Jakie przyprawy dodawać do przetworów

Goździki. Są aromatycznym dodatkiem do przetworów wytrawnych i słodkich. Z gruszek, agrestu, wiśni, śliwek, dyni.

Chilli. Dodaj do marynowania grzybów lub ogórków. Zyskają pikantny smak.

Reklama

Musztarda. Łyżka dodana do zalewy octowej przygotowanej do ogórków nada im ostry, ale nieco słodkawy smak.

Estragon. Odmieni ulubione ogórki konserwowe. Doskonale łączy się bowiem z octem.

Kurkuma dodaje smaku i koloru, ma właściwości przeciwwirusowe. pasuje do marynat z czosnku, ogórków czy papryki.

Artykuł pochodzi z kategorii: Porady

Olivia
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Co zamiast mięsa?

    Latem łatwiej ograniczyć jego spożycie, bo mamy dużo warzyw i owoców, które mogą je zastąpić. więcej