Jak zrobić kebab w domu

●Prawdziwy turecki kebab (pis. oryg.: kebap, czyli „obracające się pieczone mięso”) robi się z baraniny, czasami z cielęciny lub drobiu, nigdy z wieprzowiny.

Inne dodatki

Reklama

♦Do kebabów, poza sosem tzatziki, pasują też inne sosy przygotowane na bazie jogurtu greckiego, np. czosnkowy, koperkowy, miętowy. Jeśli wolisz sos bez dodatku produktów mlecznych, możesz podać warzywny, np. na bazie pomidorów lub papryki. Z czym podawać

♦ Minikebaby można serwować ze zwykłym białym pieczywem, ale doskonale będą smakowały także z chlebkami pita.

Artykuł pochodzi z kategorii: Porady

Świat kobiety

Zobacz również

  • Jak dbać o ubrania

    Każdy z nas chciałby, by ulubiona bluzka czy bielizna jak najdłużej zachowała swój kolor i fason, a to przecież nie jest takie trudne! Skorzystaj z kilku praktycznych rad. więcej