Pomysł na wyśmienite kawowe pralinki

Nie mają sobie równych, a ich przygotowanie jest takie proste!

Krok 1. 15 dag gorzkiej i 10 dag mlecznej czekolady posiekaj. 100 ml śmietany kremówki mocno podgrzej. Dodaj 2 łyżki oleju kokosowego oraz czubatą łyżkę kawy rozpuszczalnej, wymieszaj.

Reklama

Wsyp czekoladę, dokładnie wymieszaj, aby się rozpuściła. Masę przestudź, przykryj folią i wstaw do lodówki ok. 3 godz. Po tym czasie masę zmiksuj (przez 2 min) i odstaw na 5 min, by odpoczęła.

Krok 2. Z masy uformuj zgrabne kuleczki (do środka każdej możesz wcisnąć drażetkę w kształcie ziarenka kawy). Pralinki obtocz w grubym ko lorowym cukrze albo wiórkach kokosowych.

Artykuł pochodzi z kategorii: Porady

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Czyste szkło bez chemii

    Znajdujące się w każdej kuchni: soda, sól czy ocet skutecznie usuną plamy, zacieki oraz tłuszcz z delikatnych tafli. Mają jeszcze jedną zaletę – czyszcząc, nie uczulają! więcej