2 kawałki boczku 100 g szpinaku 100 g pora 100 g masła 30 ml oliwy Sól morska Czarny pieprz Jak...

  • Jajko i spółka

    Tradycyjna Wielkanoc wymaga lekkiego retuszu. Zamiast mięs proponujemy ceviche z dorsza z cytrusami i dynią. A w miejsce sałatki jarzynowej - Carpaccio z buraków. Świętujmy lekko, zdrowo, wiosennie!

  • Po francusku, czyli z umiarem

    Mówisz Francja, myślisz moda i sery. Tak, Francuzki, mimo że jedzą żółte sery, bagietki z białej mąki oraz słodkie desery, są szczupłe. Gdzie tkwi sekret?

  • Historia pewnej bułki

    Jak to paryżanka, jest szczupła i elegancka. Idealna powinna mieć złotą, chrupiącą skórkę, a wnętrze sprężyste i miękkie. Spory, czy bagietka jest wynalazkiem Francuzów, czy ulepszoną przez nich wersją wiedeńskiej bułki, trwają. Ale nikt nie przeczy, że to smakowite pieczywo, które można jeść solo lub podawać w interesującym towarzystwie...

  • Zapiekanka z cukinią i bakłażanem

    Takie jajka można podawać na ciepłe śniadanie lub jako szybkie danie obiadowe. Zamiast cukinii i bakłażanów możesz dodać pieczarki, duszony szpinak albo gęsty sos pomidorowy.

  • Frittata

    Pomidory i jajka ponownie w śródziemnomorskim klimacie.

  • Szakszuka z serem typu feta

    Przygotowanie: Rozgrzej na patelni oliwę i zeszklij na niej pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Dodaj pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Przeciśnij przez...

  • Zostało ci kilka kromek chleba z poprzedniego dnia? Nie wyrzucaj go! Podpowiemy ci, jak łatwo i szybko wyczarować z nich pyszności dla całej rodziny.

  • To francuskie określenie przetworów z sardeli europejskiej – niedużej, bardzo tłustej ryby o ostrym zapachu i smaku. Swoim kształtem przypomina bałtyckiego śledzia. Tak jak inne ryby anchois bogate są w witaminy, makro- i mikroelementy oraz białko. Najzdrowsze są świeże i suszone. U nas znane są jako konserwowane fileciki.