Zioła i przyprawy greckiej kuchni

Anyżek – listki dodaje się do pieczonej cielęciny i kurczaków oraz sałatek owocowych i słodkich sosów.

Reklama

Kminek – sprawdzi się jako dodatek do chleba, sera, ryb i ciast.

Papryka „cayenne” – pasuje do zapiekanek, dań z jaj i makaronu, pieczonego drobiu i sosów.

Suszonymi nasionami kopru najlepiej wzbogacić dania z warzyw.

Kapary – używa się ich do marynat, ryb i sałatek rybnych.

Rozmaryn – będzie idealny do sałatek owocowych, do pieczeni, sosów i potraw z owoców morza.

Artykuł pochodzi z kategorii: Porady

Na żywo

Zobacz również

  • Jak dbać o ubrania

    Każdy z nas chciałby, by ulubiona bluzka czy bielizna jak najdłużej zachowała swój kolor i fason, a to przecież nie jest takie trudne! Skorzystaj z kilku praktycznych rad. więcej