Smaczne dania mięsne podawane oryginalnie

1. Zanim upieczesz schab, możesz go nadziewać nie tylko śliwkami czy morelą, ale też suszonymi pomidorami z żurawiną. Jeśli robisz schabowe roladki, zrób farsz np. z pieczarek.

Reklama

2. Pyszny pasztet wychodzi z mięsa królika, zająca lub dziczyzny. Ale świetnie smakuje też pasztet z wątróbki i kurczaka. Podawaj go z odrobiną borówki, tartego chrzanu albo ćwikły.

3. Delikatna cielęcina nabierze ciekawego smaku, gdy będziesz ją dusić z kawałkami jabłek, w białym winie, z łyżką curry. Możesz ją też podawać z winogronami, w sosie śmietanowym, z duszonymi porami.

Artykuł pochodzi z kategorii: Porady

Na żywo

Zobacz również

  • Demaskujemy sztuczki operatorów

    Firmy coraz ostrzej walczą o klientów kablówki, telefonów i internetu. Aby zdobyć ich jak najwięcej i zatrzymać, stosują różne triki – "przereklamowują” swoje usługi lub nie mówią wszystkiego... więcej