• Informacje na temat:

    babka pomarańczowa

Artykuły na temat: babka pomarańczowa
  • Łatwa babka czekoladowa

    Zamiast ciemnej czekolady możesz dodać także białą.

  • Łatwa babka czekoladowa

    1. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na kremową masę. Dodajemy po jednym jajku, mieszamy. Mąkę przesiewamy razem z kakao, opakowaniem budyniu...

  • Baba wielkanocna ze skórką pomarańczową

    Przygotowanie: Miękkie masło i margarynę utrzyj razem z cukrem oraz cukrem waniliowym na kremową masę. Ciągle ubijając, dodawaj po jednym jajku i łyżce...

  • Babka z białą czekoladą

    Przed wami doskonały przepis na szybka babeczkę.

  • Grzyby jadalne: koźlarz babka, koźlarz czerwony, borowik szlachetny, borowik ponury

    Koźlarz babka. Inne nazwy: kozak, babka, podbrzeźniak JAK WYGLĄDA? Kapelusz pod wpływem wilgoci staje się śliski. Może być zarówno jasny, jak i ciemnobrązowy....

  • Kouglof czyli babka rodem z Alzacji

      Niestety pieczona w polskiej formie na babkę, gdyż alzackiej jeszcze nie posiadam. Mam zamiar zakupić jak tylko moje stopy staną na alzackiej ziemii...

  • 20 porcji, czas przygotowania: około 20 minut

  • To od niej zależy konsystencja ciasta. Dlatego tak istotne jest, by użyć odpowiednio zmielonej mąki do przygotowania konkretnych wypieków.

  • Sposób na meszki i komary

    Meszki są aktywne w ciągu dnia, a komary atakują wieczorem. Aby nas nie pożarły żywcem, najlepiej byłoby się ubrać szczelnie od stóp do głowy. Niemożliwe.

  • Wielkanoc w tradycyjnej i nowoczesnej odsłonie

    Wielkanoc – wielu z nas nie wyobraża sobie jej bez klasycznego żurku z białą kiełbasą, mazurka czy faszerowanych jajek. A może tym razem zrobić coś inaczej? Chcesz nieco odświeżyć wielkanocny stół? Tradycyjnie czy nowocześnie – jeśli co roku masz ten dylemat, to ten tekst jest dla ciebie! Zainspiruj się!

Dyskusje na temat: babka pomarańczowa
  • Re: Babka ponczowa

    i znowu porażka , nie to zdjęcie, czy nie ten przepis? Jak dl a mnie na zdjęciu jest babka kakaowo- pomarańczowa.

  • Re: Babka śmietanowo-pomarańczowa

    Jaka to jest kasza "2 filiżanki (po 140 g) kaszy mammy".. Czy może być kasza cioci? Czytaj więcej na http://kobieta.interia.pl/kuchnia/na-slodko/news-babka-smietanowo-pomaranczowa,nId,949768?parametr=kobieta_ch#pst60286704&utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=other

  • Re: Babka śmietanowo-pomarańczowa

    Pyszną babkę piaskową piekłam z przepisów kuchni Lidla ale ta również wygląda smakowicie:)

  • Re: Babka śmietanowo-pomarańczowa

    wystarczy rozkroić laskę wanilii i umieścić w słoju z cukrem - już jest cukier waniliowy własnej produkcji - bez trucizny ( nie licząc białego cukru ;))

  • Re: Babka śmietanowo-pomarańczowa

    Cukru waniliowego nie ma od lat w sprzedaży a tu znów w przepisie - opakowanie cukru waniliowego. Chyba, że chodziło o opakowanie cukru wanilinowego czyli trucizny o zapachu wanilii.

  • Re: Babka śmietanowo-pomarańczowa

    skoro do ciasta trzeba dodac 1/2 filizanki cukru a syrop ugotowac z dodatkiem 1 , to do czego reszta wymieniona w przepisie ?