Sposób na pyszne naleśniki

Ciasto przygotuj co najmniej na dwie godziny przed smażeniem. Używaj zawsze mleka zmieszanego z wodą gazowaną, wówczas naleśniki będą bardziej delikatne.

Nie ubijaj ciasta naleśnikowego zbyt długo, gdyż będą twarde.

Reklama

Jeżeli chcesz uzyskać puszyste naleśniki, nie dodawaj do ciasta całych jaj, lecz białka ubite na pianę. Ostrożnie połącz je z ciastem. Smaż naleśniki na patelni starannie posmarowanej kawałkiem słoniny.

Gotowe naleśniki przechowuj w lodówce do 3 dni (w foliowej torebce) lub ponad miesiąc w zamrażarce.

Artykuł pochodzi z kategorii: Porady

Na żywo

Zobacz również

  • Co robić, by oddychać świeżym powietrzem?

    Skażone rujnuje nasze zdrowie. Ponad 95 procent zanieczyszczeń powietrza w Polsce pochodzi z domowych kominów i samochodowych spalin. więcej